Shayan Jalilians spesialer

To potensielle nysigneringer

LaLiga er endelig tilbake igjen, og det lever i toppen, i kampen om Europa-plasser og i bunnstriden. Nå som sesonginnspurten nærmer seg står ligatittelen som alltid mellom Barcelona og Real Madrid. Katalanerne spilte lørdag kveld borte mot Mallorca, og så virkelig ut til å være i form og tok en komfortabel 0-4-seier, der Messi viste at han fremdeles er i god gammeldags form. Gårsdagens Barcelona-seier gjør at blaugrana nå er fem poeng over Real Madrid på tabellen, med en kamp mer spilt, noe som gjør at presset nå ligger på Real Madrid som er nødt til å ta tre poeng mot Eibar. Derfor er det gode nyheter for Los Blancos at to spillere som i utgangspunktet før korona trolig ikke ville spille mer denne sesongen grunnet skade, nå er tilbake, Hazard og Asensio.

Eden Hazard

Internkamp på Estadio Alfredo di Stéfano

Forventningene var skyhøye når Real Madrid forrige sommer punget ut godt over 100 millioner euro for å hente Premier Leagues kanskje beste spiller, Eden Hazard, til den spanske hovedstaden. Belgieren har i en årrekke uttrykt sin drøm om å spille for Real Madrid, og endelig gikk drømmeovergangen i boks for klubbens nye nummer 7. Dessverre har hans debutsesong i klubben vært noe ala en fiasko, og allerede fra dag en var det ting som ikke stemte.

Godt over 50 000 supportere møtte opp på hans presentasjon for å ønske han velkommen, og da så man en tydelig overvektig Hazard, der det ble rapportert at han veide hele syv kilo for mye, noe som ikke er optimalt. Han jobbet hardt gjennom pre-season for å finne formen, men var uheldig og røk på en hamstringskade et par dager før seriestart, noe som holdt han ute av spill i rundt en måned. Deretter var han skadefri i to måneder, men slet med å finne seg til rette og underpresterte stort. Det var flere kamper der han var totalt ute av det, og var ikke inne i flytsonen i det hele tatt. Litt etter litt løsnet det, og selv om han bare fikk en scoring i serien mot Granada begynte man å se tegn til bedring, og han preget kampene på en slik måte han kan gjøre når han er i nærheten av å være på sitt beste. Så kom Champions League-kampen mot PSG i november, der han var banens desidert beste spiller, helt til han i en duell med Thomas Meunier røk på en ankelskade og måtte få hjelp til å forlate banen. Man tenkte først at det ikke var en så alvorlig skade, men der tok man feil, og etter at tester ble utført måtte han belage seg på litt over tre måneder på sidelinjen. Han gikk i denne perioden glipp av 17 kamper, men ting var likevel ikke bekmørkt, da det ble rapportert at han ville rekke de siste månedene av sesongen. 16.februar var han tilbake i aksjon igjen, og han skulle bli forsiktig matchet, da Real Madrid kort tid senere skulle spille mot Barcelona og Manchester City. Han leverte en god kamp mot Celta Vigo, men i påfølgende kamp borte mot Levante røk han på ny på en skade, og denne gang ble det besluttet at han måtte til USA for å operere og at sesongen ville ryke for den dribleglade kantspilleren. Operasjonen gikk bra, så kom etter hvert korona, og LaLiga ble satt på vent.

Datoen er nå 14.juni, og det er over tre måneder siden sist Real Madrid spilte kamp. Det har vært bra for Hazard, som nå er fit for fight igjen og klar til aksjon. I realiteten har han kun gått glipp av to kamper, mot Barcelona og Real Betis, som følge av den siste skaden han pådro seg. Med ti serierunder igjen er han altså tilbake, og rapportene fra MARCA er at trenerapparatet og hans lagkamerater er forbløffet over hvor god stand han er i. Det har kun blitt ti kamper og et mål for han i LaLiga denne sesongen, og til nå har hans debutsesong vært en katastrofe, men nå har han altså av ulike årsaker fått en ny sjanse til å vise hvorfor Real Madrid betalte så mye for å hente han fra Chelsea.

Kantspilleren kan på mange måter nå gå fra å ha en elendig sesong, til å være den som vipper tittelkampen i favør Real Madrid, dersom han kan prestere på det nivået han har inne. De neste ti serierundene vil gi oss svaret på dette, men Real Madrids nye nummer 7 kan på mange måter bli som en ny signering for Los Blancos nå som LaLiga skal avgjøres den kommende måneden.

Marco Asensio

Marco Asensio
INTERNKAMP: Marco Asensio i aksjon under internkampen på Estadio Alfredo Di Stéfano i forkant av re-starten av LaLiga.

Når Cristiano Ronaldo ble solgt i forkant av 2018/2019-sesongen, var det på mange måter Marco Asensio som skulle inn i laget å fylle hans posisjon. Forventningene var store, i overkant store, og sesongen endte opp med å bli totalt mislykket for Real Madrid som lag og for Asensio individuelt. Den spanske kantspilleren klarte kun å score et mål i serien på 30 kamper, noe som er langt fra det man kan forvente av en kantspiller i Real Madrid. Så kom etter hvert Zidane tilbake til klubben, personen som i 2016 var den som lot Asensio slippe til på A-laget. Man skulle legge bak seg fjorårssesongen, og fokuset var på inneværende sesong der det var planlagt at 24-åringen skulle utgjøre trioen på topp sammen med Benzema og Hazard.

Asensio leverte en god pre-season og virket sulten og i form. Helt til oppkjøringskampen mot Arsenal, der han var så uheldig og pådro seg en korsbåndsskade. Dette var knusende nyheter for spanjolen som hadde mye å revansjere denne sesongen, og rapportene tilsa at han i beste fall ville være tilbake igjen i mai. Han har med andre ord ikke spilt et minutt denne sesongen, men han har stadig lagt ut treningsvideoer der man kan se at han har jobbet knallhardt og har forbedret fysikken sin. Han har den siste måneden trent for fullt med sine lagkamerater, og er tatt ut i troppen til kampen mot Eibar der det er forventet at han vil få minutter på banen.

Kampen om plassen på høyrekanten står nå i hovedsak mellom Bale og Asensio, så gjenstår det å se hvilken forfatning den 24-årgamle spanjolen er i. Det er ingen hemmelighet at Zidane har Asensio som en stor personlig favoritt, og når kantspilleren har dagen har han noen ferdigheter ikke mange andre i troppen har. Han er frekk, smart og har et venstrebein det virkelig lukter svidd av. Det er viktig for Real Madrid-supporterne å ikke ha for store forventninger, da han tross alt har vært ute med skade i snart et år, men det blir uansett ufattelig spennende å se om han kan utrette noe de siste ti serierundene. Det blir hyggelig å se Asensio tilbake igjen!

 

Legg inn en kommentar