Real Madrid 3-1 Eibar

En særdeles effektiv første omgang sikret tre poeng i returen etter corona-pausen.

3-1 Pedro Bigas (59′) – Assist: Edu Exposito

ENDELIG VAR LALIGA TILBAKE IGJEN! Selv om oppgjøret mellom rivalene i Sevilla ble spilt allerede torsdag så var det ikke duket for spill for Real Madrid før søndag kveld. Det var Eibar som var første lag til å komme på besøk til Madrid, og ikke til Estadio Santiago Bernabéu, men Estadio Alfredo Di Stéfano på Valdebebas. Ettersom Real Madrid sin storstue blir restaurert så er det Di Stéfano som blir arena ut sesongen, og nå kommer kampene særdeles tett. Det var få overraskelser fra start, hvor Zidane satte sin lit til «de gode gamle», med unntak av Rodrygo som høyrekant.

Real Madrid: Courtois – Carvajal (Mendy 46′), Varane, Ramos (Militão 60′), Marcelo – Modric (Valverde 84′), Casemiro, Kroos – Rodrygo (Bale 60′), Benzema, Hazard (Vinícius Júnior 60′)

Eibar: Dmitrovic – Correa, Oliveira, Arbilla (Burgos 85′), Soares (Bigas 59′) – Cristoforo, Alvarez – Orellana (Leon 59′), Exposito, De Blasis (Inui 78′) – Kike (Enrich 59′)

Kroos åpner på vakkert vis

Det skulle ikke gå lang tid før Los Blancos fikk sin første scoring på Estadio Alfredo Di Stéfano da LaLiga returnerte. Vertene bygget opp spillet umiddelbart, og fikk ballen over på motstanderne sin banehalvdel. Det ble litt klabb og babb i feltet før ballen havnet hos Kroos på 16 meter, og tyskeren lempet på vakkert vis kula i det lengste hjørnet til 1-0 etter tre minutter. En meget god start for Real Madrid etter avbrekket, selv om tribunene var tomme og arenaen var uvanlig.

I en snau halvtime etter scoringen var det relativt sjansefattig, og spillet svingte noe frem og tilbake, uten nevneverdige skudd på mål. Like før den innlagte vann-pausen brøt Ramos ballen på midten, og sendte ballen til Benzema før han stormet fremover. Franskmannen spilte på vakkert vis frem Hazard på motsatt side, og selv om belgieren var helt alene med Dmitrovic så valgte han å belønne Ramos med å spille tversover til kapteinen som enkelt satte ballen i det åpne målet til 2-0.

Ti minutter før hvilen så skulle Real Madrid øke ledelsen nok en gang, og igjen var Benzema og Hazard involverte. Franskmannen spilte frem belgieren på mesterlig vis, og selv om skuddet til Hazard ble reddet så stod Marcelo klar på returen, hvor han iskaldt sendte ballen i hjørnet til 3-0. På overtid av den første omgangen stormet Marcelo fremover, og backen fant Rodrygo på motsatt side av feltet, men avslutningen til unggutten ble noe uren og endte rett på Dmitrovic. Dermed gikk lagene inn i hvilen på 3-0.

Utrolig svak omgang

Det var vertene som skapte den første sjansen i andre omgang, hvor Hazard fintet rundt med motstanderne på siden av 16-meteren, men en motstander kom i veien da han skulle legge inn, og ballen endte rett på Dmitrovic. Ti minutter ut i omgangen testet Exposito lykken fra 20 meter, og selv om skuddet var godt så var Courtois bedre med en mesterlig redning. Det påfølgende hjørnesparket ble særdeles farlig da innbytter Sergi Enrich steg til værs, og stanget ballen forbi Courtois, men tverrliggeren stod i veien.

En time ut i oppgjøret skulle gjestene omsider få en fortjent redusering. Et hjørnespark ble sendt inn, og Benzema klarerte svakt rett til Exposito som sendte ballen via ryggen til medspiller Bigas og i mål. Det var innbytteren sin første involvering, og den resulterte i redusering til 3-1. Tjue minutter før full tid så var det igjen klabb og babb foran 16-meteren, men denne gang til Real Madrid, hvor Pedro Leon mottak ballen helt alene på 16 meter. Den tidligere Real Madrid-spilleren klemte til, men igjen var Courtois god og reddet flott. Flere sjanser ble det ikke, og første kamp etter pausen endte med seier.

Spillerbørsen:

Thibaut Courtois (5):

Spiller en relativt god kamp, selv om han er særdeles lite involvert. Har en meget god redning på skuddet til Exposito da han er ute i full strekk, og på skuddet til Pedro Leon hvor han er hurtig nede. Ser noe klønete ut på scoringen til Eibar, men skal sies at det er vanskelig når ballen endrer retning like foran mål.

