William Gromstads spesialer

Courtois, Hazard, og Belgia

I dag starter EM, og Real Madrid har syv spillere involvert på fem lag. Dette er siste del av artikkel-serien som presenterer Frankrike, Kroatia, Østerrike, Tyskland, og Belgia.

Verdens høyest rangerte lag går nok en gang inn i et mesterskap med høy selvtillit, glitrende spillestil, og store stjerner. Belgia vant samtlige kamper i kvalifiseringen, scoret 40 mål, og er definitivt et av lagene man burde følge med på i EM. Dette kan være siste reelle mulighet for Belgias gylne generasjon til å vinne et mesterskap, ettersom flere spillere enten nærmer seg toppen, eller allerede har sine beste dager bak seg. Likevel er Lukaku, De Bruyne, og Coutrois kanskje i sitt livs form, og kan lede Belgia til gull. I troppen finnes det kun to spillere under 25 år, og Jeremy Doku er trolig det største talentet i troppen.

Gruppe B: Russland, Finland, Danmark, Belgia. Belgia må regnes som favoritter til å vinne gruppen, men mange har store forventninger til Danmark, som inn mot mesterskapet blant annet har spilt uavgjort mot Tyskland. Likevel ser avansement meget sannsynlig ut for Belgia, mens Danmark og Russland vil kjempe om andreplassen. Finland spiller i sitt første mesterskap, men selv om laget har stor selvtillit om dagen, ville det vært en sensasjon om de skulle ta seg videre.

VIKTIG: Real Madrids Courtois er det soleklare førstevalget mellom stengene, både i Madrid og for det belgiske landslaget.

Troppen

Keepere: Thibaut Courtois (Real Madrid), Simon Mignolet (Club Brugge), Matz Sels (Strasbourg).

Forsvarsspillere: Toby Alderweireld (Tottenham), Dedryck Boyata (Hertha Berlin), Timothy Castagne (Leicester), Jason Denayer (Lyon), Thomas Meunier (Dortmund), Thomas Vermaelen (Vissel Kobe), Jan Vertonghen (Benfica).

Midtbanespillere: Timothy Castagne (Leicester), Nacer Chadli (Istanbul Basaksehir), Yannick Carrasco (Atletico Madrid), Kevin De Bruyne (Manchester City), Leander Dendoncker (Wolves), Thorgan Hazard (Dortmund), Thomas Meunier (Dortmund), Dennis Praet (Leicester), Youri Tielemans (Leicester), Hans Vanaken (Club Brugge), Axel Witsel (Dortmund).

Angrepsspillere: Michy Batshuayi (Crystal Palace), Christian Benteke (Crystal Palace), Jeremy Doku (Rennes), Eden Hazard (Real Madrid), Romelu Lukaku (Inter Milan), Dries Mertens (Napoli), Leandro Trossard (Brighton).

Nøkkelspiller(e): Kevin De Bruyne. Manchester City-spilleren er blant verdens ypperste playmakere, og helt essensiell for at Belgia skal få til angrepet sitt. Han fikk en stygg smell mot Chelsea i Champions League-finalen, så han er usikker mot Russland i deres første kamp, men er forhåpentligvis tilbake til resten av Belgias kamper. Kanskje det største symbolet på landets gylne generasjon, og med Hazard ute av form (sannsynligvis), handler det meste om Kevin De Bruyne.

UTE AV FORM: Siden overgangen til Real Madrid er det svært lite som har gått Eden Hazards vei, men han får likevel muligheten til å vise seg frem på landslaget.

Styrker: Angrepet. I utgangspunktet kan det belgiske laget nevnes her, men for Belgia er angrep det beste forsvar, og laget har en enorm angrepsrekke. Hver gang Belgia entrer banen kan det forventes mål, ofte fra kraftspissen Romelu Lukaku, men mange andre er svært målfarlige. Hvis attpåtil Eden Hazard plutselig finner tilbake til sitt gamle storspill, er det nok mange forsvarsspillere som har gode grunner til å sove dårlig om nettene.

Svakheter: Dybde. Belgia har et strålende lag, men samtidig er det ikke så mye dybde i troppen, og skader på sentrale spille kan få store konsekvenser. Dette er spesielt relevant i det som er en relativt gammel tropp.

Belgias muligheter: Belgia har en relativt grei vei helt til semifinalen, og med denne troppen kan nesten alt annet regnes som en fiasko, spesielt dersom dette blir siste gang de kan stille med en tropp som er så full av talentfulle spillere.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.