Retroartikler

På tide å ta ut søpla!

Real Madrid har de siste årene blitt berømmet for sin brede stall, men haler fremdeles på en del dødvekt. Flere spillere ved hver posisjon. Erfaring, rutine, talent, potensiale, stjerner og allsidighet er noen av ordene som kan brukes for å beskrive spillerne i stallen vår. Dessverre er søppel også et av disse ordene.

Fantastisk førsteellever

Førsteelleveren vår er fantastisk. Casillas er verdens beste keeper, punktum. Ramos og Pepe er et helt utrolig stopperpar, og etter årets EM er det klart at de individuelt er verdens beste stoppere. Både Marcelo og Coentrao kan konkurrere om tittelen «verdens beste venstreback». Arbeloa er ikke den mest imponerende spilleren i verden, men han er god. Xabi Alonso er unik og kan skryte av å ha de beste langpasningene i verden, samtidig som han er utrolig defensivt. Khedira blir bare bedre og bedre, og har i det siste imponert meg hensynsløst. Han gjør en relativt usynlig jobb, men er uvurderlig i mine øyne. Di Maria tilføyer laget en helt annen dimensjon, han er utrolig til å penetrere organiserte forsvar, han jobber hardt hjemover, og var før skaden sin overlegen Özil når det gjaldt assister. Cristiano Ronaldo er Cristiano Ronaldo. Özil er en av de beste #10 i hele verden. Både Benzema og Higuain er fantastiske spisser, og begge er oppe i toppsiktet når det gjelder verdens beste spisser.

God dekning

Vi har også god dekning i de fleste posisjoner. Varane er et av de største talentene i verden, og kan allerede steppe inn som stopper ved behov. Carvalho var en skygge av seg selv i fjor, men de fleste er fortsatt enig i at han enda er en klassespiller. Vi har som sagt to fantastiske venstrebacker og kan si oss heldige i å ha et luksusproblem på den posisjonen. På midtbanen har vi Sahin og Lassana som begge er ufattelige gode som backup, sistnevnte bør kanskje i større grad konkurrere om en plass i førsteelleveren? På topp har vi to klasse-spisser, og nå også et utrolig talent i Morata til backup. Da Di Maria ble skadet, sto Callejón frem som en grei, og til tider ganske imponerende, erstatning. Som reserve for Özil har vi en tidligere Ballon D’or vinner i Kaká, og Ronaldo blir aldri skadet så han trenger ingen erstatning(det er heller ingen spiller i verden som kunne erstattet han).

Fremdeles mye søppel..

Men det er fremdeles en del spillere i stallen og spillere som tilhører klubben som ikke er i nærheten av nivået som kreves av en Real Madrid-spiller.

  • Pedro Leon har blitt lånt ut til Getafe for andre sesong på rad. At vi ikke selger gutten er for meg ufattelig. Kanskje venter Mou og Perez på at han spiller seg så viktig for lillebrorklubben at de punger ut litt ekstra for han, men bare det at han teknisk sett tilhører oss gjør at jeg får vondt i magen. Han har aldri vært god nok for Real Madrid, han har aldri spilt en bra kamp for Real Madrid, han er søppel.
  • Raul Albiol var grei i sin første sesong. Men det var dessverre det for stopperen fra Valencia. Han har de siste to sesongene vært reserve for reservene og aldri vært i nærheten av en startplass. Han er etter min mening den 5. best stopperen i troppen etter både Carvalho og Varane. Dersom Carvalho blir, må vi kvitte oss med Albiol. 5 stoppere er for mye for et lag med en Varane på benken som fortjener hvert minutt med spilletid han kan få. Albiol er kanskje ikke søppel i forhold til spillere flest, men i forhold til stopperne vi har i troppen er det ingen tvil. Han er ikke god nok.
  • Granero er en av våre egne. Han er et Real Madrid-produkt i likhet med Raul, Guti og Casillas. Den eneste forskjellen er at der de sistnevnte var utrolige fotballspillere, er Granero helt middelmådig. Hadde han ikke vært fra Castilla hadde han aldri fått spille, og derfor mener jeg at det er på tide å sende han videre. Han er ikke dårlig, men han er ikke god heller. Rykter i media tyder på at enten Modric eller Silva er på vei, og da er det ikke noe poeng i ha Granero på benken. Med mye spilletid og riktig trener kan kanskje Granero bli noe spesielt, men med den rollen han har for laget nå er han bare dødvekt. Det er på tide å la han gå.
  • Gago hadde potensiale. Han kunne ha blitt noe utrolig, noe spesielt, noe fantastisk. Men det ble han ikke, og selv om det gjør vondt å si det; så er det på tide å innse at det toget har gått. Han er fremdeles ung og har fortsatt tid til å bli en stor spiller, men ikke i Real Madrid. Vi har ikke tid til å la han starte på nytt i klubben, vi trenger spillere som er gode nå, med en gang. Det er på tide å la han gå.
  • Altintop er på vei ut. Takk Gud for det. Han er en svart flekk i Real Madrids hvite spiller-historikk. Han er en kilde til skam og flauhet hos alle Real Madrid-fans verden over. Han er definisjonen av søppel i fotballsammenheng.

Man kan selvfølgelig argumentere mot å fylle stallen med klassespillere med tanke på at Mourinho sjeldent roterer i førsteelleverenn, men allikevel. En klubb som Real Madrid skal ikke ha søppel i stallen. Vi kan ha unge talenter som reserve for reservene (slik Varane, Sahin og Morata er), og vi kan ha veldig gode reserve-spillere (slik Kaká, Lass, Carvalho og til dels Higuaín og Coentrao er), vi kan til og med ha helt greie reserve-spillere (slik Callejón er), men vi kan ikke ha søppel.

Skrevet av Josef Adam Younes. 

Legg inn en kommentar