Nyheter

Før kampen: Villarreal (H)

Med seier så vil Real Madrid få sin tiende strake seier og være seriemester, den gule ubåten på sin side har enda bruk for poeng for å sementere en plass ute i Europa neste sesong.

Real Madrid total dominerte og utspilte Granada etter all kunstens regler de første førtifem minuttene av forrige serierunde, men som så ofte før denne sesongen stupte prestasjonen utover i andre omgang. På et tidspunkt var til og med Thibaut Courtois nødt til å holde laget inne i kampen. Likevel, det ble med nok en seier.

I motsetning til Real Madrid, så har morgendagens motstander Villarreal hatt et langt tøffere kampprogram den siste tiden. Over de seks siste kampene har den gule ubåten møtt Barcelona, Real Sociedad, Real Betis, Sevilla, Valencia og Getafe. Nå står altså serieleder Real Madrid for tur. På tross av tøff motstand, så har Villarreal på langt nær vært noen kasteball og over de seks kampene har laget hele 10 poeng. Med andre ord, vil kampen for Real Madrids del være langt fra noen sjarme-etappe.

Overbefolkning på midtbanen

Zinedine ZIdane har hatt stor suksess med å overbefolke midtbanen denne sesongen, selv om det på papiret er langt fra like tiltrekkende for alle. På banen ser det riktignok langt bedre ut. Med Isco, Modric, Valverde, Kroos og Casemiro har laget hatt overtaket på midtbanen. Kanskje ikke overraskende all duellstyrken i kombinasjon med ballsikkerheten. Mot Villarreal vil vi nok fort få se det samme, om ikke Eden Hazard greier snike seg inn i startoppstillingen.

Zidanes historie denne sesongen tatt i betraktning, så er det vel likevel mye som tyder på at han gjør det motsatte av det alle venter. Dermed kan man ikke utelukke at han går vekk fra midtbane-femmeren, og heller spiller med to rene vinger rundt Karim Benzema. Selv om dette fort kan være en kamp for midtbanefemmeren, pluss Hazard. Ikke ulikt det man så mot Paris Saint-Germain rett før jul hjemme på Santiago Bernabéu

En stjerne på vei mot slutten

Det er ikke tvil om hvem som har vært Villerreals beste spiller den sesongen. Stiller man klokken tilbake 365 dager, så ville riktignok de aller fleste blitt overrasket med fasiten i hånd. 11 scoringer og 8 målgivende pasninger har det blitt for Santiago Cazorla denne sesongen, i det som sansynligvis blir den lille maestroens siste sesong i La Liga. Det har virkelig vært et eventyr, for spilleren som rent medisinsk burde lagt skoene på hyllen for lenge siden. Likevel, så har han vært La Ligas kanskje aller beste spiller denne sesongen sammen med Benzema og Lionel Messi

Det er nok ikke bare Cazorla som vil vise seg frem imorgen kveld, men også laget som helhet har sitt å spille for. Villarreal vil ha behov for enda noen poeng for å være 100% sikre på spill i Europa neste sesong, og selv om Cazorla har vært toneangivende denne sesongen er det også andre som har vært god. Lagets toppscorer Gerard Moreno har tidvis vært enorm, og står enda med muligheten for å vinne Zarra-trofeet denne sesongen. Skal han klare det, så vil han fort trenge noen mål til i løpet av de neste par kampene. I alle fall om han skal være på den sikre siden.

 

Legg inn en kommentar