Retroartikler

Den som venter på noe godt venter ikke forgjeves

Karim Benzema har aldri vært et klarere førstevalg i Madrid. Magnus Ra kommenterer

Vi husker alle at Benzema det første halvåret var alt annet enn god før han virkelig fikk vist seg fra sin beste side i løpet av den siste halvdelen av fjorårets sesong.ved å bli toppskårer både for laget og blant de europeiske storklubbene var det ingen tvil om at ketchup-effekten hadde slått til, når du forsøker å tømme det fra en glassflaske kommer det først ingenting, for så at alt plutselig kommer på en gang.

Det har aldri vært noen som helst tvil ovenfor potensialet til Karim Benzema siden ankomsten til Madrid i 2009, men diskusjonene har alltid vært rundt prestasjonene til franskmannen. Da han fikk sitt endelige gjennombrudd våren 2011 var det mange madridistas(undertegnede spesielt) som trakk et lettelsens sukk fordi sanden i timeglasset var på vei til å renne ut for vår nummer 9. Det virket som Mourinho hadde mistet troen på Benzema og en sommer-exit virket meget sannsynlig. Heldigvis beviste Benzema sin verdi i Higuains skadefravær og timeglasset ble snudd.

Da pre-season startet var mange spente på hvem som skulle bli førstevalget på topp i Real Madrid. Higuain var tilbake fra skade,mens Benzema hadde avsluttet sesongen meget sterkt. I tillegg ble det skrevet om at storkanoner som Sergio Agüero og Neymar var på vei inn for å styrke denne lagdelen. Første pre-season kamp mot LA Galaxy ble spilt og Benzema skåret. Og slik fortsatte det til alle kampene var spilt og franskmannen var lagets toppskårer og spilleren med flest målgivende(ni og seks). franskmannen var lagets toppskårer og spilleren med flest målgivende(ni og seks). Higuain spilte Copa America, mens Agüero gikk til City og Neymar utalte at Barcelona var verdens beste klubb. Dette kombinert med at Karim Benzema presterte kamp etter kamp gjorde at Mourinho måtte gi han mer spilletid og franskmannen til slutt opp med å være den spilleren med flest minutter i pre-season.

Franskmannen bidrar med noe som ikke Higuain gjør, nemlig å skape rom, kombinere og gjøre medspillere gode. Når han i tillegg skårer mål på regelmessig basis er det ingen tvil om at Benzema er et bedre alternativ enn Higuain. Angrepsduoen Benzema/Ronaldo skåret 17 mål tilsammen og var den mest målfarlige duoen blandt de spanske lagene. og har samtidig vist at de er meget gode på å finne hverandre og kombinere på elegant vis. Dette i samspill med at franskmannen ikke har vært i bedre form siden glansdagene i Lyon viser hvorfor vår nummer ni er det klareste førstevalget for hovedstadslaget denne sesongen. Det klareste tegnet kom da Mourinho ga Benzema sjansen fra start i begge super copa oppgjørene mot Barcelona. Samme kamper på vårparten måtte franskmannen slite benken. Det er ingen tvil lenger, Karim Benzema er her for å bli.

Skrevet av Magnus Ra. 

Legg inn en kommentar