Supporteren

Supporteren: August 2011

Bendik Eftang er generalsekretær og skribent for Peña Madridista Noruega og gjør en stor jobb for at realmadrid.nos lesere skal være oppdatert. Hans interesse for de unge spillerne i Real Madrid er enestående og han er vår utvalgte august-supporter!

Først og fremst, Bendik, så kan du få fortelle litt om hvordan du ble en Madridista?
– Det var i år 2000 da jeg bare var 8 år gammel. Jeg husker at jeg så Champions League-finalen mot Valencia samme år, og da ble jeg bare helt frelst av dette laget, noe jeg er utrolig takknemlig for den dag i dag. Den store favoritten har alltid vært Raúl, og jeg husker godt at jeg alt skrev «Raúl» på den venstre fotballskoen min, og «Figo» på den høyre fotballskoen min, de var stjernene. På min første Real Madrid-drakt står det «Figo 10».

Bendik (t.v) sammen med Albian Imeri, en annen av våre skribenter.

Hvis det er ett trofè Real Madrid har tatt du kan trekke frem som veldig spesielt, hvilket? 
– Man kommer selvfølgelig ikke unna de to Champions League-titlene jeg har sett Real Madrid ta. Men hvis jeg kan trekke frem et veldig spesielt må det være «remontada-sesongen» 06/07, hvor vi vant en altfor etterlengtet La Liga-pokal. Husker godt hver eneste kamp vi hentet oss inn, f.eks 4-3 mot Espanyol da Higuain scorer i det 89. minutt, 2-3 borte mot Recreativo da Roberto Carlos scorer i det 90. minutt og ikke minst 38. serierunde mot Mallorca da vi vinner 3-1 og Reyes blir den store, store helten.

Hvor lenge har du vært en del av staben i Realmadrid.no?
– Det begynner vel å bli et par år nå, husker ikke eksakt, det eneste jeg husker var at Realmadrid.no øsnket nye skribenter og at jeg ikke ville at denne sjansen skulle gå fra meg. Jeg skrev en lang melding, der jeg forklarte hvorfor de akkurat skulle velge meg, og at jeg «ikke tok et nei, for et nei». (Det er vi glade for, journ.anm.)

Hva er det som gjør at du vil legge ned så mye tid og arbeid i å jobbe for supporterklubben? 
– Det må vel være den store kjærligheten til denne klubben. Jeg elsker Real Madrid, men er absolutt ikke enig i alt klubben foretar seg, men det er vel slik det er å elske noe? Og faktisk akseptere at det du elsker ikke er perfekt, men selvom det ikke er perfekt, elsker du det. Jeg ønsker også at det skal bli flere Madridistas i Norge, noe jeg håper og tror at jeg bidrar til at det blir. Jeg ønsker at det norske folk skal få glede av min lidenskap.

Du har et brennende engasjement for ungguttene i Real Madrid. Har noen av våre yngste gutter muligheten til å en dag bli verdens beste spiller? Hvem? 
– Det er ingen tvil om at jeg er veldig engasjert i unggutta. Nettopp derfor kjøpte drakt med Morata bakpå. Høres sikkert veldig dumt ut, men jeg «protesterer mot klubben» ved å bare kjøpe canteranos bakpå mine drakter. Og det er ingen tvil om at vi har mange diamanter i ungdomssystemet som kan bli verdensstjerner. Bare se hvor godt spillere som Mata, Negredo, Soldado og Borja Valero klarer seg den dag i dag, hva har de til felles? Jo, de er oppfostret i Real Madrid.

Men tilbake til de unge og lovende den dag i dag. Vi har selvfølgelig de mest kjente på Castilla, som «alle» har hørt om. Nacho, Carvajal, Álex, Joselu, Morata, Jesé Rodriguez, Garcia-Noblejas – listen er lang. Personlig mener jeg dem alle, pdd har en mulighet, men det handler egentlig mest om å bli satset på. Morata f. eks, skal trene med A-laget hele sesongen, noe som vil gi han masse erfaring.

Vi har også Omar, som ble hentet til ungdomssystemet for noen år tilbake, som nå er i Castilla, glimrende spiller født i 1993, jeg kan nærmest garantere at alle har hørt om (grunnet fremdragende spill) allerede før jul.

Vi har også spillere som Derik Osede, Enzo Zidane, José Rodriguez og Pastor litt lengre ned i systemet. De to sistnevnet utmerket seg spesielt i et mini-VM for klubblag som ble arrangert i Madrid i juni. Alle som fulgte dette mesterskapet, vet at disse to har enormt potensiale. Det er egentlig så mange, mange fler, men her har dere i hvert fall noen navn dere kan notere på blokka, ellers er det bare å kontakte med hvis noen vil vite mer.

Om noen av disse kan bli verdens beste, hvorfor ikke? Jeg siterer hva en (ikke navngitt) mann skal ha sagt til Marca da Real Madrid var nære en Neymar overgang: «Hadde Jesé Rodriguez vært fra Brasil og spilt i Santos, hadde han vært en stor spiller nå som de største klubbene var interessert i. Men her, her er det ingen som tror på han.» Selvfølgelig er ting satt litt på kanten, men det ligger faktisk litt sannhet i det. Og jeg tror med den rette utviklingen óg det at de blir satset på, så er det mange potensiele verdensklasse (kanskje til og med en av de beste) i canteraen.

Hva slags nettsider/andre kanaler bruker du for å oppdatere deg på nyheter rundt ungguttene? Kanskje du kan gi interesserte lesere noen råd?
– Jeg bruker absolutt alt, for det er litt vanskeligere å oppdatere seg på canteraen enn det er på A-laget. Jeg bruker Twitter, blogger, o.l til å oppdatere meg, og selvfølgelig ser jeg på alle Castilla-kampene. Prøver også å få se så mange juniorkamper som mulig, selvom tiden ofte er knapp og de er vanskelig å finne. For å lese meg opp om spillerene bruker jeg også Realmadrid.com, som har en egen profil for hver eneste spiller, helt ned i 8-årsalderen, anbefaler alle å ta en titt der!

Hvordan ser du for deg årets sesong og hvilke unggutter er det vi kommer til å se mest av i år?
– Ser for meg at sesongen i år kommer til å ligne på fjorårsessongen, der Barcelona og Real Madrid kjemper på alle fronter. El Clasico blir avgjørende, som alltid.

Jeg tror vi kommer til å se mest av Morata, Álex, Nacho og Joselu. Og kanskje får vi en offisiell debut fra Jesé Rodriguez, men først og fremst må de imponere på Castilla.

For mange er øl og fotball som hånd i hanske. Hva synes du om akkurat det?
– Selvfølgelig kom øl-spørsmålet, he he. Øl og fotball er sikkert som hånd i hanske for noen, men ikke for meg. Kan ikke engang drikke en slurk øl, det smaker rett og slett for vondt. Kan rett og slett ikke noe for at smakssansen min er slik, og derfor holder jeg meg til andre ting.

Legg inn en kommentar