Kamprapporter

Barcelona 1 – 2 Real Madrid: Spillervurderinger

Real Madrid går seirende ut av sesongens første El Clasico!

Barcelona 1 – 2 Real Madrid
Estadio Olimpico, Barcelona
LaLiga EA Sports, runde 11
Lørdag 28. oktober, 16:15

Endelig var det på tide med sesongens første El Clasico! Real Madrid stilte opp troppen relativt uoverraskende. Rodrygo fikk tillit på topp sammen med Vinicius, muligens pga scoringen mot Braga tidligere i uken. . Mendy har fått fortjent tillit av Ancelotti og startet på venstresiden. Ellers var ting lite overraskende. Hjemmelaget var absolutt mest svekket av de to. Barcelona stilte uten Pedri og De Jong, med Lewandowski startende på benk. Dette skulle virkelig bli en kamp om topplasseringen. I forkant skilte det kun 1 poeng mellom lagene, men Barcelona hadde enda til gode å tape.

De første 5 minuttene preges av mye Barca-fotball. Real Madrid står høyt og får til å bryte noen ganger, men det er hjemmelaget som kontrollerer. Første målet kommer like etter, men Barcelona er heldige. Tchoumeni stusser ballen foran Gundogan og Alaba forsøker å klarere, men treffer dårlig. Svakt forsvarsspill av Real Madrid! Barcelona er nære like etter med stolpeskudd, men her burde det blitt blåst på forseelsen mot Kroos! Real Madrid begynner å komme seg litt når omgangen er halvspilt og tvinger Barcelona lavt. Hjemmelaget trår til med kontringer når de kan og blir ofte farlige. Barcelona er definitivt det beste laget i 1.omgang. Tydelig at Xavi har gjort hjemmeleksa si!

2.omgangen starter der den første slapp. Real Madrid får første sjanse ved Rodrygo, men han blåser ballen godt utenfor. Barcelona er veldig nære tidlig i omgangen, men Kepa holder unna. Ancelotti gjør også grep og bytter ut Mendy for Camavinga like etter. Kampen stagnerer litt og Ancelotti gjør ytterligere grep. Modric bytter med Kroos, og Joselu bytter med Rodrygo. Barcelona begynner dermed å angripe mye på høyre-siden, mot Camavinga, og skaper mye bry. Men så snur det. Bellingham slår til fra nærmere 30 meter og banker ballen forbi Ter Stegen! Engelskmannen har nærmest vært usynlig hele kampen, men gjør virkelig opp for seg med en fantastisk scoring! Dermed er det Real Madrid som tar over. Camavinga åpner opp mer av det fastlåse Barca-forsvaret og hjemmelaget skaper lite tilbake. Kampen drar seg mot slutten, men det er ikke over før det er over. Igjen er Bellingham på rett sted og får ballen noe heldig alene foran Ter Stegen. Kampen ender 1-2 og Barcelona går på første tap for sesongen. Real Madrid skrudde opp nivået i 2.omgang og var stort sett dominerende, tross noen skumle Barcelona-angrep. Det var to jevne lag som møttes i dag, men bortelaget trakk det lengste strået!

Spillervurderinger:

Kepa (6): Sjanseløs alene mot Gundogan! Ellers en grei 1.omgang. Takler det høye presset fra Barcelona godt. Må skikkelig til pers tidlig i 2.omgang. Får seg en god strekk og hindrer skuddet fra Araujo. Godkjent jobb fra Kepa i dag.

Mendy (5): Gjør en god defensiv jobb og slipper Cancelo lite til. Er god grunn til at franskmannen starter foran Garcia i dag. Byttes ut til fordel for Camavinga etter 50 minutter. Noe urettferdig, men ofres for mer offensiv kraft.

Rudiger (7): Morro med skuddforsøk fra 30 meter tidlig i første omgang. Er også med inn i boks på flere angrep. Knallhard i duellene. Er avgjørende i dag. God «erstatter» for Militao.

Alaba (5): Meget svakt forsøk på klarering i forkant av 1-0 scoringen! Svakeste blant forsvarerne i 1.omgang. Gjør relativt godt opp for seg etterhvert, men virker noe rusten.

Carvajal (7): God kontroll defensivt i 1.omgang. Fantastisk inntreden når Felix omtrent er alene mot keeper. Løper godt gjennom kampen og hindrer Barcelona mye. Er virkelig tilbake på sitt beste!

Kroos (5): Fungerer fint i en litt dypere rolle, der Tchoumeni tar seg av den defensive jobben. Må allikevel hjelpe mye til defensivt og får til noen gode crossere. Ut for Modric etter 60 minutter.

