Nyheter

Straffeutmåling for Super League klubbene utsettes

UEFA kunngjorde denne uken at en potensiell straff for de gjenstående Super League klubbene blir utsatt.

UEFA kommer med følgende pressemelding:

-I forhold til åpningen av disiplinærsaken mot FC Barcelona, Juventus FC og Real Madrid CF for potensielle brudd på UEFA sitt juridiske rammeverk i forbindelse med Super League-prosjektet, har UEFA bestemt seg for å utsette prosedyren inntil videre.

Det har altså ikke kommet noen konkrete represalier ennå, men det forventes reaksjoner i løpet av nær fremtid. De seks PL-klubbene, som trakk seg kort tid etter prosjekt ble offentligjort, har gått med på et samlet forlik på 22 millioner euro. Klubbene skal også ha gått med på å betale en sum på rundt 20 millioner euro hver og muligens poengtrekk på 30 poeng ved inneværende sesong, dersom de bestemmer seg for å bli med et lignende prosjekt ved en senere anledning. FA kom også med en pressemelding der de kunngjorde at de seks klubbene forstår hva de har gjort feil og er villige til å ordne opp. Det er ikke kjent hva som vil skje med Inter, A.C Milan og Atletico Madrid, men lignende represalier er nok å forvente.

Det er dermed ingen tvil til at deltagelsen i Super Leauge prosjektet vil få konsekvenser for de tre gjenstående klubbene. De har nok blitt tilbudt samme avtale som de engelske klubbene for å fravike fra planen. Pèrez er dermed tydelig på at UEFA ikke har noen rett til å bøtelegge klubbene eller hindre klubbene i å danne en egen liga. Pèrez refererer til en tidligere dom, gitt av høyeste rettsinstans i EU. Her ble det bestemt at det internasjonale skøyteforbundet, veldig likt UEFA/FIFA, ikke kunne hindre utøvere å danne sin egen skøyteliga. Det er også bred enighet blant flere jurister at UEFA ikke vil vinne et eventuelt søksmål. Dermed er Pèrez sikker i sin sak og er fortsatt bestemt på at Super League-prosjektet er riktig vei å gå. Vi følger saken videre!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.