Nyheter

Før kampen: Borussia Mönchengladbach (B)

Sist gang Los Blancos møtte tirsdagens tyske motstander endte det med et ikonisk comeback i klubbens historie, men det er hele 35 år siden og morgendagens møte med Borussia Mönchengladbach er viktig for å ikke havne enda mer bakpå i Champions League-gruppespillet.

Borussia Mönchengladbach – Real Madrid
Borussia Park
Champions League, andre kamp i gruppespillet
Tirsdag 27. oktober, kl. 21:00
Viasport 1/Viaplay

Real Madrid fikk en stor opptur borte mot Barcelona i helgen etter to veldig skuffende oppgjør. Forrige uke ble det tap på eget gress i sesongens første Champions League-oppgjør, kampen ble av det vanskelige slaget når Shakhtar åpnet forrykende i første omgang og scoret hele tre ganger. Real Madrid forsøkte på et comeback i andre omgang og scoret tre ganger, men scoringen på overtid ble annullert og tapet var et faktum.

Borussia Mönchengladbach leverte en god kamp mot Inter på fremmed gress forrige uke og fikk med seg et meget respektabelt 2-2 resultat etter en nervepirrende kamp på San Siro. I hjemlig liga har det blitt en sjette plass hittil, laget står med to seire, to uavgjort og kun ett tap i Bundesliga. Gladbach kommer inn i oppgjøret med god selvtillit etter Inter-oppgjøret og et strålende comeback borte mot Mainz som endte med 2-3 seier.

Det har vært et rolig overgangsvindu for Real Madrid, dette er tilfelle for Gladbach også og laget har beholdt sine nøkkelspillere. Den tyske motstanderen har en tropp som har en god blanding av rutinerte ringrever og talentfulle unggutter, men er et lag som Zidane sitt mannskap bør slå. Lagets mest kjente spillere er målvakt Yann Sommer, Matthias Ginter, Zakaria, Kramer, Thuram, Plea og Herrmann.

Troppen:

Keepere: Courtois, Lunin og Altube.
Forsvarsspillere: Ramos, Varane, Militão, Mendy, Marcelo og Santos.
Midtbanespillere: KroosModric, Casemiro, Isco og Valverde.
Angrepsspillere: Benzema, Hazard, Vinicius Jr, Asensio, Rodrygo, Jovic og Lucas.

Zinedine Zidane har tatt med 21 spillere til Tyskland og den største nyheten er at Eden Hazard er tilbake i troppen. Spillere som Nacho, Ødegaard, Mariano, Odriozola og Carvajal er alle ute av troppen grunnet skade.

(Saken fortsetter under bildet)

TILBAKE: Eden Hazard er endelig tilbake i Real Madrid-troppen og kan få minutter i tirsdagens Champions League-kamp mot Borussia Mönchengladbach.

35 år siden forrige oppgjør

Mye har skjedd på 35 år og Real Madrid har møtt haugevis av lag i Europa, men ikke Gladbach siden de historiske åttendelsfinalene i desember 1985. Los Blancos gikk på et knusende 5-1 tap i Tyskland og det måtte noe helt spesielt til for avansement.

På Santiago Bernabėu ble det en ruvende 4-0 seier og laget gikk videre grunnet bortemålsregelen, det umulige ble altså mulig på Santiago Bernabėu. Los Blancos fikk en strålende start på dette oppgjøret og Valdano hadde banket inn to hodestøt før 20 minutter var spilt. Fansen måtte deretter vente stund før Santillana banket inn 3-0 i andre omgang. Etter en fantastisk prestasjon og 3-0 så det likvevel ut til å bli exit, men i det 89. minuttet satte Santillana inn sin andre scoring, dette sikret avansement etter et nervepirrende oppgjør og laget endte opp med å vinne hele turneringen.