Nyheter

Står Estadio Alfredo Di Stéfano for tur?

LaLiga har godkjent muligheten for å spille de resterende kampene denne sesongen på Valdebebas.

Grunnet den pågående pandemien som har skapt kaos og uro verden over så er det fortsatt usikkert om LaLiga Santander blir ferdigspilt denne sesongen. Skulle det dog vise seg at de spanske myndighetene får kontroll på situasjonen, og finner det forsvarlig at idretten oppstår, så blir det mest sannsynlig bak lukkede dører. Ikke bare vil kampene bli spilt uten tilskuere på tribunene, men de vil også med stor sannsynlighet bli fordelt utover sommermånedene dersom LaLiga fortsetter.

Dette har omsider skapt hodebry for Real Madrid ettersom klubben har planer om å bruke store deler av sommeren til å restaurere mektige Estadio Santiago Bernabéu. En rekke bilder av planene vedrørende restaureringen har blitt gjort offentlige, og det er uten tvil mye arbeid som skal gjøres, spesielt på utsiden. Selv om kapasiteten ikke øker, og arbeidet innvendig ikke er så omfattende, så er det ekstremt store endringer som skal skje med eksteriøret, og det er derfor nødvendig med all den tid arbeiderne kan få.

Real Madrid har med dette i bakhodet forhørt seg om muligheten for å spille de resterende kampene av LaLiga på treningsanlegget Valdebebas. Det vil da være Estadio Alfredo Di Stéfano med kapasitet på kun 6000 mennesker som vil være arenaen de har i tankene. LaLiga har i følge MARCA tatt forslaget opp til vurdering, og har godkjent muligheten for å spille de resterende oppgjørene på stadionet oppkalt etter en av, om ikke den største klubblegenden.

Det er sannsynligheten for at oppgjørene vil bli spilt uten tilskuere på tribunen som gjør at dette virker som en god løsning for Real Madrid. Arbeidet på Estadio Santiago Bernabéu vil da kunne utføres som planlagt, samtidig som Los Blancos har en arena å fullføre sesongen på. Ettersom ingen parter taper noe på dette, så har LaLiga valgt å godkjenne muligheten, og det er med tilskuer-nekt i bakhodet at dette seiler frem som en mulighet.

Real Madrid Castilla er laget som vanligvis spiller sine kamper på denne arenaen, og de har denne sesongen blitt ledet av en annen legende, nemlig Raúl González. Noe som kunne skapt problemer er målene på banene, da det ikke er noen krav om at disse må være identiske, bare de holder seg innenfor de nasjonale reguleringene. Los Blancos har dog som vanlig full kontroll, og har selvfølgelig konstruert begge arenaer med identiske mål på gressmatta (105m x 68m).

Hva tenker du om at Real Madrid muligens fullfører sesongen på Estadio Alfredo Di Stéfano? 

Legg inn en kommentar