William Gromstads spesialer

Ødegaard viser verdien av Real Madrids lånesystem

Hele syv spillere i troppen har vært sendt bort fra klubben i en periode. I en økonomisk utfordrende periode kan stjernen fra nord, Martin Ødegaard, bli årets viktigste "signering" etter at han returnerte fra lånet sitt i Real Sociedad.

Det kommer ingen nye Galacticos til Madrid i år, men selv om Perez har sagt at det ikke blir noen nye signeringer dette overgangsvinduet, er det likevel noen nye ansikter å se på Valdebebas. Blant dem er ingen ringere enn Martin Ødegaard, som vender tilbake fra Baskerland som er stjerne det er knyttet store forventninger til.

Ødegaard er muligens den spilleren som får mest oppmerksomhet i Madrid i sommer, men han er bare den siste spilleren i en lang rekke av Real Madrid-unggutter som får sjansen i moderklubben etter et å ha vært på utlån eller at klubben har benyttet seg av en tilbakekjøpsklausul. Dani Carvajal, Fede Valverde, Lucas Vazquez, Casemiro, og Marco Asensio har alle blitt sent vekk midlertidig, for så å komme tilbake til en viktig rolle i førstelaget.

Konkurransen om en plass i førsteelleveren i Madrid er beinhard, og det er vanskelig for unge spillere å slå gjennom, selv om det samtidig finnes spillere som Vincius og Rodrygo som har fått sjansen. Det kan nesten virke som om et utlån er den beste løsningen for alle parter i mange tilfeller, og spillerne som kommer tilbake kan enten være til nytte på banen eller hjelpe med klubbens økonomi, med Achraf Hakimi som det siste eksempelet på spillere som blir solgt videre. Statistisk sett var Hakimi en av verdens beste backer forrige sesong, men ettersom Zidane ikke kunne garantere han å starte, var et salg en god løsning. Klubben fikk sårt trengte millioner og Hakimi får spille for et Inter Milan som kan være på vei tilbake til toppen.

Martin Ødegaard har dog ikke blitt hentet tilbake for å bli solgt, han skal spille, og ideelt sett skal han med tiden ta over for Luka Modric. Det gjenstår å se om han klarer det, men han er uansett et tegn på at overgangsstrategien klubben begynte med da de skjønte at de ikke kunne konkurrere med PSG og Manchester City på overgangsmarkedet, er en suksess. Mange vil kalle det galskap å bruke millioner av euro på 16-åringer rundt om i verden, der verdens rikeste klubber nå kan hente spillere i hytt og gevær, tar Real Madrid heller sjansen på å finne og utvikle unge talenter. Dette betyr på ingen måte at klubben ikke bruker penger, og de hentet tross alt Hazard for en stor sum forrige sommer, men millionene de brukte på Ødegaard virker nå som en svært god investering, selv om det på den tiden var et sjansespill.

Martin Ødegaard tilbake på Real Madrid-trening på Valdebebas.

Det har gått fem år siden Martin Ødegaard valgte Real Madrid og fikk trene med idolet, Cristiano Ronaldo. Selv om han fortsatt bare er 21, har veien tilbake til Valdebebas og Bernabeu med førstelaget allerede vært lang. Etter over tre år på utlån får han endelig sjansen. Endelig får han sjansen til å sitte i en av verdens mest stjernespekkede garderober og høre Zidane motivere laget til kamp. Endelig får han sjansen til strø gjennombruddspasninger til Benzema, Hazard, Asensio, eller til hvem andre det måtte være som stormer i angrep foran 80000 jublende fans, når pandemien er over.

Legg inn en kommentar