Retroartikler

Farvel – Fernando Rubén Gago

Fernando Gago kom til Real Madrid som et ukjent blad for mange, men ved hjelp av YouTube-videoer kunne man få et inntrykk av hva slags maestro man gikk til anskaffelse av i 2007.

Fernando Rubén Gago er en midtbanespiller som kom fra argentinske Boca i januar 2007 med sammenligninger med Fernando Redondo. En spillertype som Gago er ikke noe som vokser på trær, for å si det slik. Han er en teknisk brilliant spiller med et godt øye for spillet, han spiller med hjertet langt utenfor drakten, han gir alltid alt, han ser etter åpninger de andre ikke ser og er en flott spiller å ha i laget sitt. Det er nå i hvert fall min mening.

Sammenligningen med Redondo kom med at Gago alltid var spillbar, var lett på føttene og hadde en fin pasningsfot. I Real Madrid gikk det litt opp og ned i starten av karrieren og fikk ikke satt et ordentlig preg før M.Diarra dro til Afrika for å spille for Mali. I Diarras fravær tok Gago over plassen med den største selvfølge og løste oppgaven på en glimrende måte. Han gjorde plassen til sin egen og sammenligningen med Redondo fikk også føtter å gå på i Madrid. Dessverre for Gago har skadeproblemer satt kjepper i hjulene for hans utvikling i Madrid, og han har til slutt blitt overflødig i klubben. Nå med utlån til den italienske hovedstaden Roma, ser det ut til at Gago har spilt sin siste kamp iført Madridtrøye, og statistikken til argentineren endte til slutt på drøyt hundre offisielle kamper for klubben, mer eksakt 121 offisielle kamper og kun ett mål.

Historiene om hvorfor Gago ikke lyktes i Madrid er mange, men det ligger kanskje noe i hva Valdano sa. «Han ble kjøpt inn som et supplement for Guti, ikke Diarra. Han er avhengig av å ha en vakthund ved sin side», og dette sitatet er nok også fasiten. Gago trenger en «vakthund» rundt seg for å kunne skinne mest mulig, og dette fikk han ikke så mye av i Real Madrid. Han ble etter hvert også hakkekyllingen til mange i store kamper, der i blant mot Liverpool hvor han fikk ansvar for hele midtbanen alene. Det er ikke denne rollen Gago skulle hatt i Real Madrid, spesielt med tanke på at han ikke er den bautaen man fant i M.Diarra og finner i spillere som Essien.

I mine øyne er det alltid plass til en spiller av Gagos type, kaliber og personlighet i Real Madrid. For min del viste han nøyaktig den innstillingen jeg vil ha hos spillere i klubben jeg følger da han installerte et treningsrom hjemme hos seg selv, slik at han kunne holde seg i form i ferier og når han er hjemme. Han gikk blant annet opp fem kilo etter anskaffelsen av treningsstudioet og ble med dette enda sterkere i kroppen og ble derfor en bedre bidragsyter for Real Madrid. Til tross for å ha vært ute av laget i lang tid, ble han til slutt hentet opp i kamptroppen igjen grunnet skader på A-laget. Fernando Rubén Gago løste oppgaven ved å spille en glitrende kamp og gjorde nok en gang sin del for å gjøre plassen til sin egen. Dessverre for Gago ble det ikke like langvarig som da han kjempet seg til M.Diarras plass tidligere. Splittelsen mellom supporterne til Madrid når det kommer til argentineren, er også ganske stor. Mannen har en stor supportergruppe, blant annet hos enkelte i Realmadrid.no-redaksjonen, men han har også en stor gruppe med supportere som ikke ser hvorfor han er i klubben. Spørsmålet nå er jo om ikke Sahin følger Gagos fotspor, for det kan fort se slik ut om en ser på skadehistorien til Sahin det siste snaue halvåret.

Vi i Realmadrid.no ønsker Fernando Rubén Gago lykke til i Roma og håper han kan vise seg som en storspiller i støvellandet.

Klarer han å vise at det var feil av Real Madrid, Pérez og Mourinho å gi slipp på ham, eller er det Real Madrid, Pérez og Mourinho som gjorde det riktige valget?

Skrevet av Espen Hauge. 

Legg inn en kommentar