Mats Hermansens spesialer

Status så langt

Vi har allerede kommet litt ut i sesongen og ting begynner å sette seg litt. Mange var bekymret for hvordan sesongen skulle bli, men hvordan har det egentlig gått? Vi tar en titt

Sesongen har begynt å komme seg skikkelig og det er på tide å sette en fot i bakken. Real Madrid er foreløpig på topp i La Liga, likt på poeng med Girona, og har vunnet 3 strake i Champions League. I utgangspunktet er dette en fantastisk start og det ser ut til at Los Blancos vil flyte på dette lenge. Kampen mot Barcelona førstkommende lørdag blir den første ordentlige testen for klubben denne sesongen, men de aller fleste er nok ganske positive. Men det er viktig å nevne at flere var bekymret i forkant av sesongen, spesielt med tanke på spissplassen, og det er fortsatt lenge igjen av sesongen. La oss ta en nærmere titt på de viktigste faktorene.

Spillerprestasjoner og Bellingham

Bellingham har vært en vanvittig åpenbaring denne sesongen. Man kan argumentere for at han er den beste spilleren i verden akkurat nå. Han leverer scoringer og målgivende på løpende bånd, han kriger og kjemper på midtbanen og samtidig setter han vanvittige krav til seg selv. I CL-matchen mot Braga bannet han høyt til seg selv når han bommet «litt» på en pen lobb. Bellingham viser seg å kanskje være tidenes signering for Real Madrid, kanskje for hvilken som helst klubb, noensinne. Mentaliteten og disiplinen han innehar tyder også på at han kan bli en av de største gjennom tidene! Men nok om Bellingham. Valverde, Camavinga, Tchoumeni, Kroos og Modric leverer fantastisk kamp etter kamp. Forsvaret har satt seg utrolig godt. Carvajal har fått en drømmestart på sesongen, Rudiger er solid i midtforsvaret og Ancelotti veksler fint mellom Mendy og Garcia. Til og med Courtois er ikke savnet foreløpig. Vinicius og Joselu har også levert forholdsvis bra. Det er kun Rodrygo som muligens har underprestert litt, men han endte måltørken sin på tirsdag. Kan fort være at han blir avgjørende mot Barcelona. Konklusjonen så langt denne sesongen er at laget presterer på et meget høyt nivå og at ting ser veldig lyst ut. Tenk om man i tillegg får inn en superspiss neste år (Mbappe forhåpentligvis)? Los Blancos vil være ustoppelige.

Dybde

Dybden denne sesongen har vært bedre enn på lenge. Midtbanen er full av stjerner. Bellingham, Valverde, Tchoumeni, Camavinga, Ceballos, Kroos og Modric er kanskje den peneste midtbanen i Europa. I tillegg er også Arda Guler snart tilgjengelig og de fleste gleder seg nok til å se den unge tyrkeren bryne seg litt. Forsvaret er heller ikke så verst. Rudiger, Militao, Nacho, Alaba, Mendy, Garcia, Carvajal og Garcia duger veldig bra. Vazquez dekker også inn der det er behov, samt at Tchoumeni fungerer bra som en midtstopper de gangene noen skulle trenge hvile. Mange har også savnet en ny høyre-back og de siste ryktene peker mot Alphonso Davies. Men når Carvajal presterer slik han gjør, samt at Vazquez stiller opp når han trengs, er det ingen fare. Det eneste litt svake punktet er angrepet. Joselu, Vinicius, Rodrygo og Brahim Diaz utgjør kanskje ikke det skumleste angrepet i Europa, men dette har Ancelotti løst smart. Bellingham er like mye angrepsspiller som midtbanespiller, samt at Arda Guler vil ha en lignende offensiv rolle. Formasjonsendringen til 2 spisser sørger også for at midtbanen blir mer involvert i angrepsposisjoner.

Ancelotti

Ancelotti og teamet hans har også imponert denne sesongen. Ancelotti stiller ofte opp laget i en 4-3-1-2 formasjon. Dette gjør laget mindre avhengig av en «vanlig» spiss, som i utgangspunktet bare er Joselu, og gjør det mulig for både Rodrygo og Vinicius å spille mer sammen. Med 4 spillere på midtbanen dekker man også opp mye tomrom, noe som var grunnen til at Real Madrid ble «gjennomhullet» av City i fjorårets CL. Bellingham har fast plass bak spissene, mens Valverde dekker mye av høyresiden. Modric/Kroos ligger også litt dypere og hjelper laget med å flytte ballen ut, men plasserer seg også godt offensivt de gangene laget har mye ball. Camavinga og Tchoumeni tar seg av den defensive jobben. Ancelotti har dermed løst floken med å ikke ha en superspiss, samtidig som at man får utnyttet Bellingham best mulig. Det er også fint å se at Ancelotti roterer mye mellom Modric og Kroos. Det å holde slike spillere friske og uthvilte til de aller største kampene vil nok betale seg godt mot slutten av sesongen. Modric og Kroos er noen av de beste midtbanespillerne gjennom historien og det vil garantert komme godt med når sesongen skal avgjøres.

Status så langt er dermed at ting ser veldig bra ut. Real Madrid har en tropp som har kvalitet nok til å vinne alt, samt at troppen er stor nok til å spille på flere kort. Kvaliteten vil også øke ytterligere når både Militao og Courtois er tilbake i sin vanlige form. Det umiddelbare behovet neste sesong vil definitivt være en ny spiss. Det skal også sies at Endrick slutter seg til troppen neste sesong og han vil nok få prøve seg, men det er tvilsomt at han vil gjøre spissplassen til sin egen allerede første sesong. Skader heller ikke med en ny høyre-back, spesielt med tanke på usikkerheten rundt Carvajal.

Hva tenker dere?

1 comment

  1. Takk for fin artikkel, gode spillevurderinger og entusiastiske podcaster. Redaksjonen gjør en flott jobb synes jeg!! Nå har jo Tchoumeni blitt skadet, og han har jo spilt godt så langt. Da er det vel Camavinga og/eller Kroos eller kanskje Alaba som overtar den defensive midtbanerollen. Manc City spiller med to defensive midtbanespillere som fungerer godt, og kanskje det er noe for Real Madrid også. Camavinga som den mest defensive, og Kroos som ballspilleren. I praksis blir det kanskje slik. Offensivt så har jo Bellingham vært svært god, mens Vinicius har vært tidevis god og Rodrygo vært litt vaksinert mot å score mål, og trives kanskje heller ikke så godt som spiss. RM har fungert godt, særlig mot de nest beste lagene i 4 – 3 – 3, og da trenger man en spiss ala Benzema. Ville vært interessant og sett Bellingham i spissrollen også. Tror han har egenskapene som skal til i og med han scorer så mange mål, og at han er svært dyktig til å lese spille og komme i gode posisjoner. Vinicius og Rodrygo er nok best på hver sin kant. I tillegg er også Valverde god på høyrekant da han med sin løpskapasitet bidrar som høyrekant men også som høyre indreløper og høyreback. Det blir spennende å følge utviklingen videre, og skader hører til gamet slik at det er viktig med mange nok spillere som får tilstrekkelig med spilletid slik at kampformen tunes.

Legg inn en kommentar