Spillervurderinger: Real Madrid 3-2 Almería

Etter sesongens foreløpige mest dramatiske kamp, vinner Real Madrid 3-2

Real Madrid 3-2 Almeria
Estadio Santiago Bernabeu
La Liga, runde 20
Søndag 21. januar, 16:15

Ligafotballen er endelig tilbake etter et litt lengre avbrekk og Real Madrid tar i mot Almeria på hjemmebane. Almeria er det absolutt svakeste laget i ligaen så langt i sesongen og ligger på sisteplass med knappe 6 poeng. Ancelotti sparer allikevel ikke på kruttet og stiller med sin sterkeste ellever. Etter poengtap for Girona i sist runde kan seier her gi et forsprang på 2 poeng. Kepa er tilbake bak stengene, som varslet av Ancelotti, og ellers er det ingen overraskelser. Camavinga har ennå ikke jobbet seg helt tilbake i startoppstillingen ennå, men Kroos starter fortjent. Godt er det også at Tchoumeni er tilbake der han slapp.

Kampen åpner med et sjokk! Nacho og Mendy roter bort ballen og Almeria vinner ballen høyt. Ramazani er sist på ballen og scorer etter bare 40 sekunder. Litt typisk Madrid-åpning på matchen, men Almeria skal ha for presset. Hjemmelaget tar kontroll på kampen like etter, mens Almeria legger seg lavt. Selvom hjemmelaget har mest ball, er det allikevel Almeria som er nærmest scoring. Tidligere La Fabrica-spiller Arribas skaper også mye trøbbel for sin gamle arbeidsgiver. Real Madrid virker slitne og ustemte og det er faktisk bortelaget selv som skaper den første målsjansen til vertene. De hvite skrur opp intensiteten mot slutten av omgangen, men det mangler vanvittig med sluttprodukt. 240 intense minutter mot byrivalen har nok satt sitt preg. Men så skjer det plutselig igjen! Edgar Gonzalez prøver lykken fra 20 meter og setter ballen i høyre-kryss! Igjen kan også Nacho klandres for denne. Omgangen blåses av og nå må det skje noe. Ancelotti må varte opp med en skikkelig skyllebøtte og helst noen friske bein til 2.omgangen!

2.omgangen starter med nødvendige endringer. Rodrygo, Mendy og Nacho sendes ut. Brahim, Joselu og Garcia kommer inn. Hjemmelaget går rett i strupen på Almeria og viser en enorm vilje. Virker som at Ancelotti fikk satt skapet godt på plass i pausen. Skapes flere gode muligheter tidlig og Real Madrid presser vanvittig. Dette betaler seg. Real Madrid blir tildelt straffe etter 55 minutter og Bellingham setter den sikkert! 1-2 og 35 minutter igjen! Vertene er noget heldige med dommeravgjørelsene også og får 3-1 scoringen annullert. Like etter kommer utligningen. Vinicius scorer uvanlig nok med skulderen! Denne må også VAR-sjekkes, men ingen tvil rundt denne. 2-2 og 20 minutter igjen på klokka. Hjemmelaget tar nesten ledelsen like etter, men her er Garcia litt for trigger-happy. Hadde han holdt igjen litt så kunne det stått 3-2. Fin avslutning av Bellingham! Dermed er det nære på igjen. Kroos slår en nydelig ball inn mot Brahim Diaz, som legger opp til Vinicius. Her burde det stått 3-2! Vertene opprettholder det enorme presset også mot slutten av omgangen og jakter intenst på ledelsen. Innsatsen skal betale seg og 3-2 scoringen kommer etter 98 minutter spilt! Og det er ingen andre enn Real-Madrid legenden Carvajal som gjør det. Brahim Diaz slår pent inn i boks, Bellingham header ut igjen og finner innsiden på skoen til Carvajal. For en innsats av laget og for en scoring! Real Madrid vinner muligens noe heldig 3-2, men viser en helt enorm kampvilje. Ancelotti skal også ha kred for å ta drastiske og riktige grep i forkant av 2.omgang. 3 poeng er sikret og Real Madrid tar 1.plassen med 2 poengs margin!

Kepa(5): Lite å gjøre på 0-1 scoringen og enda mindre å gjøre på 0-2 scoringen. Ellers ikke veldig travel.

Carvajal(7): Burde fulgt Ramazani bedre på 0-1, men blir tatt på senga. Gjør ellers en plettfri kamp og skaper enormt med muligheter. Blir også matchvinner med 3-2 scoringen. For en sesong veteranen har hatt!

Rudiger(6): Solid i 1.omgang og gjør som forventet. Like solid i 2.omgang, samt at han skaper en god del muligheter. Ingen tvil om at tyskeren er en av verdens beste.

Nacho (3): Er direkte skyldig på åpningsmålet. Er også involvert i baklengs nummer 2 da han «legger» opp ballen til Gonzalez. Utrolig slapt av kapteinen. Får bare 1.omgang i dag og må nullstille seg til neste gang.

Mendy (4): Ikke like skyldig som Nacho på åpningsscoringen, men kunne vært mer årvåken. Ligger også høyt ila førsteomgangen, men blir igjen litt rådvill i avgjørende øyeblikk. Ut for Garcia etter 1.omgangen. Ofres til fordel for Garcias mer offensive egenskaper.

Valverde(4): Slår mye dårlige baller i starten av førsteomgangen. Får heller ikke til noe særlig i 2.omgang. Ut for Ceballos etter 70 minutter.

Tchoumeni(5): Klarer aldri helt å involvere seg offensivt i 1.omgang, men kjemper godt på midten. Veldig stabil i 2.omgang og får unna en del kontringsforsøk.

Bellingham(8)BB: Ikke mye han utretter i 1.omgangen, men starter comebacket med scoring på straffe etter 55 minutter. Nydelig scoring på det annullerte målet! Blir veldig sulten på scoringen nummer 2 mot tampen av omgangen. Får assisten på 3-2 scoringen. Er den klart beste offensive spilleren på banen i dag.

Kroos(5): Er pasningssterk og spiller seg pent ut, men sløser vekk flere sjanser med noen amatørmessige skuddforsøk. Nydelig ball inn mot Brahim Diaz etter 80 minutter. Byttes ut like etter. Ok fra tyskeren i dag.

Rodrygo(4): Utmerker seg lite i 1.omgang, men får heller ikke mye å jobbe med. Virker sliten etter de intense Supercup/Cup- kampene. Byttes ut i forkant av 2.omgang.

Vinicius(7): Skjer mest fra hans kant ila 1.omgang, men treffer ofte dårlig på innleggene. Blir ofte stoppet i siste liten. Starter 2.omgangen bedre og har mye futt i bena. Utligner med skulderen/bicepsen etter 70 minutter! Burde avsluttet mye bedre på storsjansen etter 80 minutter.

Innbyttere:

Brahim(6): Viser en enorm vilje og gir absolutt 100% hver gang han er på gresset! Skaper hodebry for Almeria-forsvaret.

Joselu(5): Har grei kontroll i midten og er på de ballene han får. Får ikke generert nok kraft på flere headinger.

Garcia(5): Slår flere gode baller inn mot boksen tidlig i omgangen og løper omtrent fra seg bena til tider. Elsker å se intensiteten, men må lære å beherske seg litt.

Ceballos(5): Inn for Valverde etter 70 minutter. Viser frem pasningsferdighetene og løper godt. Et fint alternativ til Kroos.

Camavinga(N/A): Inn for Kroos etter 80 minutter. Lite å vurdere på.