Magnus André Larsens spesialer

Talentene som aldri fikk en sjanse?

Vi ser nærmere på La Fábrica-spillerne som har hatt gode karrierer andre steder enn i Real Madrid.

Listen er lang og det er forståelig, det skal mye til for å gå gradene i Real Madrid og deretter klare å etablere seg på et stjernespekket førstelag. Mange vil forstå hvorfor en rekke av spillerne på listen aldri fikk en fair sjanse, men det er også noen av disse som har levert enorme prestasjoner i andre klubber. 

Forventer du å finne en tidligere Real Madrid spiller med et norsk lag på CV-en?

David Silva

Kom seg aldri til La Fábrica, var på prøvespill i den hvite delen av Madrid og David Silva ble ansett som for liten og spe for «Los Blancos».

Unggutten fra Arguineguín som er en liten by på Gran Canaria ristet av seg skuffelsen etter å ha blitt avvist i Real Madrid. Han signerte for Valencia og resten er historie for «magikeren fra Arguineguín», som han kalles. David Silva har vært strålende for Valencia og Manchester City, det er ikke uten grunn han har blitt ansett som en av verdens beste midtbanespillere.

Juan Mata

Ankom La Fábrica som 15-åring og jobbet seg oppover for ungdomslagene før han kom seg til Real Madrid Castilla. Her ble det en sesong i Segunda División(kjent som La Liga 123 nå) og han leverte imponerende ti mål fra sin midtbaneposisjon.

En ung Juan Mata fikk aldri sjansen for et stjernespekket førstelag med spillere som Guti, David Beckham, Mahamadou Diarra, Gago og Reyes på midtbanen. Da valgte Valencia å utløse utkjøpsklausulen i kontrakten og Mata tok turen til den spanske østkysten hvor han kjapt fikk tillit på førstelaget og ble en stor suksess i en årrekke. Deretter ble han solgt til Chelsea hvor leverte to strålende sesonger, før han ble solgt til Manchester United etter en tredje sesong i London hvor prestasjonene og tilliten varierte. I den røde delen av Manchester har også prestasjonene variert, mye grunnet skader, mangel på tillit og hyppige skiftninger blant hovedtrenerne.

Álvaro Negredo

Ble hentet til klubben som 20-åring fra Rayo Vallecano, han fikk to sesonger på Castilla hvor han leverte middelmådige prestasjoner og det holder ikke i den spanske hovedstaden. Negredo fikk aldri sjansen på førstelaget og gikk til Sevilla for 14 millioner euro. I Sevilla hadde han sin mest suksessfulle periode som fotballspiller, der ble det imponerende 70 scoringer på 139 kamper før han ble solgt til Manchester City. Etter tiden i England har han hatt korte opphold i Valencia, Middlesbrough, Besiktas og spiller nå i Al-Nasr i Saud-Arabia.

Roberto Soldado

Den spanske spissen kom fra den lille klubben CF Don Bosco til Real Madrid som 13-åring, senere leverte han strålende prestasjoner på Castilla og fikk kun 27 offisielle kamper for førstelaget til å bevise hva han var god for. Han ble deretter lånt ut til Osasuna og ble godt likt i Pamplona. Etter et godt låneopphold i Osasuna gikk han til Getafe og har senere spilt for Valencia, Tottenham Hotspur, Villareal og Fenerbahçe.

Noen vil si det er merkelig at han fikk omtrent like mange muligheter for førstelaget til Real Madrid som en spiller som Borja Mayoral, med tanke på at Soldado leverte nærmest tre ganger så mange scoringer på Castilla som Mayoral. Soldado hadde naturligvis flere kamper for Castilla enn Mayoral, men kort oppsummert leverte han flere lovende prestasjoner enn motparten.

Dani Parejo

Dani Parejo er et produkt av Real Madrids ungdomsakademi, han kom til klubben som 14-åring og fikk kun fem kamper for førstelaget i 08/09 sesongen når Bernd Schuster og Juande Ramos var managere. Tidligere den sesongen ble han lånt ut til Queens Park Rangers, men ble hentet tilbake i desember grunnet Mahamadou Diarra og Ruben de la Red var ute resten sesongen.

Sesongen etter gikk turen til samme stoppested som en rekke spillere før og etter han har tatt, nemlig til Getafe. Dani Parejo var en del av en avtale for å kjøpe tilbake tidligere Real Madrid spiller Esteban Granero. Det ble to gode sesonger i Getafe før han ble hentet til Valencia i 2011, hvor han er blitt en viktig brikke for «Los Ches» og er nå klubbens kaptein.

Jotha

Jonathan Pérez Olivero går under kallenavnet «Jotha» og er uten tvil den minst kjente spilleren på denne listen, men han har definitivt hatt en interessant karriere.

Startet karrieren sin som ving på Kanariøyene for Las Palmas før turen gikk til Real Madrid i 2004.

Han fikk ett innhopp for førstelaget i La Liga mot Osasuna og kom inn for legenden Raul de tre siste minuttene i hjemmeseieren på Santiago Bernabeu. Det ble kun ett innhopp på Jotha og to sesonger på Castilla med mye spilletid, etter det har han en spesiell karriere med to opphold i en norsk klubb.

