Intervjuer

Toni Kroos: – Alt er ikke perfekt nå

Real Madrid skal tirsdag kveld på besøk til Borussia Park for å spille mot Borussia Mönchengladbach. I forkant av oppgjøret stilte Los Blancos sin tyske midtbanespiller opp til pressekonferanse med et smil om munnen, og glimt i øyet.

Forrige sesong spilte Toni Kroos 3569 minutter fordelt på 45 kamper. Ikke bare spilte han mange minutter, men han notert seg også for hele 15 målpoeng, hvor seks av de var nettkjenninger og ni var målgivende pasninger. Dette var hans mest poeng-rike sesong siden sesongen 2017/18 hvor han også noterte seg for femten målpoeng, og totalt sett den sesongen med tredje mest målpoeng som spiller for Real Madrid.

Som man kan se over så var Toni Kroos en sentral brikke i forrige sesongs suksess i LaLiga Santander, men denne sesongen har det omsider startet langt roligere med tanke på personlig poengfangst for tyskeren. Fem kamper har han vært på banen i år, tre fra start og to som innbytter, men han har enda tilgode å notere seg for et målpoeng. Han har vært nære, spesielt sist mot Barcelona hvor han hadde en stor dobbeltsjanse, men det ville seg ikke. Mandag kveld stilte han opp til intervju i forkant av oppgjøret mot Borussia Mönchengladbach, og da hadde han følgende å si:

– Vi er klare over viktigheten av morgendagens oppgjør. Etter tapet mot Shakhtar Donetsk i vår første kamp så er presset på oss til å vinne, og jeg har full tiltro til oss. Det er som en cupfinale for oss. 

– Jeg tror ikke at Zinedine Zidane noen gang stilte noen spørsmålstegn ved oss. Vi vinner og taper sammen. Det er ikke slik at vi ikke støtter han når vi taper. Det hadde vært det enkle å gjøre, å snakke negativt om andre når ting går dårlig. Vi er omsider ikke sånn, og det så dere på lørdag. 

Retur til Tyskland

– Jeg nyter det alltid når jeg returnerer til Tyskland fordi dette er mitt land, mitt språk og alt er mye lettere for meg. Når det er sagt så har jeg alltid ytret at jeg nyter tiden i Madrid, og at jeg nyter det å bo i Madrid. I løpet av seks år så mottar man alltids en rekke tilbud, men jeg føler meg virkelig hjemme i Madrid, og min tanke er å avslutte karrieren min her. 

Motivasjon

– Vi snakket om ting etter nederlagene, og det ble gjort klart for oss at det ikke handlet om mangel på motivasjon. Noen ganger så går ting rett og slett ikke din vei, og slik er det bare. Vi vet at et Clásico alltid er spesielt, men det ser ut som om at forrige sesongs LaLiga-tittel ble vunnet ved å slå de mindre lagene. Vi presterer ofte godt mot Barcelona, men deretter så taper vi poeng mot noe som kan anses å være et mindre lag. Det er ingen mangel på motivasjon, bare det at ting ikke alltid går vår vei, som kampen mot Cádiz for eksempel. Som jeg sa, etter nederlaget i Champions League-åpningen så har vi press på oss om å vinne her. 

Forbedring

– Jeg forsøker alltid å forbedre meg. Det kommer jeg aldri til å slutte med fordi jeg tror det er nøkkelen. Når du spiller på dette nivået over mange år så ønsker du alltid å forbedre deg, og det er sant at jeg scoret flere mål forrige sesong, men det kommer aldri til å bli min prioritet. Jeg tilfører andre ting til laget som er viktigere. Noen ganger så går ballen i mål og andre ganger gjør den ikke det, men det viktigste for meg er at jeg skaper sjanser. Det er mitt hovedfokus, og om jeg kan få noen mål i tillegg så er det fint. 

Borussia Mönchengladbach

– De er et veldig hurtig lag, og de er veldig sterke fremover på banen. De er et godt lag, og jeg er sikker på at det kommer til å bli vanskelig i morgen.

– Ingen spilte i nærheten av det nivået de er i stand til mot Cádiz, og jeg er den første til å innrømme det, og når man spiller så dårlig så kommer ting aldri til å gå din vei, uansett hvem du spiller mot. I kampen mot Shakhtar så manglet vi litt selvtillit etter de scoret det første målet. Vi forsøkte, men det var litt for sent, og det ender slik noen ganger. Det positive er at vi aldri gir opp, og det så vi på lørdag. Når vi taper to kamper så forsøker vi alltid å endre ting, men det er ikke slik at alt er perfekt nå. Vi vant en viktig kamp, men vi har en ny cupfinale i morgen, og vi er nødt til å bevise at vi kan endre oss enda mer, og prestere bedre enn vi gjorde på lørdag, og samtidig vinne kampen. 

Frykt

– Nei, det er ikke frykt. Det er ingen følelse av frykt knyttet til fotball, men du er nødt til å være klar over de ulike situasjonene. Det er kun seks kamper i gruppespillet, og dersom du taper åpningskampen så er du umiddelbart satt under press. Jeg har tro på oss, og at ting kommer til å gå bedre enn i de to nevnte kampene. 

Kritikk

– Om du spiller for Real Madrid så er det bare slik det er. Du er nødt til å akseptere at dersom du taper kamper så vil du bli kritisert, og muligens mer enn i andre klubber. Måten du reagerer på er det som er viktig, og jeg mener at vår reaksjon var god, men det var bare en kamp. Vi er nødt til å fortsette slik. 

Sammenlikning med Bayern München

– I løpet av de siste månedene så har Bayern München vært det beste laget i verden. Om du ser på deres resultater, hvordan de spillet, og at de vant Champions League… Du er nødt til å akseptere at det er noen lag som er litt bedre, men vi har allerede erfart det. Mellom 2016 og 2018 så var vi verdens beste lag. Det er normalt at man ikke klarer å holde det gående i ti år, fordi det er så mange lag der ute med gode kvaliteter, men ting kan forandre seg hurtig. Det finnes ingen tvil hos meg om at vi også kan bli så gode om kort tid, og det er det vi jobber dag inn og dag ut for, det å skape gode resultater. Det viktigste av alt er arbeidet fra dag til dag. Etter det så kommer kamper i LaLiga Santander, og Champions League-kamper som vi bruker til å forbedre oss. Vi har kvalitet. 

Uoppfylte drømmer i Champions League

– Om jeg har vunnet turneringen fire ganger, så ønsker jeg å vinne den fem ganger. Du ønsker et trofe til fordi det å vinne denne turneringen gir deg en spesiell følelse, og har du følt på den så ønsker du bare å vinne mer. Det betyr derfor at jeg ønsker å vinne Champions League en gang til. 

Hva tenker du om det Kroos hadde å si? 

Legg inn en kommentar