Kamprapporter

Real Madrid 2-0 Barcelona

Los Blancos var sterkest, og tok en meget komfortabel seier over erkerival Barcelona søndag kveld.

Real Madrid 2-0 Barcelona
Estadio Santiago Bernabéu
LaLiga Santander, runde 26
Søndag 1.mars, kl:21.00

1-0 Vinícius Júnior (71′) – Assist: Toni Kroos
2-0 Mariano Diáz (90+2′) – Assist: Dani Carvajal

Det ble en tøff kamp for Los Blancos onsdag kveld da Manchester City gjestet mektige Santiago Bernabéu, hvor gjestene fra England tok med seg det beste utgangspunktet. Søndag kveld kunne omsider Real Madrid «reise kjerringa» da en annen stormakt kom på besøk til Madrid, nemlig erkerival Barcelona. Forrige gang lagene møttes til dyst endte det 0-0 på Camp Nou, og med seier på hjemmebane for Los Blancos ville de ta tilbake tabelltoppen fra rivalen.

Real Madrid: Courtois – Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo – Valverde (Lucas 86′), Casemiro, Kroos – Isco (Modric 79′), Benzema (Mariano 90′), Vinícius

Barcelona: ter Stegen – Semedo, Pique, Umtiti, Alba – De Jong, Busqets, Arthur (Rakitic 81′) – Messi, Griezmann (Fati 81′), Vidal (Braithwaite 69′)

Det var vertene som kom til den første store sjansen i oppgjøret da Marcelo stormet oppover langs siden ved halvspilt omgang, og la inn i feltet, men forsøket ble blokkert. Brassen skulle sett Isco 45 grader ut som stod helt alene uten press. Gjestene satte umiddelbart fart andre veien, og Griezmann fikk ballen i feltet, men den franske angriperen klarte ikke å presse skuddet under tverrliggeren. Barcelona kom mer inn i oppgjøret etter dette, og en halvtime ut i oppgjøret kom Messi til avslutning fra skrått hold, men Courtois holdt forsøket enkelt. Fem minutter senere ble Arthur spilt alene med Courtois, og brassen stormet fremover, men Courtois var aggressiv og gjorde seg stor, slik at han reddet avslutningen til brasilianeren. Noen minutter senere ble Messi spilt gjennom, men Varane løpte han opp og presset hardt, hvilket gjorde at avslutningen ble reddet av Courtois. Lagene var like langt da de gikk inn i garderobene til pause, på stillingen 0-0.

I den andre omgangen tok omsider Real Madrid tilbake initiativet i kampen, og et snaut kvarter ut i omgangen viste Isco frem et øyeblikks magi. Han kom seg fri på siden av 16-meteren, dro seg et par steg innover og skrudde ballen mot lengste kryss, men en fantastisk redning av ter Stegen hindret scoring. Fem minutter senere var samme mann frempå igjen da han headet et innlegg fra Carvajal forbi ter Stegen, men Pique stod på streken og hindret scoring. Et lite minutt senere var det Benzema sin tur til å teste lykken da han ble spilt opp i feltet, men utrolig nok klarte han å sende skuddet over mål. Tjue minutter før full tid ble Braithwaite byttet inn, og angriperen kom umiddelbart til en stor sjanse da kom alene med Courtois fra skrått hold, men igjen var den belgiske sisteskansen solid.

Rett etter dette gikk omsider Real Madrid fortjent opp i ledelsen da Toni Kroos spilte Vinícius Júnior på løp, og unggutten dro seg innover i banen før han sendte kula mot mål. Pique kom skliende inn, hvilket endret retning på skuddet, og ter Stegen var utspilt, 1-0! Fem minutter etter dette ble Messi spilt i bakrom, og argentineren hadde klar bane, men et fantastisk returløp av Marcelo samt en god takling hindret kantspilleren. Drøyt fem minutter før full tid satte Pique hodet til ballen på et hjørnespark, like til side for mål. Real Madrid snudde det umiddelbart andre veien og Vinícius Júnior fikk ballen forbi forsvaret, men ter Stegen kom ut og hindret sjansen. På overtid tok Carvajal et kjapt innkast til Mariano Díaz, og innbytteren stormet mot mål hvor han kun hadde ter Stegen å overliste. Det gjorde innbytteren, og satte dermed spikeren i kista for oppgjøret før han tok til tårene. Fantastisk revansje fra Real Madrid-spillerne som igjen er tilbake på tabelltopp.

Spillervurderinger:

Thibaut Courtois (8): Etter en svak inngripen på skuddet til Morales mot Levante har han hevet seg igjen. Stod bra mot City i midtuken, og i kveld mot Barcelona var han bunnsolid. Stopper Arthur på sin store sjanse, tar skuddet til Messi og er særdeles trygg gjennom hele oppgjøret. Flott kamp av belgieren.

