Jone Warlands spesialer

Syv spillere på utegående kontrakt – hva skjer videre?

Syv spillere står per dags dato uten kontrakt etter 30. juni 2023. Vi har tatt en titt på disse spillerne, og spekulerer i fremtiden deres i Real Madrid.

Kalenderen viser at 2022 er omme, og at vi nå er inne i januar 2023. Det betyr at vi legger bak oss et meget innholdsrikt år sett med Real Madrid-øyne, som inneholdt den mest intense Champions League-sesongen i manns minne, og et overbevisende seriegull fra Carlo Ancelottis menn.

Men at det nå er januar 2023 betyr også at de syv spillerne hos Real Madrid som er på utgående kontrakt (det vil si under seks måneder igjen på kontrakten), står fritt til å forhandle med andre klubber under den såkalte «Bosman-regelen». I denne artikkelen skal jeg se litt nærmere på situasjonen hos alle disse spillerne, om jeg tror de vil signere en ny kontrakt, eller om Real Madrid-karrieren deres er over 1. juli 2023.

Karim Benzema

Franskmannen har enn så lenge ikke signert noen ny kontrakt med klubben, men det vil nok overraske de fleste hvis ikke dette ordnes innen kort tid. For det første har ikke klubben noen god backup-løsning på spissplass, skulle Benzema forsvinne. Hvis Benzema er ferdig i klubben til sommeren må Real Madrid i så fall ut på spissjakt, og det florerer ikke akkurat av gode alternativer på markedet heller. Hvis dette lå i kortene hadde nok klubben i langt større grad jobbet aktivt med å peke ut alternativer.

Dessuten viser Benzema uke inn og uke ut at han fortjener å spille på det øverste nivået innen klubbfotballen. Det er få, om noen, som kunne erstattet bidraget i angrep som den nybakte Gullballen-vinneren leverer. Samtidig er det jo slik at franskmannen er 35 år gammel, og har kanskje ikke så fryktelig mange år igjen på toppnivå, og det er noe man må ta med inn i beregningene også. Mitt tips er at Benzema kommer til å signere en ny ettårskontrakt, og at han blir å se i den hvite drakten i både ett og to år fremover, så lenge han fortsetter å levere og klarer å holde seg skadefri.

Luka Modrić

 

Midtbanekunstneren står også per dags dato uten kontrakt etter sommeren. Igjen tror jeg derimot det er liten grunn til bekymring.

Kroaten er 37, men ser ut til at han kan holde på til han er langt oppi 40-årene med den ballen han spiller! Han signerte en ettårs-kontrakt sommeren 2022, og sannsynligheten er nok stor for at det ender opp med en lignende løsning i år, også. Her grunner det nok mest i hvor lenge spilleren selv vil holde på, og vi har ikke sett noen tegn til at Modrić vil gi seg helt enda.

Toni Kroos

Nå begynner vi å bevege oss inn i mer ukjent farvann. Ryktene sier at Kroos skal ha blitt tilbudt en forlengelse, men at han selv er usikker på fremtiden sin i klubben. Medier har spekulert i at Kroos skulle vurdere fremtiden sin etter å ha fått mer klarhet i midtbanesituasjonen i klubben, og eventuelle spillere på vei inn.Kroos trener i januar 2023

I forrige uke kom det mange rykter om at klubben har intensivert jakten på Dortmund- og England-spiller Jude Bellingham. Nå spekuleres det i om dette er som resultat avat Kroos nå har bestemt seg for å gi seg i den kongehvite drakten. Om dette i så fall er slutten på fotballkarrieren, eller om han fortsetter et annet sted er også usikkert.

Mitt tips er at situasjonen kjapt kan endre seg, og at vi kan få en oppdatering så fort tyskeren har bestemt seg. Igjen virker det som at Ancelotti har gjort det klart at han vil ha med Kroos videre, og at det til syvende og sist er tyskerens egen beslutning.

Marco Asensio

Marco Asensio har hatt en tung sesongstart i den spanske hovedstaden. Han må som oftest finne plass på benken, og klarer ikke utnytte de minuttene han får til å utrette det store. Spanjolen ble for mange en kjæledegge da han gjorde innmarsj på Real Madrid-laget i 2016, og serverte utsøkte skåringer på rad og rekke.

