William Gromstads spesialer

Status på nye Santiago Bernabéu

Byggingen av nye Santiago Bernabéu pågår kontinuerlig, og dette er status for øyeblikket.

Santiago Bernabéu skal som kjent fornyes og nærmest bli et kunstverk, men for øyeblikket ligner det mer på et skjelett av stadionet som sto der da byggingen begynte i juni 2019. Blant annet bygges det nytt tak som skal kunne tas inn og ut avhengig av værforholdene, og både nord- og sørsiden av tribunene har blitt revet. Når dette bygges opp igjen skal taket kunne dekke hele stadion.

En del av nye Bernabéu som allerede synes det nye tårnet i delen kalt «Paseo de la Castellana». Utstyrt med ramper, rulletrapper, og heiser, skal tårnet erstatte tårnene som står i B -og C-seksjonen, med mål om a gjøre det enda enklere for tilskuere å komme seg til og fra kamp. I tillegg vil tårnet fungere som støtte for det nye taket. Det jobbes også med de to andre støttene for taket på Calle Padre Damián, og de to tidligere tårnene har blitt revet.

Man kan begynne å se hvordan det nye tårnet i Paseo de la Castellana vil se ut.

Det har blitt gjort to store endringer på langsiden på stadionet. Den første er at det bygges en parkeringsplass under bakken der Esquina Del Bernabéu-kjøpesenteret var før. Det lages rundt 500 parkeringsplasser, med blant annet et område til besøkende lag. Taket på den siden er også fjernet slik at det nye, heldekkende taket kan bygges. Den andre store endringen er at bygningen ved siden av stadion, som tidligere var kontorer for klubbens arbeidere og Adidas-butikken, er revet. Her skal det bygges en ny bygning som i større grad blir en del av stadionets struktur.

Arbeidet har pågått jevnt og trutt, med blant annet seks kraner som kan nå 90 meter, i tillegg til at det er bygd et område hvor arbeiderne bor med strenge regler for å unngå smitte av COVID-19. Likevel er det fortsatt mye arbeid igjen, og det har tidligere blitt estimert at stadionet blir klart i august 2022, men det er uvisst hvor mye byggingen har blitt påvirket av pandemien.

1 comment

  1. Nydelig å se at dere oppdaterer oss når det gjelder stadion. Utrolig spennende prosjekt, og det er morsomt å se hvordan det forandrer seg over tid fram til den ferdigstilles i 2022.

Legg inn en kommentar