Supporteren

Supporteren: Juni 2011

Den første sommermåneden er her, men vi har selvfølgelig ikke tatt sommerferie i denne spalten!

Eirik Mikal Johannessen er straks 20 år gammel og kommer fra Finnsnes i Midt-Troms. Undertegnede har tjenestegjort i Bardufoss i Indre-Troms, og har full forståelse for at man trenger fotball som trøst når man bor der oppe. Vi tok ihvertfall en snakk med 20-åringen, for å høre litt om han.

Har du noe interessant å fortelle om deg selv? 
– Jeg har studert samfunns- og idrettsvitenskap i Trondheim i et år, og skal begynne på økonomi og administrasjon i samme by til høsten. Husker ikke helt når jeg ble Madridista, men innser at interessen ble større og større etter at TV2 Extra/Zebra begynte å sende spansk fotball rundt 2004.

Forståelig. Du var en av de aller første medlemmene i PMN etter relanseringen i år. Hva er det som gjør at du vil være medlem? 
– Først og fremst er det fordi jeg leser omtrent alt som blir skrevet på realmadrid.no, og setter stor pris på alt det frivillige arbeidet som gjøres der for å holde oss Madridistaer oppdatert på hva som skjer i og rundt klubben. For norske supportere som meg som ikke kan spansk i det hele tatt, er det ekstra fint å ha en engasjert gjeng som kan oversette intervju og generelle nyhetssaker fra Marca og lignende spanske aviser. Da skulle det bare mangle at jeg bidrar med å melde meg inn i supporterklubben og betale den lave medlemsavgifta. I tillegg får man jo ei fantastisk t-skjorte med den vakree PMN-logoen på, og da er det jo ikke noe å tenke på! 😉

Har du noe å si til de som enda ikke er medlem i Norges offisielle supporterklubb for Real Madrid? 
– Real Madrid er en stor og stolt klubb, og da må vi også her i Norge få en stor og stolt supporterklubb. For at det skal skje, må alle Real Madrid-supporterne melde seg inn så fort som mulig! En stor supporterklubb med solide ressurser kan bidra til at spansk fotball blir mer promotert i Norge, og det trenger vi! Vi alle har vel irritert oss flere ganger for den voldsomme dekninga engelsk fotball får i forhold til spansk (selv om det riktig nok har blitt bedre de siste årene), og her har vi en gylden mulighet til å gjøre noe som kan ha positiv effekt. Da bør det ikke være noen tvil.

Hva er din favoritt RM-hendelse? 
– Jeg har dessverre ikke fått sett Real Madrid på Santiago Bernabeu eller andre stadioner live, så de første hendelsene som dukker opp i hodet mitt er fra våren 2008 og våren 2009. I 2008 er det Barcelona-spillernes æresvakt før kampen på Santiago Bernabeu. Magisk god følelse! Fin bonus at kampen endte med en fortjent 4-1-seier.
I 2009 er det den innholdsrike kampen mot Getafe. Pepe får det meget fortjente røde kortet etter å ha sparket Casquero, som selv chippet straffen rett på Casillas. Når Higuain klinket ballen i krysset med venstrefoten noen minutter etter ga det mildt sagt en ekstatisk følelse!

Hvem er din favorittspiller og hvorfor? 
– Det er mange spillere jeg har sansen for, men favoritten er utvilsomt Raúl. En Real Madrid-legende som ikke bare var, og er, en fantastisk spiller, men også framsto som en spiller med forbilledlige holdninger og en lojalitet som er svært sjelden i dagens kommersielle fotball. Av de som er i klubben i dag har jeg, som flere og flere, fått voldsomt sansen for Marcelo. Man må jo like den lille humørsprederen!

Hva synes du om signeringene av de to tyrkiske spillerne nå nylig? 
– Jeg synes det virker som én spennende og én klok overgang. Sahin har jo fått voldsomt med skryt for sesongen sin med Bundesliga-vinnerne, og det blir interessant å se hvilken rolle han er tiltenkt førstkommende sesong. Har ikke sett han spille noe særlig, så kan ikke spå om han er tiltenkt en rolle i startelleveren fra begynnelsen av eller om han er tiltenkt litt mer tid. Han er jo ung, men er han like gammel som for eksempel Özil og Marcelo, og når man fyller 23 år kan man vel ikke sitte veldig lenge på benken.

Altintop var en overgang de færreste forutså, men en spiller som kan bekle “alle” rollene på banen, og som forhåpentligvis ikke klager på en sesong med mange kamper fra benken. Når han i tillegg kom mer eller mindre vederlagsfritt, tror jeg han er en fin tilvekst til stallen.

Hvordan ser du for deg 2011/2012-sesongen for Real Madrids del?
– Ganske lik den som akkurat ble avsluttet i den forstand at Barcelona-kampene blir å avgjøre det meste av sesongen. Har forhåpninger om å se forbedringer i kampene mot katalanerne. Man har jo hørt en god del om Mourinhos andresesong som alltid skal være klart bedre enn den første, og da må det jo være lov å håpe på i alle fall enten seriegull eller Champions League-troféet.

Har inntrykk av at mange Real Madrid-supportere vil foretrekke CL-troféet, men for min del er jeg lite interessert i å se Barcelona over oss på La Liga-tabellen for fjerde året på rad. I år har vel Real Madrid hatt lavere snittalder enn de fleste lag de har møtt, selv med gamle sirkushester som Carvalho. Nå har de fleste av spillerne vært gjennom nok et år, og har i tillegg fått større rutine på de store kampene med hele fem kamper mot Barcelona. Det gir grunn til å være positiv. Jeg tipper vi vinner La Liga og Supercopaen.

Hvordan takler du det når en Barcelona-supporter «angriper» deg med at de slo oss i alt utenom CdR i år? 
– Det takler jeg vel like dårlig som alle andre med følelser for Real Madrid. Naturlig nok nevner jeg Pepes røde kort på Bernabeu og Higuains underkjente mål på Camp Nou som ei slags unnskyldning på CL-tapet, selv om jeg var langt fra fornøyd med hvordan Real Madrid fremsto i det første oppgjøret. Når det kommer til 5-0-kampen kan jeg selvsagt ikke annet enn å innrømme at Real Madrid var helt elendige. Ellers ender jeg nok opp med å gratulere de med en god sesong, og si at vi tar dem neste år.

Har du noe å tilføye?
– Kan vel ønske andre Madridistaer først et godt og forhåpentligvis relativt rolig overgangsvindu, og ikke minst en god sesong neste år!

Skrevet av Erik Børresen

Legg inn en kommentar