Shayan Jalilians spesialer

Ultraoffensive Atalanta

For italienerne er ironisk nok angrep det beste forsvar.

Atalanta er hinderet som venter for Real Madrid i åttedelsfinalen i Champions League. Italienerne kommer fra byen Bergamo, som har i overkant av 120 000 innbyggere. Laget spiller sine hjemmekamper på slitte Stadio Azzurri, men måten de framstår på banen er langt fra slitt. Det er et svært underholdende og offensivt lag, som gnir seg i hendene av muligheten til å møte Real Madrid.

Under Gian Piero Gasperini har Atalanta utviklet seg til å bli en av de mest underholdende lagene å se på i Europa. Hans disipler går som regel ut i en 3-4-1-2- / 3-4-2-1-formasjon og har mye offensiv kraft i laget. Atalanta står med 53 scoringer i Serie A denne sesongen, og det er kun Inter (57) som har flere mål i den italienske ligaen. Statistikken viser videre at ingen lag har flere avslutninger og driblinger enn Bergamo-klubben. Det maler et riktig bilde av et lag som er ekstremt framoverretta.

Forrige sesong tok Atalanta seg til en kvartfinale i Champions League, men ble slått ut av Paris Saint-Germain, som til slutt tapte finalen mot Bayern München. I år var de i en tøff Gruppe D, som bestod av Liverpool, Ajax og Midtjylland. Med tre seire, to uavgjort og et tap gjorde de jobben nok en gang og tok seg videre til åttedelsfinalen, der Real Madrid venter.

Spillerne i angrepsrekka må Real Madrid-forsvaret følge nøye med på. Josip Ilicic ble hvilt i helgen mot Napoli, og kommer etter all sannsynlighet til å starte som offensiv midtbane mot Los Blancos. 33-åringen har en sleip teknikk, godt overblikk og er i stand til å levere målpoeng. Han står med seks scoringer og fire målgivende pasninger i Serie A denne sesongen.

I tospann på topp kommer nok Gasperini til å gå for radarparet Luis Muriel og Duvan Zapata. Førstnevnte er i fyr og flammer denne sesongen, og har notert seg for hele 14 mål og fem målgivende pasninger på 21 kamper i Serie A. Zapata står med ni mål og seks målgivende. Varane og Nacho i midtforsvaret kommer med andre ord til å få det hett rundt ørene.

1 comment

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.