Kamprapporter

Cacereño 0-1 Real Madrid: Spillervurderinger

Real Madrid er videre til åttendelsfinale av Copa del Rey etter å ha slått Cacereño 0-1 tirsdag kveld.

Cacereño 0-1 Real Madrid
Estadio Prícipie Felipe, Cáceres
Copa del Rey, 16-delsfinale
Tirsdag 3. januar, kl: 21.00

0-1 Rodrygo Goes (69′) – Assist: Dani Ceballos

Real Madrid gjestet Estadio Prícipie Felipe i Cáceres til sesongens første kamp i Copa De Rey. Motstander var Cacereño, et lag som vanligvis spiller på fjerde nivå i spansk fotball. Selv om forskjellen på disse lagene burde være astronomiske er ofte kampene langt mer tettspilt enn man ser for seg på forhånd. Særlig Real Madrid har slitt i Copa del Rey tidligere sesongen, og det er faktisk hele åtte år siden de helhvite fra Madrid vant turneringen sist. Det er ingen tvil om at Ancelotti og hans mannskap ønsker å kvitte seg med dette cupspøkelset, men da åtte først Cacereño.

På en elendig gressmatte tok lagene fatt på 16-delsfinalen i kveldsmørket. Matta gjorde det vanskelig for noen lag å etablere noe godt spill, og første omgang var preget av dueller, dårlige pasninger og mottak, og spillere som slet med fotfestet. Rodrygo hadde noen gode offensive løp og Cacereño forsøkte seg med et par langskudd, men det ble knapt produsert noe som helst fra noen av lagene i løpet av den første omgangen.

Den andre omgang fortsatte i akkurat samme spor som den første. Det virket vanskelig for noen av lagene å etablere noe særlig pasningsspill på verken egen eller motstandernes banehalvdel, og det aller fleste angrep var kontringer. Rundt timen spilt åpnet kampen seg litt opp. Asensio kom til et skudd som gikk midt på mål, mens Cacereño også kom til et halvfarlig langskudd. Noen minutter senere fant endelig Real Madrid nettmaskene med en drømmescoring fra Rodrygo.

Saken fortsetter under bildet

DRØMMESCORING: Rodrygo leverte et praktmål da Real Madrid trengte det som mest.

Real Madrid kontrollerte inn 0-1-ledelsen, og det var ikke mye Cacereño klarte å skape i sluttminuttene. Dermed sikret Ancelotti og hans mannskap avansement til åttendelsfinale i Copa del Rey.

Spillervurderinger:

Andriy Lunin (5): Andriy Lunin fikk en sjelden sjanse fra start i sesongens første cupkamp. Han ble knapt utfordret i løpet av oppgjøret, men han virket trygg med ballen i beina.

Lucas Vázquez (5): Det ble en kamp preget av mye kriging for Lucas utpå der. Han laget flere frispark, men ble også felt ofte. Backen hadde svært god kontroll på det Cacereño kom på sin venstreside.

Éder Militão (6): Det ble ikke mer enn en omgang på Militão i dag, og det virket som at bytte var planlagt. Brasilianeren ble ikke satt på noen særlige store prøver men virket solid med ball i beina de gangene Cacereño presset høyt.

Nacho Fernández (6): Leder i midtforsvaret og kaptein for dagen. Nacho har ikke fått så mange minutter på banen denne sesongen, men i kveld leverte han en solid kamp. Det var ikke mange ganger han ble utfordret, men han tok hånd om det som kom.

Álvaro Odriozola (4): Odriozola startet i en uvant posisjon som venstreback i kveldens kamp. Det var ikke mange ganger han ble utfordret, men han laget blant annet et unødvendig frispark i farlig posisjon. Ble byttet ut rett etter pause til fordel for Vallejo.

Eduardo Camavinga (7): Bortekamp på en dårlig gressmatte med mange dueller på midten er en kamp som passer Camavinga utmerket. Franskmannen bet fra seg i duellene på midtbanen og var god til å ta med ballen fremover når det passet seg. En god kamp av 20-åringen.

Aurelién Tchouaméni (5): Tchouaméni var tilbake i startoppstillingen for Real Madrid i kveld, men franskmannen leverte ikke sin mest innflytelsesrike kamp. Som alle andre slet han tydelig med underlaget, og han pådro seg også et gult kort da han sklei inn i en duell. Det var nok også grunnen til at han ble byttet ut til pause.

Dani Ceballos (8): Ceballos fikk sin andre start på rad, og spanjolen løp som alltid utrettelig på Real Madrids midtbane. Han presset og jaget Cacereño-spillerne så lenge han var på banen. I tillegg var god i utspillingsfasen, til tross for den håpløse gressmatta. Han plukket også med seg en målgivende pasnings på Rodrygos 0-1-scoring. En god kamp av Ceballos!

Marco Asensio (6): Asensio fikk fornyet tillit fra start av Ancelotti i kveldens kamp, uten å imponere nevneverdig. Som alle andre virket han preget av gressmatta. Likevel leverte han et par gode løp med ball i beina og hadde noen gode involveringer offensivt. En godkjent kamp av Marco Asensio.

Eden Hazard (3): Eden Hazard klaret knapt å involvere seg i det hele tatt i denne kampen, til tross for at han spilte mot et lag fra nivå fire i Spania. Han var riktignok ikke den eneste som sliter, men det blir mer og mer tydelig at belgieren ikke engang er å regne som et rotasjonsalternativ i Real Madrids angrep. En skuffende kamp.

Rodrygo Goes (8 BB): Rodrygo var nok den av de tre som startet som bidro mest offensivt. Han hadde et par gode løp hvor han vist frem fart og teknikk, til tross for at baneforholdene var grusomme. Brasilianeren leverte også et øyeblikks magi da laget trengte det som mest med drømmescoring. 

Innbytterne: 

Antonio Rüdiger (5): Det ble en omgang på Rüdiger i kveld, men tyskeren var knapt involvert. Real Madrid tok mer og mer kontroll utover omgangen, og derfor ble lite for ham å gjøre.

Federico Valverde (4): Heller ikke Valverde klarte å sette noe særlig preg på kampen i løpet av andre omgang, man han bidro med god energi på midten.

Jesús Vallejo (5): Vallejo fikk nesten en hel omgang på venstreback, uten å bli satt på noen særlig prøver. Han er naturlig en midtstopper, så det var ikke så mye han kunne bidra med offensivt.

Álvaro Rodriguez (5): Álvaro fikk også noen minutter i denne kampen, men det var ikke mye han var involvert. Spissen hadde et godt løp og kom til en avslutning med hodet, men ballen gikk langt over. Alltid gøy å se Castilla-spillerne i aksjon på førstelaget!

Legg inn en kommentar