Kristian Schoutes spesialer Redaksjonens tanker

Redaksjonens tanker: Marcelos arvtager

Real Madrid har levert en strålende sesong så langt, og spesielt det defensive har sett store forbedringer fra foregående sesonger. Det er nok flere grunner til dette, men mange peker på Ferland Mendy som en sentral del av det. Den franske backen har spilt seg inn som førstevalg på venstrebacken i løpet av sesongen, på bekostning av publikumsfavoritten Marcelo. Brasilianeren har vært en sentral brikke i ett av de aller meste suksessfulle Real Madrid-lagene noensinne, og det var nok få som var forberedt på at det skulle være noen andre enn han som var førstevalg på backen denne sesongen. Derfor har vi stilt noen vanskelig spørsmål til medlemmer av redaksjonen vår:

Real Madrid har ikke tapt i LaLiga med Mendy på banen. Hvorfor tror du at laget fungerer bedre med Mendy enn med Marcelo?

Kim Allergodt: Jeg satt og tenkte på dette i hele går da jeg leste tweet om det. Alle 3 årene hvor Real Madrid vant CL var det alltid mye snakk om at svakheten bakover var Marcelo. Han var ekstremt god offensivt, men manglet det lille bakover. Nå har man hentet inn en spiller som kanskje ikke er så god offensivt, men leverer vesentlig bedre bakover enn hva Marcelo gjør. Dette gjør at de to midtstopperene som spiller kan fokusere mer på sine oppgaver enn å måtte dekke opp på kant.

Michael Tholstrup: Om det fungerer bedre i sin helhet vet jeg egt ikke, for han har vært relativt begrenset fremover så langt i sin Real Madrid-karriere, men han er milevis foran Marcelo i det defensive arbeidet, og det er en viktig faktor. Han er fysisk sterk, han er hurtig, sjeldent posisjonert feil og ikke minst god til å spille seg ut bakfra uten å miste ballen. Dette skaper en ro for Varane og Ramos som denne sesongen har sett ut som levende vegger. I tillegg må det sies at Casemiro gjør en formidabel jobb med å dekke tomrommet til den forsvareren som blir med offensivt, og i tillegg så har Valverde balansert midtbanen noe mer enn Modric gjør. Det er derfor ikke bare Mendy sin fortjeneste, men den defensive stabiliteten er absolutt en viktig brikke i dette.

Magnus André Gjestrum Larsen: Det enkle svaret er vel at Mendy er en spiller som er mye bedre defensivt, men han sprer nok også en helt annen trygghet til hele laget og spesielt resten av forsvaret. Hvis en av sidebeckene ikke gjør jobben sin går det utover resten av forsvaret som igjen blir mer utsatte defensivt. Da må en annen dekke rommet til sidebecken og hele laget blir mer skjøre defensivt. Mendy tar også store steg offensivt og med denne utviklingen vil han bli en komplett venstreback.

Hva burde skje med Marcelo framover? Reguilón overbeviser i Sevilla, mens Hakimi kan spille på begge backene. Er det plass til Marcelo i Real Madrid neste sesong?

Kim Allergodt: Det er veldig trist å si det, men jeg mener nei. Det er ikke sikkert han blir solgt, og Reguilón og Mendy har sikkert mye å lære av den glade brasilianeren, men de to burde være 1. og 2. på den plassen neste sesong. Er utrolig glad for alt Marcelo har gjort for Real Madrid og ville ikke byttet ut hans periode mot noen andre, men alt har en «levetid» og Marcelo sin virker å være over for denne gang.

Michael Tholstrup: Hjertet mitt ønsker å si ja, men jeg tror dessverre ikke det. Marcelo ser ut til å tilhøre fortiden, han er oftere skadet, og det tar lengre tid enn tidligere før han finner tilbake til den gamle formen igjen. Jeg tror det smarteste hadde vært å gi han en skikkelig god avskjed, og selge han videre. Det smerter meg å si dette, men det ser dessverre ut til at Real Madrid har fått sine arvtakere.

Magnus André Gjestrum Larsen: Marcelo er en Los Blancos-legende og en legende i Brasil. Han har vært vår beste venstreback siden Roberto Carlos og har hjulpet klubben til haugevis av troféer. Marcelo har uten tvil fortsatt mye å bidra med offensivt fortsatt, men har blir ikke yngre og ser tregere ut allerede. Det er ikke positivt med tanke på de defensive manglende han innehar fra før.

Brasilianeren fortjener en verdig avslutning på Bernabéu og det bør nesten være opp til han hva som skjer. Om han godtar en rolle som rotasjonsspiller er det gull at han er en del av laget. Mendy og Reguilón kan lære ufattelig mye av han, men er også spillere som må satses på. Det mest optimale hadde vært å ha Mendy som førstevalg neste sesong, Marcelo som backup og at Reguilón tar et nytt utlån hvor han får like mye god tillit som nå.

Med tanke på at Mendy og muligens Reguilón er framtiden på venstresiden i forsvar bør Hakimi få sjansen på høyreback. 

Mendy har i realiteten overtatt venstrebackplassen allerede halvveis ut i sesongen. Hadde du sett for deg det i sommer? Er dette riktig av Zidane?

Kim Allergodt: Jeg har lenge basert mine tanker om spillere på det Shayan har skrevet på Twitter. Veldig sjeldent han tar feil når det gjelder spillere og han hadde bare lovende ting å si om Mendy. Jeg hadde ikke sett nok av han før kjøpet, så at han skulle ta over plassen til Marcelo så fort hadde jeg aldri sett for meg. Spesielt også med tanke på hvordan Zidane tidligere har valgt stjernespillere over andre som kanskje er i form.

Michael Tholstrup: Ingen kan med hånda på hjerte si at de trodde dette kom til å skje, ingen. Marcelo står høyt hos Zidane, og de fleste var overbevist om at han kom til å ha klippekort også denne sesongen, men franskmannen overrasker. Det er ikke lenger spillere som har klippekort, presterer man ikke så kommer noen og tar plassen din. Jeg mener at basert på prestasjoner er det en korrekt avgjørelse, men samtidig mener jeg at Real Madrid spiller nok kamper til at begge skal kunne matches relativt jevnlig. Mendy har levert ekstremt stabilt defensivt, og begynner å få orden på sakene offensivt. Han virker som en spennende back-type, og tror helt ærlig at det beste er å la han spille de «viktige» kampene.

Magnus André Gjestrum Larsen: Med tanke på Marcelos sesong i fjor så jeg på dette som en mulighet, men absolutt ikke som en selvfølge. Mendy har gjort seg fortjent til plassen og det er riktig av Zidane å bruke de beste spillerne han har tilgjengelig.

Dersom Real Madrid hadde spilt Champions League-finale i morgen, hvem burde starte? Mendy eller Marcelo?

Kim Allergodt: Mendy.

Michael Tholstrup: Ferland Mendy

Magnus André Gjestrum LarsenMendy, uten tvil.

Legg inn en kommentar