Etter oppholdet i den spanske hovedstaden gikk turen til flere små klubber i Spania før han var å finne i en norsk 3. Divisjons kamp elleve år senere, nemlig  for FK Tønsberg. Jotha har hatt to opphold for FK Tønsberg og vært fast på laget i både 3- og 2. Divisjon, den tidligere «Los Blancos» spilleren er ikke å finne på kant lenger. Nå spiller han dypt på midtbanen og har hatt en «Sergio Busquets» rolle for den norske klubben. Dette har han hatt med stor suksess og han ble fort en favoritt blant fansen i sine to perioder i klubben.

Selv om karrieren mest sannsynlig ikke ble som han hadde drømt om, så har han hvert fall varmet flere norske fotballhjerter på Tønsberg gressbane.

Se video av Jotha som tar farvel med å dra i gang Tønsberg By i sin siste kamp:https://www.facebook.com/watch/?v=1011216945567285

José Rodríguez Martínez

Spilte for tre klubber som unggutt før han kom til Real Madrid som 14-åring. Han spilte deretter flere gode sesonger for Castilla, før han ble historisk i Real Madrid.

Den lovende spilleren debuterte i La Liga og Copa del Rey som 17-åring, før han ble den yngste spilleren til å spille Champions League for Real Madrid i en alder av 17. Han kom inn for historiske Kaká i 4-1 seieren mot Ajax i gruppespillet 2012/2013 sesongen. Dette var kun tre dager etter han hadde debutert i La Liga i 2-0 seieren mot Atletico Madrid.

Etter et låneopphold i Deportivo La Coruña hvor han fikk 25 ligakamper, ble han hentet til Galatasaray og deretter solgt til Mainz etter kun en sesong i Tyrkia. Tiden i Tyskland har vært preget av mislykkede låneopphold for den en gang svært lovende spilleren.

Álvaro Domínguez

Ble løslatt fra ungdomsakademiet til Real Madrid som 12-åring og har etter det vært en solid stopper i en årrekke for Atletico Madrid og Borussia Mönchengladbach.

Marcos Llorente

Marcos Llorente

Hvor skal jeg starte? En utrolig god og fortsatt lovende fotballspiller, kun 24 år. Er nesten ufattelig at han kun fikk 22 ligakamper for Real Madrid. Har bevist på Castilla, i Alavės på et fantastisk låneopphold og på de altfor få sjansene han fikk i Real Madrid hvor mye fotball som bor i han.

Marcos Llorente er en spiller som har spredd trygghet og gitt alt i Casemiro sitt fravær. Ingenting vondt ment mot Casemiro, men var deilig å slippe å sitte med hjertet i halsen hver gang vår defensive midtbanespiller har hatt ballen i beina. Casemiro er en fantastisk spiller, men dessverre ikke den tryggeste med ball som vi har fått sett en rekke ganger. Llorente er en spiller mange mener kunne blitt bedre enn Casemiro. Han er god defensivt, god med ball og ikke minst en ekte Madrid-gutt oppfostret i klubben.

Det er skremmende at vi lar han gå til byrivalen vår, men han fortjener mer enn å ikke få sjanser hos Real Madrid og slite benk. Klubben fikk en god del penger for han, men han er verdt mye mer i mine øyne. Ønsker han alt godt i framtiden og forhåpentligvis ser vi han i startoppstillingen til Real Madrid om noen år.

Marcos Alonso

Spanjolen kommer fra en familie med sterke fotballtradisjoner, bestefaren Marcos Alonso Imaz spilte åtte år for Real Madrids førstelag. Spilte blant annet med stjerner som Alfredo Di Stefano og Ferenc Puskas og var med å vinne det gjeveste Europa-trofeet hele fem ganger på rad. Faren Marcos Alonso Penã spilte for Atlético Madrid og Barcelona, spilte med kjente spillere som Maradona og Gary Lineker. Faren var også den dyreste signeringen i spansk fotball på den tiden da han ble hentet til Barcelona.

Marcos Alonso ble født i Madrid og ble en del av ungdomsakademiet i en alder av 11 år, representerte deretter alle ungdomslagene i klubben før han ble stående med en kamp for førstelaget.

Har hatt en litt uvanlig karriere med både oppturer og nedturer. Tok et uvanlig valg å gikk fra Real Madrid til Bolton, ble deretter hentet til Fiorentina hvor han leverte svake prestasjoner tidlig. Han ble lånt ut til Sunderland hvor han ikke imponerte noen, låneoppholdet i England ble preget av svake prestasjoner og mangel på tillit. Etter låneoppholdet ble prestasjonene i Italia bedre og bedre, Marcos Alonso ble solgt til storklubben Chelsea hvor han har vært svært god mesteparten av tiden.

Både far og bestefar representerte Spania landslag, noe Marcos Alonso også har gjort.

