Martin Helleruds spesialer

Tålmodige Brahim

Brahim Díaz har nektet å gå på utlån, vært tålmodig og jobbet for å overbevise Zinedine Zidane - uten hell så langt.

Real Madrid kan i kveld sikre sin 34. serietittel etter en lang og meget spesiell LaLiga-sesong. En av hovedgrunnene til at Los Blancos i kveld kan sikre sin første serietittel siden 2017 er Zinedine Zidanes bruk av troppen, og i skrivende stund har hele 21 førstelagsspillere notert seg for scoring i LaLiga ikledd den helhvite drakten.

De to utespillerne som ikke har tegnet seg på scoringslisten er midtstopper Éder Militão og 20 år gamle Brahim Díaz. Sistnevnte scoret i Real Madrids Copa del Rey-kamp mot Unionistas de Salamanca, men har slitt enormt med spilletiden denne sesongen. Før sesongen var Brahim sterkt ønsket av flere spanske klubber, men Brahim valgte å bli værende i Madrid for å overbevise Zinedine Zidane om tillit.

I skrivende stund er ståa slik at Brahim Díaz har kun spilt ni kamper for Real Madrid denne sesongen, og kun startet en. Denne muligheten fikk han i Los Blancos’ 3-4-tap hjemme mot Real Sociedad i Copa del Rey. Dette resulterer i beskjedne 204 minutter med spilletid for Brahim Díaz, kun Mairano Díaz har færre minutter på banen med sine 116 minutter.

6. januar 2019 bekreftet Real Madrid at de hadde hentet den da 19 år gamle midtbanespilleren Brahim Díaz fra Manchester City, for en sum på omlag 15 millioner euro. 30. juni 2019 skulle opprinnelig kontrakten til spanjolen gå ut, men Los Blancos valgte å hente han i januar for at han ikke skulle sitte et halvår på benken i Manchester.

Brahim Díaz
PRESENTASJON: Brahim Díaz under sin offisielle presentasjon som Real Madrid-spiller i januar 2019.

Siden Brahim Díaz ble presentert som Real Madrid-spiller har Los Blancos spilt 6030 minutter med fotball, og unggutten fra Málaga har kun tatt del i 563 minutter. Dette tilsvarer under 10% av de totale minuttene og rundt 9 av de totalt 67 spilte kampene til Real Madrid siden den gang, og Brahim Díaz har slitt stort med å overbevise Zinedine Zidane, som har vært hans trener igjennom brorparten av hans Real Madrid-karriere.

Våren 2019 hadde den tidligere Manchester City-spilleren sin beste periode som Real Madrid-spiller, da han blant annet fikk tillit fra start i Los Blancos’ tre siste LaLiga-kamper. I 3-1-tapet mot Real Sociedad på Anoeta scoret Brahim Díaz kampens første scoring, noe som er hans eneste scoring for Real Madrid i LaLiga-sammenheng hittil.

Sommeren 2019 var visstnok flere klubber interersserte i å hente den unge spanjolen, men han var selv veldig klar på at han ønsket å bli værende i Real Madrid for å overbevise Zinedine Zidane om å gi han tillit. Dette har han ikke klart, til tross for en sesong der Marco Asensio var ute fra juli til juni, og hvor Eden Hazard har slitt stort med skadeproblemer.

Etter en høst med begrenset med spilletid så var Getafe veldig interesserte i å hente spanjolen i januar, et Getafe-lag som skulle spille Europa League i februar. Real Madrid var visstnok positive til et utlån til Getafe, men hovedpersonen selv var like sta som seks måneder tidligere og ønsket å bli værende hos Los Blancos.

Brahim Díaz
TRENING: Brahim Díaz under en treningsøkt på Valdebebas i august 2019.

Brahim Díaz selv skal være overbevist om at han innehar nivået til å spille for Real Madrid, og sannheten er at hver gang han spiller så etterlater han et positivt inntrykk. Selv ikke etter en unormalt hektisk LaLiga-innspurt så har Brahim Díaz fått tillit av Zinedine Zidane, og etter re-starten av LaLiga har spanjolen fått under ti minutter med spilletid fordelt på kampene mot Mallorca og Alavés.

Brahim Díaz har vært mer tålmodig enn de fleste. Han har ventet tålmodig på sin sjanse, krummet nakken og trent steinhardt for å overbevise Zinedine Zidane. Dette har tydeligvis ikke lykkes, og alle er inneforstått med at kantspilleren ikke ha nok en sesong lik 2019/20-sesongen, med så begrenset med spilletid.

Det er knystende stille rundt hvorvidt om Brahim Díaz skal ønske seg vekk fra Real Madrid, men man skal ikke utelukke at unggutten fra Málaga forlater den spanske hovedstaden denne sommeren. Om det blir på en permanent overgang eller et utlån er naturligvis uvisst, men siden Los Blancos ønsker å tjene opptil 120 millioner euro denne sommeren så kan fort Brahim Díaz bli en av flere spillere som blir ofret for frisk kapital.

Legg inn en kommentar