Nyheter

Real Madrid er seriemestere!

Real Madrid er seriemestere etter kveldens seier mot Villarreal!

Etter seier i kveldens kamp mot Villarreal har Real Madrid sikret seg sin 34. ligatittel med én kamp igjen av sesongen. Real Madrid leder nemlig med hele syv poeng over Barcelona på tabellen, og dermed er det matematisk umulig for Barcelona å ta igjen Ramos og Co. i toppen av tabellen. Zidanes mannskap har vært i strålende form etter coronapausen med sine ti seire på ti kamper, og derfor er det fullt fortjent at laget nå kan løfte trofeet.

Før coronapausen lå Real Madrid to poeng bak Barcelona på tabellen, men den imponerende seiersrekken førte til at de nå har sikret ligatrofeet med en luke på syv poeng ned til Barcelona. Sergio Ramos og Karim Benzema er spillerne som har vært avgjørende for Real Madrid denne sommeren med sine ofte matchavgjørende involveringer og scoringer. Ramos står med fem mål etter oppstarten, mens Benzema står med syv etter sine to scoringer i kveldens kamp. Kaptein Ramos har i tillegg vært helt strålende bakover på banen for Real Madrid. Zidane har også vist en flott evne til å rotere når det trengs, samt en taktisk fleksibilitet som fort kan ha vært avgjørende i mange kamper.

Real Madrid feirer altså sin 34. ligatittel i kveld, noe som er flest, med god margin, av samtlige lag i spansk fotball. Til tross for den enorme internasjonale suksessen har klubben slitt i hjemlig liga det siste tiåret, og denne seieren smaker nok derfor ekstra godt. Real Madrid har ikke vunnet LaLiga siden 2016/2017-sesongen, og før det må man helt tilbake til 2011/2012-sesongen for å finne den siste ligatittelen. Med tanke på hvordan forrige sesong utartet seg for de hvitkledde fra Madrid blir årets prestasjon desto større. Real Madrid har nemlig allerede tatt 18 poeng mer enn hele forrige sesong, og dersom laget vinner sesongen siste kamp mot Leganés, vil de også avslutte sesongen på flere poeng enn det Barcelona vant ligaen med forrige sesong.

Legg inn en kommentar