De siste årene har derimot kun vært en tøff oppoverbakke for den 26 år gamle angrepsspilleren. De har vært preget av dårlige prestasjoner, og gjentatte skadeopphold som har gjort at han ikke har klart å leve opp til forventningene. Spesielt korsbåndskaden han pådro seg i 2019, som gjorde at han fikk nesten et helt år på sidelinjen, var knusende. Jeg får litt assosiasjoner til Jesé, som også var en ekstremt lovende spiller, men som av forskjellige grunner aldri klarte å slå igjennom i Real Madrid.

Mitt tips er at dette blir siste sesong for Asensio i klubben. Han fungerer som en backup-løsning, men er foreløpig såpass langt bak i køen at han blir noe overflødig. Forhåpentligvis finner han seg en ny klubb i LaLiga, så vi fortsatt kan få se ham spille på toppnivå i Spania.

Dani Ceballos

Dani Ceballos er nok en spiller som muligens vil se på nye muligheter til sommeren. Han sliter med å få spilletid, selv om prestasjonene hans har vært relativt solide når han har fått sjansen. Konkurransen på midtbanen er derimot tøff, og han når ikke helt opp til nivået som konkurrentene holder.

Dani Ceballos

Samtidig er han en relativt billig backup-løsning, og som sagt synes jeg han har fungert godt i den posisjonen. Hvis Toni Kroos også er på vei bort synes jeg ikke det er helt usannsynlig at spanjolen kan få en kontraktsforlengelse. Da han kom til klubben fikk han en seksårskontrakt, om han signerer ny nå tror jeg nok vi maks ser på et par år. Blir heller ikke overrasket om han finner seg en ny klubb der han kan sikre seg mer spilletid.

Mitt tips er at kontraktssituasjonen hans kan endre seg som følge av andre spilleres situasjon. Hvis Real Madrid henter inn Bellingham f.eks, og også tar vare på Kroos kan jeg se for meg at Ceballos ser etter nye muligheter. Men hvis Kroos drar, kan han kanskje godt bli værende en sesong eller to til, fortsatt i backup-rollen.

Nacho Fernández

Nacho er blitt en vaskeekte Real Madrid-legende, og har vært med på å vinne stort sett alt som er mulig. Real Madrid er den eneste klubben han har spilt for, helt siden han var en liten guttunge. Da Varane og Ramos var ute av spill i 2021 var det Nacho som fikk ansvaret med å bære kapteinsbindet, og lede laget – en rolle han har bekledd på flere anledninger.

NACHO

Men han sliter fortsatt med spilletiden. I år har det blitt 11 kamper med minutter, og kun et fåtall fra start. Hvis han vil ha flere minutter må han nok se seg om etter andre alternativer. Samtidig er han godt vant med å være backup. Han kan bekle både midstopperroklen og til dels også høyreback. Dessuten har han Real Madrid-DNA i kroppen, og jeg tror det vil være lurt å beholde slike spillere i garderoben.

Mitt tips er at Nacho kommer til å signere en ny kontrakt med klubben, fordi tilstedeværelsen hans i seg selv er viktig for atmosfæren i klubben. Dessuten er han en utmerket backup-spiller, og har et høyt nivå inne.

Mariano Díaz

Mariano Díaz

Siste spiller på utegående kontrakt er Mariano Díaz. Her tror jeg det er lite å spekulere i – angrepsspilleren spiller sin siste sesong i hvitt. Det har vært noen vanskelige år for 29-åringen. Siden han returnerte fra lånet hos Lyon i 2018 har det kun blitt 1400 minutter med LaLiga på Dominikaneren. Det tilsvarer usselige 16 kamper hvis du legger det sammen.

Han har likevel klart å skrape sammen et ganske imponerende troféskap på denne tiden, og står faktisk med 2 CL-titler og 3 LaLiga-titler. Det er det ikke mange andre som kan vise til! Det er jo derfor på sin plass å takke ham for innsatsen, for man kan se at han har gitt 100% hver gang han har fått sjansen. Likevel tror jeg det er slutten for Díaz i Real Madrid, enten nå i januer, eller til sommeren.

Mitt tips er at Mariano Díaz forsvinner fra klubben, enten allerede i januar, eller når kontrakten utløper til sommeren.

Hva mener du? Hvem burde klubben beholde, og hvem burde vi kvitte oss med?

1 comment

  1. Toni Kroos, Luca Modric og Karim Benzema må være med minst et år til da de er den harde kjerne av faste nøkkelspillere og tradisjonsbærere i Real Madrid. Dette helt uavhengig om Bellingham kommer inn eller ei. Ikke gitt at Bellingham blir en umiddelbar suksess (jf Hazard som ikke ble en suksess). De andre er mindre viktige.

Legg inn en kommentar