Med tanke på at Marcelo har vært vårt soleklare valg på venstrebacken siden 08/09 sesongen og har vært helt strålende er det ikke rart Marcos Alonso aldri tok plassen. En sjanse på førstelaget er veldig lite og flere tenker vel han fortjente flere. Han blomstret sent og fikk ut potensialet sitt flere år etter han forlot Madrid, så er kanskje ikke rart han bare fikk en sjanse hvis man tenker på hvilken spiller han var på den tiden.

Fabinho

Var på lån i klubben i 2012/2013 sesongen og spilte høyreback for Castilla hele sesongen. Fikk en kamp for førstelaget og debuterte i La Liga i 6-2 seieren hjemme mot Malaga. Fikk 14 minutter og assisterte et Di Mariá mål.

Sesongen etter ble han lånt ut til Monaco hvor han fikk tillit med en gang, spilte seg til fast plass på laget og leverte en god sesong. Etter sesongen ble det nok et lån i Monaco før de hentet han permanent i 2015, han spilte fast siden dag en i Monaco og var meget solid i alle sesongene sine i Frankrike.

Brasilianeren ble hentet til Liverpool før 2018-2019 sesongen, etter en litt treg start ble han en veldig viktig bidragsyter for et strålende Liverpool-lag sesongen som var. Fabinho er kun 25 år og har veldig mye fotball i seg, blir spennende å følge han i årene som kommer.

Raúl de Tomás

Født og oppvokst i Madrid, kom til klubben som tiåring fra CD San Roque EFF. Fikk aldri sjansen for førstelaget til Real Madrid etter varierende prestasjoner på Castilla og Real Madrid C. Har vist de siste årene som lånesoldat i Córdoba, Valladolid og Rayo Vallecano hvor mye fotball som bor i han.

Etter et helt ok låneopphold i Córdoba hvor det ble 6 mål på 26 kamper ble han lånt ut til Valladolid i forkant av 16/17 sesongen. Her ble det solide 14 mål på 36 kamper i La Liga 123.

Det er først de to siste sesongene på lån i Madrid-klubben Rayo Vallecano han har vist veldig gode takter og levert mye mål. Han skøyt Rayo Vallecano til opprykk i 17/18 sesongen med imponerende 24 mål på 32 kamper i ligaen.

Sesongen etter i opprykks sesongen havnet Rayo helt nederst på øverste nivå i Spania, men de hadde absolutt et lyspunkt. Raúl de Tomás banket inn 14 mål i ligaen for tabelljumboen, noe som imponerte de fleste.

Real Madrid-oppholdet til Raúl de Tomás ble preget av utlån og få muligheter på førstelaget, mange synes vel han hadde fortjent en sjanse. Nå er han klar for Benfica og det blir spennende å se hva måltyven kan få til i Portugal, vi ønsker han lykke til!

Borja Valero

Født i Madrid og kom til klubben i 1995 som tiåring, ble i klubben helt fram til 2007 uten å få en eneste sjanse på førstelaget. Ble hentet til Mallorca hvor han kun ble en sesong, var tre år i West-Bromwich Albion og var lånt ut i to av sesongene sine der.

Etter et vellykket låneopphold i Villareal 10/11 sesongen ble han hentet permanent, gjorde sakene sine bra i sesongen etter overgangen og ble solgt til Fiorentina i Italia. Her ble han fra 2012 til 2017 og var viktig for klubben. Ble hentet til Inter Milan i 2017 og spiller fortsatt i klubben, har levert mer ustabile prestasjoner for Milano-klubben.

Borja Valero har landskamper for seniorlaget, U19, U18 og U17 lagene til Spania.

Pablo Sarabia

Som mange andre født i Madrid og gikk gradene i klubben helt opp til Real Madrid Castilla, men der sa det stopp for spanjolen som akkurat har hatt en fantastisk sesong for Sevilla.

Gikk gradene i klubben og var god på Castilla, men ikke god nok til få en ordentlig sjanse? Ble hentet til Getafe hvor han tilbrakte fem sesonger og deretter signerte den offensive midtbanespilleren for Sevilla.

I Sevilla har han vært solid og det er ikke uten grunn PSG signerte han, 20 millioner euro er vel det man kan kalle et kupp for en så god spiller? Det er mange som har reagert på at Real Madrid ikke valgte å kjøpe tilbake spilleren som er oppfostret i klubben, men også forståelig med tanke på alternativene klubben har på de offensive midtbaneplassene.

Blir veldig spennende å følge overgangen hans til fransk fotball og PSG, hvordan tror dere det vil gå?

Saúl Ñíguez

Er vel en spiller de fleste tror har vært i Atlético Madrid hele karrieren sin, men har faktisk et lite opphold i den hvite delen av Madrid også.

Saúl ble født i Elche, men flyttet til Madrid og ble en del av Real Madrid som 11-åring i 2006. Etter kun to år på La Fábrica gikk turen til byrivalen Atlético og resten er historie. Han er kun 24 år, men har levert strålende prestasjoner i en årrekke for Atleti. Midtbanekrigeren fra Spania har en rekke U-kamper for Spania og har rukket å få 16 kamper for landslaget, han er nok en spiller som blir å finne i den spanske landslagstroppen i mange år framover.

Er det noen spillere du mener fortjente en bedre sjanse eller noen du savner på listen?

Legg inn en kommentar