Dani Carvajal (8): For en måte å revansjere seg på etter flere dårlige kamper. Har Vidal, Griezmann, Alba eller hvem som kommer fremover fullstendig i lomma si. Jobber knallhardt defensivt, fyller inn når Marcelo flytter seg fremover, og gjør alt i alt en meget god innsats defensivt. Mangler litt fremover, men er tidvis delaktig og får målgivende med sitt innkast til Mariano.

Raphaël Varane (8): Hakket bedre enn sin makker i kveld, og det baserer seg på at han alltid er der når Barcelona angriper. Løper opp Messi, og presser han, står godt i duellspillet og er sterk i luftrommet. Står riktig og blokkerer flere pasninger, samtidig som han dekker mye plass de gangene Ramos beveger seg vekk.

Sergio Ramos (7): Spiller på ingen måte noen svak kamp, men han er grunnlaget til de fleste sjansene til Barcelona. Flyter tidvis ut av posisjon, posisjonerer seg for høyt i banen eller spiller på for stor risiko. De gangene han dog er plassert riktig så gjør han mye bra, og leder laget sitt til en flott seier over erkerivalen.

Marcelo Vieira (8): Om Carvajal hadde noe å revansjere seg for, så hadde i alle fall Marcelo det, og for en måte han gjør det på. Mange sukket da de så startoppstillingen (undertegnede inkludert), men for en kamp han leverer. Spiller bunnsolid forsvar stort sett gjennom hele kampen, blant annet når han stopper Messi et kvarter før full tid. Offensivt er han som vanlig en bidragsyter, og Zidane sin gambling var vellykket i kveld!

Federico Valverde (9): For noen steg denne spilleren har tatt denne sesongen! Jobber knallhardt gjennom samtlige minutter, presser hardt og høyt, hvilket gjør det særdeles vanskelig for gjestene. Driver fremover ved enkelte anledninger, men er hurtig tilbake på plassen sin for å gjøre jobben defensivt. Har en voldsom motor, og viser seg spesielt frem mot gode motstandere.

Carlos Casemiro (10 BB): Etter et par kamper hvor han ikke har klart å involvere seg nevneverdig, så leverer han på øverste hylle igjen. Tar Messi fullstendig ut av kampen, sammen med alle andre som angriper gjennom midten. Faller av når han skal det for å hjelpe forsvaret, og presser høyt når det er behov for det. Gjør omtrent ingen feil, vinner tilbake 10 baller, har noen fantastiske taklinger og banens beste i kveld. For en kamp!

Toni Kroos (7): Tyskeren er tilbake i startelleveren etter å ha blitt utelatt noen kamper av Zidane. Midtbanen er umiddelbart mer stabil, og han styrer tempoet slik han vanligvis gjør. Ikke så mye involvert som han er på sitt beste, men treffer på 64/65 pasninger og er som vanlig tryggheten selv. Godt å ha han tilbake fra start!

Isco Alarcón (8): Fortsetter å levere gode prestasjoner i andre halvdel av sesongen, og kveldens kamp er intet unntak. Er involvert i stort sett alt som skjer fremover i banen enten det er med pasninger til medspillere, gode kombinasjoner eller avslutninger. Har et meget solid skudd som han skrur mot lengste kryss, men ter Stegen redder. Kort tid senere får han en heading forbi tyskeren, men da hindrer Pique han scoring. En solid kamp av drible-fanten.

Karim Benzema (6): Som mange ganger tidligere etter jul så er han god i den oppbyggende fasen av spillet, og kombinerer godt med sine medspillere, men er for ofte ute av posisjon. Er ikke inne i boksen når medspillerne ønsker å slå innlegg, og bommer på de få sjansene han kommer til. Har en meget god sjanse som han setter over, og må snart begynne å score mål igjen!

Vinícius Júnior (9): Kantspilleren har fått fart på karrieren sin igjen, og nyter godt av at Hazard holdes på sidelinjen av en skade. Forsøker mye, og skaper mye trøbbel. Selv om han ikke lykkes med alt så er han den mest toneangivende angriperen, og han utfordrer gjestene gang på gang, uansett hvordan den forrige involveringen endte. Kommer seg til slutt etter mange forsøk til en veldig god sjanse, hvor han overlister ter Stegen ved hjelp av Pique, og scorer kampens første mål. Flott kamp av unggutten.

Innbytterne: 

Luka Modric (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering. Involverer seg ved enkelte anledning, men preger ikke spillet nevneverdig den tiden han er på banen.

Lucas Vázquez (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering. Ikke spesielt involvert den tiden han er på banen.

Mariano Díaz (N/A): Kommer inn på like før slutt, og jammen takker han ikke for tilliten med å sette spikeren i kista. Stormer fremover, og setter ballen i mål til 2-0 alene med ter Stegen. Tar til tårne etter scoringen, og muligens setter han Jovic enda lenger tilbake i rekkene på Santiago Bernabéu nå?

Hva er dine tanker etter oppgjøret mot Barcelona? 

Legg inn en kommentar