Nyheter

Terminlisten for 2020/21-sesongen er klar

Samme dag som Real Madrid satte i gang pre-season ble omsider terminlisten for LaLiga-sesongen 2020/21 offentliggjort.

I dag var Real Madrid-spillerne nok en gang å se på Valdebebas da de satte i gang forberedelsene til 2020/21-sesongen. Zinedine Zidane måtte lede økten uten noen av sine største stjerner som Sergio Ramos, Eden Hazard og Toni Kroos da disse er på oppdrag med sine respektive landslag.

Zidane kunne imidlertid glede seg over å ha flere lånespillere tilbake på treningsfeltet, der Martin Ødegaard var hovedattraksjonen. Samme dag som Zidane ledet sesongens første treningsøkt kom endelig oversikten over hvordan 2020/21-sesongen skal se ut for Real Madrid sin del, hva angår LaLiga. Klikk her hvis du vil se den fulle oversikten for alle lagene.

18:30 slapp det spanske fotballforbundet terminlisten over den kommende sesongen, som starter den andre helgen i september. Dette gjelder imidlertid ikke for Real Madrid. Los Blancos’ 2019/20-sesong dro seg helt ut i august, i likhet med sesongene til Barcelona, Atlético Madrid, Sevilla, Getafe og Elche.

Disse lagene er satt opp mot hverandre i den første serierunden, og samtlige kamper utsettes for å gi disse lagene litt ekstra hvile. Dermed så er Real Madrids serieåpning hjemme mot Getafe utsatt, og vil i følge MARCA spilles i februar/mars 2021. Los Blancos seriedebuterer dermed i runde to, da Real Madrid gjester Anoeta for å møte Real Sociedad.

I AKSJON: Martin Ødegaard i aksjon for Real Sociedad mot Real Madrid i juni 2020.

Terminlisten er, på samme måte som i 2019/20-sesongen, satt opp i asymmetrisk rekkefølge. Dette vil si at når den første halvdelen av sesongen er unnagjort så er den andre halvdelen satt opp i en annen rekkefølge, og ikke i et direkte speilbilde. Derfor skal Los Blancos ikke møte Getafe i runde 20, selv om de er satt opp til å møte Madrid-laget i første serierunde.

Hva angår sesongens høydepunkter, nemlig El Clásico og El Derbi Madrileño, så spilles sesongens første Clásico på Camp Nou i den syvende serierunden, som finner sted helgen 24-25 oktober. Oppgjøret i Madrid, som spilles enten på Santiago Bernabéu eller Estadio Alfredo Di Stéfano, spilles i serierunde 30, altså helgen 10-11 april.

Seks runder etter sesongens første El Clásico så venter Atlético Madrid på hjemmebane i serierunde 13, som finner sted helgen 12-13 desember. Oppgjøret på Wanda Metropolitano spilles i serierunde 26, helgen 6-7 mars. Los Blancos åpner LaLiga-sesongen med bortekamper mot Real Sociedad og Real Betis, to kamper der det faktum at tilskuerne ikke får være på tribunen kan bidra i Real Madrids fordel.

I tredje serierunde kommer Real Valladolid på besøk, før et borteoppgjør mot Levante venter. Real Madrids femte seriekamp for sesongen finner sted hjemme mot nyopprykkede Cádiz. Hvis man ser på Los Blancos resultater i de tilsvarende kampene forrige sesong, så tapte man borte mot Levante og Real Betis, spilte uavgjort hjemme mot Real Valladolid, mens de slo Real Sociedad på Anoeta og slo da Granada, som i likhet med Cádiz havnet på andreplass i Segunda i 2018/19-sesongen, hjemme i Madrid.

Dette gir Los Blancos bare syv poeng på fem kamper, og Zinedine Zidane vil uten tvil ha et brennende ønske om å stå med mer poeng enn som så etter fem spilte kamper av LaLiga-sesongen 2020/21. Real Madrid avslutter 2020/21-sesongen hjemme mot Villarreal helgen 22-23 mai, der man forhåpentligvis kan feire det 35. seiregullet på et fullstappet Santiago Bernabéu.

Legg inn en kommentar