Dani Carvajal (6):

Har full kontroll defensivt den omgangen han er på banen, og bidrar med løp fremover i tillegg. Får ingen målpoeng, men er som vanlig trygg og god, og kommer til å bli en viktig brikke i tiden fremover. Usikkert om han pådro seg en skade eller ble tatt ut for å hviles til pause.

Raphaël Varane (6):

Sammen med Ramos så er det ingenting som biter på franskmannen da gjestene knapt nok har ballen over midtbanen. I andre omgang er det omsider mer å gjøre for Varane, hvor han etter timen spiller på motsatt plass av vanlig. Har noen god løp for å hindre pasninger i bakrom, og gjør alt i alt en godkjent kamp.

Sergio Ramos (7):

Som Varane så har han full kontroll defensivt i den første omgangen, og i tillegg så gjør han en flott inngripen som leder til scoring. Kapteinen bryter ballen på midtbanen, spiller frem Benzema og setter ballen i åpent mål på pasningen fra Hazard. Byttes ut etter en time med en liten kjenning i låret, men sier samtidig også at han har det helt fint.

Marcelo Vieira (6):

Som vanlig er han veldig ofte involvert offensivt, samtidig som han etterlater seg store rom defensivt. Er på rett sted til rett tid, og setter ballen iskaldt i mål til 3-0. I den andre omgangen sliter han noe mer, og det virker nesten som om han er svimmel eller har lavt blodsukker, hvilket leder til en stor sjanse for Pedro Leon.

Luka Modric (4):

Ingen stor kamp av kroaten som er utrolig anonym i oppgjøret. Klarer ikke å påvirke spillet nevneverdig, verken i form av pasninger eller i form av gode løp. Blir løpende imellom uten å skape noe som helst, og tas av banen til fordel for Valverde med friske bein like før slutt.

Carlos Casemiro (5):

Ingen stor kamp av brasilianeren heller. Blir som Modric noe anonym, og bidrar ikke spesielt mye verken offensivt eller defensivt. Har et par gode taklinger, og hjalp til defensivt da Marcelo måtte ut for å få næring, men ikke stort annet.

Toni Kroos (7 BB): Tyskeren er en av de som spiller en godkjent kamp, og åpner ballet med en flott scoring etter tre minutter. Mottar ballen på 16-meteren og lemper den elegant i det lengste hjørnet til 1-0. Har i tillegg til dette noen gode pasninger, og er flink til å posisjonere seg slik at han er spillbar. Banens beste for Real Madrid.

Rodrygo Goes (4):

Unggutten var helt ute i kulden før corona-viruset gjorde sitt inntog i Europa, men var tilbake fra start i kveld. Spiller ingen god kamp, og er veldig lite involvert. Får en sjanse til å score da Marcelo finner han med et innlegg på overtid av første omgang, men volleyen var for svak og endte rett på Dmitrovic.

Karim Benzema (6):

Franskmannen kommer seg ikke på scoringslisten i returen, men må sies å være svært involvert i flere av scoringene. Dribler inn i feltet i forkant av scoring nummer en, spiller Hazard gjennom alene med keeper i forkant av scoring nummer to, og spiller belgieren gjennom i forkant av scoring nummer tre.

Eden Hazard (7):

Virker svært spillesugen, og gjør en rekke gode involveringer. Løper i bakrom, kombinerer godt med sine lagkamerater, og serverer Sergio Ramos en scoring på sølvfat. Kunne, og burde ha scoret et mål, men er nok en gang uselvisk da han slipper til Ramos. Leverer en god kamp, og byttes ut etter timen for å hvile.

Ferland Mendy (4):

Kommer inn for Carvajal, og spiller en omgang som høyreback. Virker utilpass, og sliter litt med å tilvenne seg posisjonen. Bidrar ikke nevneverdig noen veier, men har et godt innlegg med høyre fot som kan nevnes.

Eder Militão (5):

Kommer inn for Ramos, og tar over posisjonen til Varane. Er ikke veldig mye involvert, men løser oppgavene sine relativt godt. Han er aggressiv når det er behov for det, og avventende når det er behov for det. Kommer til å bli mer spilletid på han i perioden som venter.

Gareth Bale (4):

Kommer inn for Rodrygo, og er like lite om ikke mindre involvert enn unggutten. Har ballen 2-3 ganger, og de spilles enten bakover eller for langt. Ikke noe godt innhopp, men han fikk i alle fall spilletid og er klar for spill i kampene fremover.

Vinícius Júnior (4):

Også han kommer inn etter en time, men i motsetning til Bale så kom han inn for en spiller som har prestert godt. Det gjør unggutten omsider ikke, og den ene gangen han blir spilt i bakrom så roter han muligheten vekk med en svak finte.

Federico Valverde (N/A):

Spiller for kort tid til å få noen vurdering, men jobber hardt den tiden han er på banen og virker klar til dyst i kampene som kommer.