Retroartikler

Tillit til talenter

Hva skal til for at alle talentene Real Madrid har som eiendom skal få spille?

I løpet av de siste dagene har det sirkuleret nyheter om at Carvajal, Jese og Joselu er på vei bort fra klubben. De var sammen med Alvaro Morata de viktigste bidragsyterne til Castillas opprykk til Segunda. Alle fire er spillere som har ferdigheter til å lykkes på øverste nivå i Spania. Alle fire er madridistas langt inn i hjerterota. Og nå er tre av de muligens på vei bort. I skrivende stund melder Marca at Carvajal er solgt til Bayer Leverkusen og at Joselu er på vei til Münchengladbach. Jesé Rodriguez herjer i U19-EM og når klubber som Manchester United og Arsenal luktet på spilleren før mesterskapet tør jeg ikke tenke på hvordan tilstanden er når Spania har vunnet.

Etter at Castilla endelig klarte å rykke opp og spille fantastisk fotball forsvinner altså de viktigste bidragsyterne til andre klubber. I sesongen 06/07 hvor Castilla også spilte god fotball mistet klubben spillere som Juan Mata, Ruden de la Red, Esteban Granero, Alvaro Negredo, Borja Valero i tillegg til flere spillere som i dag spiller i La Liga. De la Red, Granero og Negredo returnerte til klubben etter å ha spilt bra andre steder, men ingen av de klarte å sette preg på laget etter sin hjemkomst. Kunne det vært annerledes hvis de hadde fått sjansen i klubben tidligere?

Hva skal til?

Tillit og tid skaper relasjoner og trygghet. Ved å trene sammen med verdens beste spillere på dagsbasis vil utviklingen også være bedre enn i de fleste andre klubber(bare se på Varane). Derfor hyller jeg den siste avgjørelsen fra Real Madrid. Alvaro Morata er mest trolig tatt opp i A-stallen på permanent basis. Riktignok ett år for sent da Mourinho før fjorårssesongen lovet han A-plass, men det var nok en riktig avgjørelse å la han skinne enda mer på Castilla før han nå får sjansen. Spørsmålet mitt er likevel hvorfor man ikke gir andre unggutter den samme sjansen. Jeg skrev tidligere om klubbens høyreback-søk og Castillas lovende høyreback Carvajal. Der fremhevet jeg hvordan den situasjonen kom til å bli avgjørende for unge Madrilleños. Nå sitter jeg igjen like usikker som jeg gjorde da. José har aldri vært kjent for å satse på talenter(ref. Balotelli, Santon). Mourinho skal vinne uansett pris og da passer det bedre å satse på sikre kort fremfor unge spillere som variere mye mer i prestasjonene.

Nå har likvel den portugisiske trenerlegenden tatt opp Alvaro Morata. Han kommer garantert til å få flere sjanser til å vise seg frem kommende sesong, men aldri har så mye press hvilt på en ung spillers skuldre. Han er den første på lang tid som blir forfremmet fra Castilla og han må prestere for at andre unge spillere skal få samme sjanse i fremtiden. Tålmodighet og tiltro ovenfor talenter har ikke vært Real Madrids sterkeste side etter Perez mislykkede Zidanes y Pavones prosjekt. Nå er muligheten til å forandre det kommet. La oss krysse fingrene for at Morata griper sjansen, både for egen del og for andres.

Skrevet av Magnus Ra. 

Legg inn en kommentar