Belgia med komfortabel seier i sin åpningskamp

Thibaut Courtois, Eden Hazard og Belgia tok en overbevisende seier i EM-åpningen mot Russland.

Belgia 3-0 Russland
Gazprom Arena, St. Petersburg
Gruppe B, første kamp
Lørdag 12. juni, kl. 21:00

Involverte spillere: Eden Hazard og Thibaut Courtois

EM er i gang, og allerede rett før avspark var vi vært vitne til rystende scener i det Christian Eriksen falt om med et illebefinnende. Heldigvis er han ved bevissthet og har det etter forholdene bra. Det er jo ingen tvil om at dette er en påminnelse om at livet er skjørt.

Første omgang startet med et greit trykk av Belgia. Etter 10 minutter var Lukaku godt plassert i boks og snappet opp en uheldig involvering av Andrej Semjonov, som i tillegg opphevet offsiden som Lukaku egentlig sto i. Lukaku var kald når han fikk ballen servert, og la den utagbart til høyre for keeper.  Lukaku løp rett bort til TV kameraet og sendte en hilsen til Christian Eriksen: «Chris, Chris.. Stay strong! I love you!». Etter 27 minutter kom Meunier inn for Castagne, som måtte ut med hodeskade. 5 minutter senere var det nettopp innbytteren Meunier som bredsidet inn en retur fra keeper Sjunin.

I AKSJON: Eden Hazard og Thibaut Courtois var i går i aksjon for sitt Belgia i EM.

Andre omgang var en kontrollert forestilling fra Belgia sin side, og etter 71 minutter entret Eden Hazard gresset på Gazprom Arena.  Det er tydelig at Roberto Martínez med dette signaliserer at han forventer at Eden skal være en viktig brikke videre i mesterskapet. Det er bare å håpe han får rett. Etter 88 minutter spilte Thomas Meunier en nydelig stikker til kraftspissen Lukaku, som parkerte Divejev i løpsduell og satte ballen kontrollert i det nærmeste hjørnet. 3-0 og Belgia har fått en perfekt start på mesterskapet.

Courtois hadde ellers en rolig dag på jobb, og ble ikke satt på nevneverdige prøver. Eden var som vi Madridistas dessverre etter hvert kjenner han som; anonym. Måtte han holde seg skadefri og spille på seg selvtillit!