Supporteren

Ukens medlem: Elvis Jakupovic

Her kommer del fire av vår nye spalte, Ukens medlem!

Vi i Peña Madridista Noruega står på hver dag for å dekke Real Madrid, og det er selvsagt medlemmene våre som er hele grunnen til at vi i det hele tatt kan gjøre denne jobben. De siste årene har vi blitt kjent med flere fantastiske mennesker, både gjennom fellesturer til Madrid og gjennom vår medlemsgruppe på Facebook, og nå ønsker vi å fortelle historiene til våre trofaste medlemmer. Fremover kommer vi til å presentere et nytt medlem hver uke, og nummer fire i rekken blir Elvis Jakupovic!

Kan du fortelle våre lesere litt om deg selv?

Jeg heter Elvis, 28 år og kommer fra Gjøvik. Jeg er født i Bosnia, men familien flyktet til Norge i 1993 pga. borgerkrigen på Balkan. Jeg har samboer, en datter på 17 mnd og 2 hunder. Jeg jobber som elektriker og har gjort det i 10 år nå samtidig som jeg driver med avsluttende studier for å bli elkraft ingeniør. På fritiden så er jeg mest med familie og venner, samtidig som jeg prøver å følge med på alt som er av fotball, enten på tv eller på mobil.

Hvordan ble du Real Madrid-fan, og når begynte du å følge klubben?

Den 13. Oktober 1999, jeg var bare 8 år gammel, satt broren min å så på Barcelona mot Real Madrid. Han sa til meg, følg med på han med nr. 7 på Real Madrid, og siden denne gang har jeg forelsket meg i Raul og klubben Real Madrid. Raul putta to ganger i denne kampen, og han ble et idol og et ikon i fotballen for min del. Seedorf, Morientes, Mijatovic, McManaman i tillegg til Raul var spillere som jeg aldri kommer til å glemme! Etter denne kampen begynte jeg å følge laget regelmessig, jeg fikk min første Real Madrid drakt i bursdagsgave året etter. Denne dagen vekte min lidenskap for fotball, og da begynte jeg å se på fotball generelt, ikke bare Real kamper.

Hvorfor er du medlem i Peña Madridista Noruega? Når meldte du deg inn for første gang?

Når jeg begynte å følge Real Madrid, var det veldig lite fokus på spansk fotball i Norge, men etter hvert oppdaget jeg Realmadrid.no. Jeg husker ikke helt eksakt årstall men det var noe rundt 2005, det var før supporterklubben ble offisiell. Da følte jeg at jeg nesten måtte melde meg inn! Jeg husker at når jeg meldte meg inn, så fikk jeg tilsendt en tskjorte i posten med navnet på alle spillerene bak og Pena Madridista Noruega foran, i tillegg fikk jeg et medlemskort.

Hva bør Real Madrid gjøre for å vinne LaLiga og Champions League igjen?

Siden Ronaldo forsvant, så mistet Real Madrid en notorisk målmaskin. Jeg mener at dette er hovedgrunnen til at det har stoppet opp de siste årene. For at vi skal kunne ta tilbake tronen i Europa og Spania, er man nødt til å forbedre den siste tredjedelen på banen. Hvis man ser på troppen pdd., så er det mange navn der som kan levere 20-30 mål hver sesong, og Benzema er kanskje den eneste som har vært i nærheten, men det har ikke fungert helt optimalt dessverre. Jeg mener at man må få i gang Hazard så han kan kombinere med Benz på topp, eller så må man hente inn Mbappe. Sistnevnte mener jeg er det beste alternativet for øyeblikket, siden Hazard har slitt med skader og div. siden han kom, men med Mbappe som er såpass ung og har levert helt på topp i flere sesonger, så mener jeg at vi får en garantert målmaskin ganske umiddelbart.

Hva er ditt beste Real Madrid-relaterte minne (bortsett fra La Décima)? Og hva er ditt verste?

Det beste minnet må være Champions League finalen mot Leverkusen. Real begynte kampen greit ved et mål av Raul, men så utlikner jo Leverkusen. Det så lenge ut til å være en tett kamp, men så dukket Zidane opp med en scoring som jeg aldri kommer til å glemme! I tillegg kom Casillas inn som målvakt og leverte noen feberredninger mot slutten av kampen og Real vant finalen!

Det verste minnet må vel være 5-1 tapet hjemme på Bernabeu mot Barcelona. Det er ingen ting som er verre enn å bli ydmyket på hjemmebane av sin erkerival. Jeg husker at jeg synes at dette tapet var så tungt at jeg slet med å sove etter kampen!

Har du noen spesielle Real Madrid-effekter, har du vært i Madrid og sett kamp, har du møtt en spiller, eller er det noe annet vi bør vite?

Jeg har en del drakter som jeg har kjøpt med årene, den første er en uten navn bak men med Teka sponsoren foran, etter det har jeg vel kjøpt omtrent de fleste hjemmedraktene fram til 2013, etter det har jeg dessverre ikke kjøpt så mange som jeg skulle ønsket. Jeg har en spesiell historie fra den sesongen Øzil ble solgt til Arsenal. Jeg var i New York på Adidas store, der skulle jeg kjøpe meg ny drakt med Ronaldo bak, men det var såklart utsolgt. Da valgte jeg å kjøpe med Øzil, og kort tid etter fikk vi vite at han ble solgt til Arsenal. Den drakten har ikke blitt tatt opp fra skuffen siden den gang.

Jeg har vært i Madrid en sommer på byferie, da var sesongen over så jeg fikk ikke sett kamp, men jeg var på omvisning på Bernabeu. Har dessverre ikke hatt mulighet til å reise på noen kamper enda, men det står høyt på ønskelisten!

Til slutt: Sett opp ditt drømmelag av nåværende og tidligere Real Madrid-spillere, og ikke glem å sette kapteinsbindet på din favorittspiller!

Casillas; Salgado, Ramos, Hierro, Carlos; Makalele, Zidane, Guti; Ronaldo, C.Ronaldo; Raul (C). Trener: Del Bosque

Takk til Elvis for gode svar! Hvis du selv ønsker å være med i vår nye artikkelserie, kan du svare på de samme spørsmålene og sende de på mail til ruben@realmadridnorge.no.

Legg inn en kommentar