Intervjuer

Mendy: – Vi har ikke noe annet valg

Ferland Mendy er en av få mennesker på jorden som har gleden av å være Real Madrid-spiller. Men historien kunne vært helt annerledes for 25-åringen. Da han var 15 år pådro han seg en alvorlig hofteskade, og legene fortalte ham at han måtte sitte i rullestol og kanskje aldri spille fotball igjen. Franskmannen nektet å gi opp, og etter meget gode prestasjoner for Lyon, ble han sommeren 2019 hentet til den spanske hovedstaden. Nå har han via Zoom tatt en prat med Marca foran Atalanta-kampen.

Hva forventer du av et offensivt lag som Atalanta?

– Jeg har allerede sett dem spille. De scorer mange mål, spesielt på hjemmebane. Det er et lag som prøver å sette opp spillere i en-mot-en-situasjoner offensivt. Vi vet at de kommer til å angripe oss – som de alltid gjør. Men vi har våre styrker vi også.

Er dere bekymret for alle skadene?

– Nei, jeg er ikke det. Vi må ta oss videre med de spillerne vi har.

Så du mener Madrid er favoritter?

– Madrid er Madrid. Denne drakta gir deg litt ekstra. Vi drar dit for å spille en god kamp og for å vinne. Nøkkelen er konsentrasjon.

Blir det ikke vanskelig uten Benzema?

– Det er sant at vi må finne en annen måte å score på. Men vi har ikke noe annet valg, vi må gjøre det uten ham.

– Han har sin måte å spille fotball på. Når jeg trener med ham, spiller kamper med ham, så er det helt annerledes enn å se ham foran TV-skjermen.

Hva synes du om presset det innebærer å spille for Real Madrid?

– Sannheten er at jeg ble overrasket. Jeg visste ikke at det ville være så krevende. Jeg visste at vi alltid må vinne, men ikke at kritikken skulle bli så kraftig. Det blir en stor sak hver gang man taper.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.