Real Madrid-Valladolid 0-2: Spillervurderinger

Fredag 30.desember, kl: 21.30

0-1 Benzema (83)
0-2 Benzema (88)
Assist- Camavinga

Klubbfotballen er endelig i gang etter VM og første mostander for Real Madrid var Real Valladolid. Valladolid har ikke startet sesongen spesielt godt, men er fortsatt ikke et lag man skal undervurdere. Kampen startet uten VM-medalistene, men det var ikke noe stort tap for de hvite.

Kampen startet litt rotete med initiativ fra begge lag. Real Madrid ble også snytt for en ganske åpenbar «hands-straffe» tidlig i matchen. Merkelig avgjørelse fra dommer Munuera, som attpåtil la lista meget høyt denne matchen. Real Madrid er mest på de første 20, men sliter med å få hull på et tett Valladolid-forsvar. Både Benzema og Rüdiger får gode sjanser til å sette den første scoringen, men begge blåser muligheten. Valladolid tar mer over etter halvtimen og setter blant annet Courtois på en skikkelig test. 1.omgangen byr ikke på noe særlig mer, men Real Madrid sliter med å få kontroll på kampen.

2.omgang starter likt som 1. Valladolid får en god sjanse etter 55 minutter, men roter det litt til for seg selv. Ellers skjer det lite de neste minuttene og begge lag sliter med å komme ordentlig i gang. Valladolid virker å ha det ekstra giret på og begynner å bli farlig fra 60 minutter. Courtois må igjen strekke på seg og holder Madrid inne i matchen. Madrid våkner litt når klokka passerer 70 og får endelig straffe etter atter en hands. Benzema setter pent til venstre og det står 0-1. Like etter slår Modric en flott løpeball til Camavinga, som fint legger opp for Benzema. Benzema slår ballen enkelt forbi Masip, 0-2. Real Madrid kontrollerer fint helt inn og sikrer poengene. Dette er på ingen måte en god match av Real Madrid og det blir viktig for Ancelotti å fyre opp mer fremover. Godt nyttår!

Thibaut Courtois (7 BB): Gjør en kjemperedning i det 35.minutt, men ellers rolig første omgang. Har også blitt veldig trygg med ballen i bena og flytter seg oftere høyere opp på banen og slår flere lange, og gode, løps baller. Gjør også en kjemperedning i det 67.minutt. Courtois får banens beste siden han holder Madrid inne i kampen og var den eneste som var ordentlig påskrudd. God kamp av belgieren!

Dani Carvajal (4): Lite involvert i 1.omgang, bortsett fra en stygg feil. Er ellers relativt stabil og gjør verken mye feil eller riktig. Byttes ut etter ca 60 minutter. Er heller ikke særlig offensivt involvert.

Alaba (5): Må ikke noe særlig til pers i første omgang. Også rolig 2.omgang. Alaba gjør en helt grei jobb. Godkjent.

Saken fortsetter under bildet

HYLLEST AV PELE: Lagene hyllet den avdøde fotballkongen før første blås.

Rüdiger (6): Hadde muligheten til å sette 1-0 tidlig i matchen. I likhet med resten av forsvaret gjør han en god jobb bakover. Rydder unna når det trengs og er som vanlig farlig på cornere. Får bonuspoeng for å skaffe straffe.

Ferland Mendy (5): Mendy startet kampen uvanlig offensivt, men ble mer anonym utover i første omgangen. God i 2.omgang mot offensive Plata. Helt godkjent dag på jobb for franskmannen!

Kroos (5): Lite offensivt involvert i første omgang, men hjelper godt til med oppspillet fra Courtois. Spiller litt som han pleier, midt på treet.

Ceballos (5): Passer godt i rollen som opprydder på midtbanen og skapte den første store sjansen i kampen etter et godt gjenløp. Er veldig på og er blant Madrids beste i første omgang. Blir mer anonym i 2.omgangen og byttes ut når det gjenstår 20 minutter av matchen. Absolutt godkjent kamp for spanjolen, men riktig bytte av Ancelotti.

Federico Valverde (4): Anonym første omgang fra uruguayaneren. Virker heller ikke å trives så godt i en dyp midtbane rolle. 2.omgangen starter heller ikke særlig bedre. Er nok mere på i 2023.

Marco Asensio (3 ): Starter kampen etter en god periode, både før og under VM. Er ikke særlig merkverdig her. Prøver å snike seg til to straffer i første omgang uten hell. Byttes ut etter ca 60 minutter. Traust kamp.

Benzema (6): Første La Liga-match for Benzema siden 19.oktober. Er litt rusten etter et lengre avbrekk og bommer regelrett på åpent mål tidlig i første omgang. Virker veldig «slapp» og får lite til å stemme de første 70. Kommer derimot til en god skuddmulighet i det 78.minutt. Hadde det ikke vært for to fine avslutninger hadde Benzema vært blant de dårligste på banen. Drar seg opp til en 6`er siden han avgjør kampen.

Vinícius Jr. (5): Er som vanlig en plage for motstanderne på venstre-siden og skaper en god sjanse i første omgang. Det meste skapes også på venstre-siden i denne matchen. Brasilianeren gjør mye, men sluttproduktet mangler. Vinicius er  full av liv som vanlig, men byttes ut i det 88.minutt. Godkjent match.

Rodrygo (3): Hvor var egentlig Rodrygo denne kampen? Klarte aldri å involvere seg noe særlig, men er heller ikke et savn.

Vazquez (4): Lite involvert til å begynne med, men gjør jobben sin i forsvaret.

Camavinga (6): Skal få for assisten til Benzema, men har heller ikke så mye annet å gjøre denne matchen. Gjør noen gode løp og er full av energi, men mangler fortsatt litt på ferdighetene i siste tredjedel. Fortjener absolutt mer spilletid fremover.

Tchoumeni (5): Gjør det han skal i den lille tiden han får. Er inne i startelleveren igjen fra neste kamp.

Modric (5): Kommer rett inn og er tredjemann på ballen før 0-2 scoringen. Hvordan 37-åringen klarer å holde koken ennå er nesten helt utrolig. Gjør ikke særlig mer i den lille tiden han får.

Trener:

Riktig av Ancelotti å benke VM-medalistene i denne kampen. Prøver å ryste laget litt med å ta ut Carvajal, Asensio og Camavinga. Real Madrid virker generelt trøtte og måtte nok bruke denne matchen på å komme seg igjen. Modric og Tchoumeni kommer inn på slutten og Modric er arkitekten bak 0-2 scoringen. Helt grei kamp av Ancelotti, men skulle nok sett mere sprut fra gutta. Får piske mer på trening fremover.