Supporteren

Ukens medlem: Dani Bonsaksen

Her kommer del fem av vår nye spalte, Ukens medlem!

Vi i Peña Madridista Noruega står på hver dag for å dekke Real Madrid, og det er selvsagt medlemmene våre som er hele grunnen til at vi i det hele tatt kan gjøre denne jobben. De siste årene har vi blitt kjent med flere fantastiske mennesker, både gjennom fellesturer til Madrid og gjennom vår medlemsgruppe på Facebook, og nå ønsker vi å fortelle historiene til våre trofaste medlemmer. Fremover kommer vi til å presentere et nytt medlem hver uke, og nummer fire i rekken blir Dani Bonsaksen!

Kan du fortelle våre lesere litt om deg selv?

Jeg er en mann på 35 som bor på Stette like utenfor Ålesund, sammen med min samboer Malin og ungene hennes Angelica og Lucas, samt mine Angelica og Didrik. En ny madridista ventes i begynnelsen av april. Jobber som kokk på en fiskebåt som heter Smaragd.

Hvordan ble du Real Madrid-fan, og når begynte du å følge klubben?

Min storebror Tony var Real Madrid-tilhenger en stund før meg, så det har vel sikkert noe med saken å gjøre. Han forklarte meg tydelig at dette var laget å heie på hvis jeg skulle unngå å få blåmerker. Siden jeg alltid har følgt med en del på gode og store fotballspillere, har jeg vel ofte vært innom Real Madrid-spillere gjennom tiden. Stor beundring av spillere som Raúl, Roberto Carlos, Ronaldo Nazário og sist men ikke minst Zinedine Zidane. Da overgangen hans fra Juventus til Real Madrid kom, var jeg solgt. Det var bare noe med han og alle de spillerne, angrep, spillemåte, teknikken og alt det andre rundt Real Madrid. Alt hadde en magi rundt seg.

Hvorfor er du medlem i Peña Madridista Noruega? Når meldte du deg inn for første gang?

Har følt det som litt ensomt å være Real Madrid-supporter når alle mine venner har interesse rundt den engelske ligaen. Peña Madridista Noruega har et godt samhold og har utviklet seg i en sterk og positiv framgang i den siste tiden.

Hva bør Real Madrid gjøre for å vinne LaLiga og Champions League igjen?

Vet denne har blitt sagt før og jeg må nok bare gjenta det igjen. Ronaldo scoret ofte 50+ og denne har ikke blitt erstattet. Mål slippes ofte inn. Benzema har hevet seg men målene fordelt på Benzema og  resten av spillerne er litt for lite. Mange seiere har derfor blitt til uavgjort og tap grunnet mangel på mål. Ser heldigvis en mye bedre defensiv kontroll nå under Zidane igjen som bedrer dette. Erstatningen som må til er Mbappé.

Jeg håper også å se litt mer fremoverrettet kontringsfotball under Zidane, og litt mindre av den forutsigbare innleggsfotballen. Tror den kommer mer av når Mbappé får tildelt den hvite drakten.

Hva er ditt beste Real Madrid-relaterte minne (bortsett fra La Décima)? Og hva er ditt verste?

Mitt beste er vanskelig å velge. Men jeg tror jeg må gå for de to storkampene mellom Real Madrid og Manchester United i Champions League i 2002/2003. Stor spenning da min bror samlet en hel gjeng for å se desse oppgjørene. Alle andre bortsett fra meg og min bror var selvfølgelig United-supportere, så det var utrolig nervepirrende å se desse kampene.

Utrolig artige første kamp med mål fra Figo og 2x Raúl i første. Men det toppet seg på returoppgjøret. En sjanserik kamp der kveldens store helt var Ronaldo Nazario med sitt hat-trick. Han fikk stående applaus av de fleste på Old Trafford. Artig å tenke på at Zidane og Solskjær spilte denne kampen for sine lag og idag står de i dress og styrer hver sine lag. Det var bare noe med stemningen da vi så denne kampen sammen med bare United-supportere og kunne til slutt gni inn hvem som var det beste laget.

Verste minne er nok Barcelona – Real Madrid 2010/2011-sesongen. 5-0-tapet som vi alle husker, dessverre. Flaut, pinlig og grusomt på og utenfor banen. Vil ikke gå mer inn på den!

Har du noen spesielle Real Madrid-effekter, har du vært i Madrid og sett kamp, har du møtt en spiller, eller er det noe annet vi bør vite?

Jeg har 3 Ronaldo-drakter, 1 Ramos-drakt, 1 Navas-drakt og nå nylig innkjøpt en Rodrygo-drakt. Kjøpte et Real Madrid-glass for litt siden og ga vekk i julegave til en kamerat som er Liverpool-supporter for å irritere han, så er ikke umulig jeg får det i retur en gang.

Har dessverre ikke vært i Madrid og sett kamp, men har fått sett Real Madrid i Norge 3 ganger.  Supercupen på Lerkendal i 2016, kampen mot Vålerenga i 2015 og Rosenborgs møte mot Real Madrid i 2005.

Til slutt: Sett opp ditt drømmelag av nåværende og tidligere Real Madrid-spillere, og ikke glem å sette kapteinsbindet på din favorittspiller!

3-4-3: Casillas – Carvajal, Ramos, Marcelo – Makelele, Figo, Modric, Zidane(c) – Ronaldo Nazário, Raul, C.Ronaldo

Trener: Ancelotti (45 min), Zidane (45 min)

Takk til Dani for gode svar! Hvis du selv ønsker å være med i vår nye artikkelserie, kan du svare på de samme spørsmålene og sende de på mail til ruben@realmadridnorge.no.

Legg inn en kommentar