Intervjuer

Luka Modric: – Vi burde ha vunnet flere serietitler

Etter å ha sikret det 34. LaLiga-trofeet i Real Madrid-historien så har Zinedine Zidanes spillere i skrivende stund ferie, før de om ikke så altfor lenge skal rette fokuset mot den avgjørende Champions League-kampen mot Manchester City 7. august. En av de som har en velfortjent ferie er Luka Modric, som virkelig fant formen for Real Madrid i LaLiga-innspurten.

Kroaten befinner seg for tiden i sitt hjemland, der han lader batteriene før Champions League skal re-startes i august. Nylig avga midtbaneeleganten et lengre intervju med den kroatiske storavisen Sportske Novosti, senere gjengitt av MARCA. Her snakket han om LaLiga-sesongen som har gått, forholdet til Sergio Ramos og tomrommet etter Cristiano Ronaldo.

Andre ligatittel med Real Madrid

– Vi burde ha vunnet flere serietitler fordi vi har prestert fantastisk i noen sesonger. Men uansett hva som har skjedd tidligere så må man nyte nåtiden, og det kan påvirke fremtiden.

Oppsummering av pandemi-sesongen

– Vi har opprettholdt et godt spill hele sesongen, og vi gjorde spesielt et godt stykke arbeid i treningsperioden vi fikk etter hjemme-perioden. Ti seire og en uavgjort beskriver dette Real Madrid-laget godt. Vi vant også Supercopa de España i januar, og vi er fortsatt med i kampen om Champions League.

Real Madrids dominans etter re-starten

– Skal jeg være ærlig så overrasker det meg ikke. Da vi måtte være hjemme så trente vi godt. Jeg var i kontakt med noen av lagkompisene mine og merket at alle hadde litt ekstra motivasjon. Jeg vil anta at det var fordi vi opplevde denne uforventede og helt nye situasjonen med denne pandemien. Vi ville spille fotball. Da vi endelig kunne trene sammen så følte jeg på et enda sterkere fellesskap mellom spillerne. Vi nøt å være sammen igjen og spille fotball.

Forholdet med Sergio Ramos

– Broren min Sergio er et fenomen. Jeg sier ikke det fordi at vi har formet et virkelig spesielt forhold over de siste åtte årene. Familiene våre er sammen på fritiden, vi reiser sammen på ferie og vi har hatt fantastiske opplevelser og opplevd enorm suksess på fotballbanen. Sergio Ramos er en 34 år gammel stein, på et vanvittig nivå. Når man ser han så er det lett å se hvor dedikert han er og hvor viktig det er for han å vinne. Han er lagets leder og den beste midtstopperen i verden.

Sergio Ramos & Luka Modric 28.5.2018
SUKSESSFULLE: Sergio Ramos og Luka Modric har vunnet det aller meste sammen i Real Madrid.

Eden Hazard

– Eden er en fantastisk spiller. Jeg digget å se han i Chelsea. Helt ærlig, siden han kom så har han vært uheldig med skader. Jeg var også igjennom denne perioden med enorme forventninger, mens man er i en tilpasningsperiode, så jeg sa til han at han bare måtte være tålmodig. Kvaliteten hans er fantastisk, vi trenger han virkelig men det er avgjørende at han er i form. Hvis han er klar mot City, fantastisk. Hvis ikke, så er det viktigste at han er 100% frisk når den nye sesongen starter i september.

Karim Benzema

– Karim er en fantastisk spiss og det er en ære å spille med han. Hans forståelse for spillet, bevegelsene hans og måten han ødelegger balansen til det motstanderens forsvar er noe helt spesilet. Benzema har alltid jobbet hardt for klubben og jeg er glad for at han nå får sin fortjente hyllest.

Tomrommet etter Cristiano Ronaldo

– Det er ikke nødvendig å diskutere hva Cristiano betød for Real Madrid, men jeg må si at vi blir ikke nervøse av at han ikke er her, i forhold til å ha de samme ambisjonene. Vi var overbeviste om at vi kom til å fortsette å vinne titler også uten han.

Nøkkelen til Zidane

– Zinedine Zidane har enda en gang demonstrert at han er en stor person. Han utstråler ro, og er veldig flink i sitt arbeid med hver spiller. Det vil alltid være de spillerne som ikke spiller like mye som de vil, de er ikke fornøyde og dette er logisk. Men måten han jobber gjør sånn at alle føler seg som en del av laget og de aksepterer situasjonen sin. I denne garderoben er alle gode folk, det finnes ingen som lager problemer for sine egne motiver. Det er ikke noe råttent eple.

Innbytter-rollen

– Zidane fortalte meg at han var veldig fornøyd med arbeidet mitt, målrettigheten min og at jeg burde fortsette slik. Han var ikke i tvil rundt mine kvaliteter, men han sa bare helt ærlig til meg at i dette øyeblikket hadde han et annet blikk på hva som var det beste for laget. Dette aksepterte jeg og jobbet hardt isteden.

Legg inn en kommentar