Shayan Jalilians spesialer

Takk for nå, og lykke til videre Hakimi!

Det er litt over en uke siden bekreftelsen kom:

Real Madrid og Inter har blitt enige om en overgangssum på 40+5 millioner euro for Achraf Hakimi.

Denne beskjeden sørget for at mange Real Madrid-supportere ble fortvilte. Han skulle jo være fremtiden, og er en av verdens største back-talenter. Hvordan kan man selge han for en så lav sum? Det var følelsen majoriteten av supporterne satt inne med.

Undertegnede satt inne med mange av de samme spørsmålene. Helt til jeg bestemte meg for å studere overgangen litt nærmere. Jeg satte meg inn i klubbens situasjon, og innså at det nødvendigvis ikke behøver å være verdens undergang at 21-åringen har forlatt klubben. I denne artikkelen skal jeg drøfte dette nærmere.

Først og fremst så er det ingen tvil om at Hakimi besitter spennende ferdigheter. Det er kun Trent Arnold av dagens unge høyrebacker som matcher hans tall offensivt. Marrokaneren er lynhurtig, god til å ta de riktige løpene og har en unik evne til å levere målpoeng fra flankene. Han noterte seg for smått utrolige fem mål og ti målgivende pasninger på 33 Bundesliga-kamper denne sesongen. Med andre ord er det klart at Real Madrid gjerne skulle hatt han i troppen kommende sesong.

Achraf Hakimi
Achraf Hakimi fikk en sesong på A-laget til Real Madrid. Det var i 2017/2018-sesongen, før han deretter ble lånt ut i to sesonger til Borussia Dortmund.

Men.

Real Madrid har også en høyreback ved navn Dani Carvajal. Det er en av Zidanes mest betrodde menn, og ingen har klart å danke han ut av elleveren så lenge franskmannen har vært sjef i den spanske hovedstaden. Carvajal har levert en god sesong, og man må ikke glemme at dette er en fantastisk spiller som har levert stabilt i syv sesonger nå som førstevalg på høyrebacken. Det er ingen automatikk i at Hakimi bare kunne komme tilbake og ta hans plass. Sånn fungerer det ikke.

Det er i bunn og grunn også dette som er grunnen til at Hakimi faktisk forsvinner fra klubben. Det er synd at en som kom til klubben som 8-åring ikke engang ønsker å gi det et forsøk. Han ville nok ikke danket ut Carvajal, men ville uansett fått en god del spilletid da han er en som kan brukes også som venstreback og kantspiller. Likevel ønsket han å dra et sted der han ble satset på hundre prosent fra dag en, noe han ikke ville blitt i Madrid. Her ville han blitt en sentral spiller for fremtiden og et rotasjonsalternativ på kort sikt.

Det er også viktig å huske på at Hakimi spilte hovedsakelig som vingback i Dortmund. Lucian Favre hadde designet et spillesystem som passet utmerket for Hakimi. Det kamuflerte hans svakheter, som er det at han fremdeles er svak bakover i banen. I Dortmund kunne han bombe fremover i angrep etter angrep, mens han hadde spillere bak seg som dekket rommet. Dette ville ikke skjedd i samme grad i Madrid, da Zidane alltid bruker å gå for fire bak. Da ville han fort blitt et akilleshæl for laget. I Inter kommer han til et lignende system som Favre praktiserer. Conte vet hva han får av Hakimi, og det passer unggutten helt perfekt.

Sist men ikke minst må det nevnes at vi går inn i en usikker og vanskelig tid. Real Madrid og de største klubbene i Europa lider stort av at stadion ikke kan fylles ut, at restaurantene står tomme og at andre kamprelaterte inntekter har forsvunnet. Samtidig har man en oppgradering av Bernabeu på gang, noe som gjør at man trenger å selge litt for å få balanse i regnskapet. Det er flere spillere som kommer til å forlate klubben i sommer, og med tanke på dagens situasjon er det ikke dumt å få 45 millioner euro for en som ikke ville blitt fast i elleveren.

Det er klart det er kjipt å miste en spiller av Hakimis kaliber. Han har en svært lys fremtid i vente, og kommer til å bli blant verdens ypperste backer de neste 10-15 årene. Samtidig er ingen spillere større enn klubben, og når man har en av Carvajals kaliber i egne rekker er det ikke sånn at man må ned på kne for å be Hakimi om å bli i klubben.

Takk for nå, og lykke til videre Hakimi!

 

 

Legg inn en kommentar