Tchoumeni (6): Delaktig i 1-0 scoringen til Barcelona. Sliter i likhet med resten av laget å holde følge i 1.omgang, men vinner de fleste dueller. Gjør en mye bedre jobb i 2.omgangen. Viser også at han har en pen skuddfot.

Valverde (5): Lite synlig i 1.omgang! Blir mye løping og få offensive bidrag i dag, men gjør det ok.

Bellingham (8): Er godt isolert tidlig i kampen og får lite handlingsrom. Får så vidt fullført en eneste pasning i 1.omgang! Blir ofte tapende i duellen mot Gavi. Slår til med en fantastisk scoring fra omtrent 30 meter! Gjør opp for en relativt svak match ellers. Setter også den avgjørende scoringen helt på tampen! Han dominerte kanskje ikke på midtbanen i dag, men var definitivt den meste kliniske foran mål. En mer komplett spiller skal du lete lenge etter! Får BB i dag.

Rodrygo (4): Lite involvert i 1.omgang. Ut for Joselu etter 60 minutter. Rodrygo var så og si usynlig i dag.

Vinicius (6): Skaper noen halvsjanser i 1.omgang, men blir aldri veldig farlig. Litt mer tilstede i 2.omgang og skaper som vanlig bry, men får lite hjelp rundt seg. Er også godt isolert av Araujo og Christensen gjennom kampen!

Innbyttere:

Camavinga (6): Inn tidlig i 2.omgangen. Sliter stort mot Cancelo. Er best offensivt i dag og blir muligens snytt for en straffe mot Araujo. Spiller seg også fint ut ved flere anledninger! Riktig av Ancelotti å bytte han innpå.

Joselu (4): Lite å melde fra Joselu i dag. Roter vekk noen fine overganger og utgjør en liten trussel i boks. Får også en kjempeball fra Vinicius, men er ikke klinisk nok.

Modric (6): Tar over mye av den dype rollen til Kroos. Er nest sist på ballen i forkant av scoring nummer 2.

3 comments

  1. Vini Jr idag burde hatt 2/3.Han MÅ slutte å legge seg ned i absolutt alle situasjoner, han hadde vært ti ganger bedre om han hadde prøvd istede for å legge seg ned. Camavinga skal ikke ha straffe i den situasjonen. Bellingham med to klasse mål, men fortjener ikke mer enn 7.
    Real er heldige idag som tar poeng. Må opp noen hakk. Synd at man ikke starter med Camavinga på midtbanen, hadde likt å sett duellen mellom han og Gavi.
    Hala Madrid.

  2. Syns ikke Kroos fungerte spesielt bra i den dype rollen. Sto mer i veia enn han bidro med progressive pasninger. Ble for mye bakover og sidelengs, i stedet for å finne Vini, Rodrygo og Bellingham når de gikk på løp og tok initiativ. Dermed ble det mye ballbesittelse i første omgang uten egentlig å komme til gode angrep. Tchouameni gjør litt det samme. Modric var en game changer, og bidro med det motsatte etter han kom inn. Syns også Kroos ble avkledd til tider i presspillet, og er ofte for sein inn i duellene. Noe som gjorde det vanskelig for Madrid å stå med det høye presset.

  3. Så kampen først i går kveld. Interessant å lese alle vurderingene, og deretter se kampen med egne øyne. Helt uenig i at Kroos ikke fungerte bra. Så på Opta-statistikken at han hadde pasningstreff på 96%, og som vanlig best av RM-spillerne. Han hadde også 4 avgjørende taklinger og 4 lange pasningstreff i første omgang, og var beste midtbanespiller. Han var irritert når han ble tatt av, og veldig forståelig. Tchouameni hadde 93% pasningstreff og nest best. De to er de beste pasningsspillerne til RM sammen med Modric som hadde noe svakere treffprosent i denne kampen. Etter min mening er det avgjørende at RM holder ballen i laget, og ut i fra det så er det vanskelig å forstå logikken at ikke Kroos, Modric og Tchouameni er på banen samtidig, og at Rodrygo settes ut til fordel for løpsmaskinen og alt-mulig-mannen Valverde på høyrekant. Og helst med Bellingham som spiss da han har helt spesielle egenskaper foran mål, og kan være en spiss som spiller på samme måte som Benzema eller Harry Kane. Bellingham var anonym som midtbanespiller, men veldig god foran mål, og det er målene som avgjør, og da bør han brukes der hvor han er aller best. Barcelona og RM har omtrent samme ferdighetsnivå, og da er det tilfeldigheter og enkeltmannsprestasjoner ala Bellingham som avgjør kampen. Ancelotti prøver å rotere så godt han kan, men jeg synes han tar for mye hensyn til Rodrygo som var banens mest anonyme spiller, og nedprioriterer samtidig Modric.

Legg inn en kommentar