Atlético Madrid 4-2 Real Madrid: Spillervurderinger

2-1 Álvaro Morata (57′)
2-2 Joselu (82′) – Assist: Jude Bellingham
3-2 Antoine Griezmann (100′)
4-2 Riquelme (119′) – Assist: Memphis Depay

Torsdag kveld var det duket for det andre Derbi Madrileño på bare åtte dager. I potten lå en kvartfinaleplass i Copa del Rey. Real Madrid tok til slutt en overbevisende seier over sin byrival i semifinalen av Supercopa de España forrige uke og vant til slutt turneringen.

Kampen startet slik man kanskje kunne forvente, med et Atlético Madrid-lag med samtlige mann bak ball og Real Madrid som kontrollerte. Det var også de hvitkledde som skapte de største sjansene, blant annet da Bellingham banket ballen i tverrliggeren. Men det var Atlético som scoret først, da Lino satte inn en retur. Noen minutter senere utlignet Real Madrid da Oblak satte ballen i eget nett etter en dødball.

Andre omgang startet med det samme kampbildet vi så i første omgang. Likevel var det Atlético som nok en gang skulle ta ledelsen etter en defensive feil i Real Madrid-forsvaret. Lunin bommet fullstendig på et ganske enkelt innlegg, og Morata kunne til slutt sette ballen i det åpne målet. Men akkurat som i forrige uke utlignet Real Madrid til slutt, og nok en gang var Joselu involvert. Han stanget inn et Bellingham-innlegg og sendte kampen til ekstraomganger.

I ekstraomgangene skulle Atlético ta føringen for tredje gang i kampen da Griezmann merkelig upresset kunne banke ballen i krysset fra kloss hold. Real Madrid måtte sende alt frem, og da kunne Atlético kontre inn spikeren i kista i sluttminuttene.

Spillervurderinger

Andriy Lunin (5): Ganske god med ball i beina, og virket aldri stresset av Atléticos press. Kjempetabbe på 2-1-scoringen, som kostet Real Madrid dyrt.

Dani Carvajal (7): Det ble mange dueller med De Paul i denne kampen, og Carvajal klarte seg bra der. Sterk i duellene, rask til beins og solid i pasningsspillet. Rett og slett en prestasjon vi har blitt bant til å se fra Real Madrids høyreback denne sesongen.

Antonio Rüdiger (5): Rüdiger var litt uheldig på 1-0-scoringen, men det ville nok vært litt strengt å kalle det en tabbe. På 2-1-scoringen var han uheldig, men også dårlig til å kommunisere med Lunin. Ellers var han strålende i duellen med Morata

Nacho Fernández (5): God i duellene med Morata og Griezmann og svært solid med ball i beina. Litt passiv i presset på Griezmann før 3-2-scoringen.

Ferland Mendy (6): Tok Marcos Llorente fullstendig ut av kampen og hadde full kontroll bakover i banen. Litt lite bidrag fremover i banen, men nok en solid match.

Federico Valverde (7): Løp masse og var svært viktig defensivt. Vingbackene til Atlético kan være vanskelige å forsvare seg mot, men uruguayaneren gjorde en viktig jobb mot Samuel Lino.

Eduardo Camavinga (6): Enormt god til å komme seg ut av presset til Atlético Madrid og ta med seg ballen fremover i banen, som førte til en rekke farlige overgangsmuligheter.

Luka Modric (5): En flott slått dødball i forkant av 1-1, hvor han plasserer ballen perfekt i farlig området i boksen. Det blir ofte farlig. Ellers en rolig kamp.

Jude Bellingham (8 BB): Real Madrids soleklart beste i kveld. Alt fra touch og pasninger til driblinger og taklinger stemte for engelskmannen. Han produserte også en kjempesjanse helt på egenhånd etter ti minutter, hvor han til slutt treffer stolpen.

Vinícius Júnior (6): Veldig farlig de gangene han ble satt opp i kontringsmuligheter, men i løpet av kampen klarte de ikke å gjøre det ofte nok. Han ble hengende på etterskudd på Griezmann på 3-2-scoringen, men det er heller ikke hans jobb å forsvare alene.

Rodrygo Goes (5): Det var en litt mer stille kamp fra Rodrygo i dag en det vi er vant til å se. Likevel var han svært nære på ved å score i sluttminuttene av ordinær tid.

Innbyttere:

Brahim Díaz (5): Brahim ville mye og prøvde mye i kveld, men han var ikke like effektiv i driblingene som han har vært tidligere.

Toni Kroos (6): Solid med ball, gode pasninger og flink til å vende spillet.

Aurelién Tchouaméni (5): Tchouaméni kom innpå og bidro med duellstyrke på midtbanen, noe som var viktig for Real Madrid i en periode de ble løpt litt i senk på midten.

Joselu (6):  Kom innpå og gjorde akkurat det han skulle i kveld, nemlig å skape kaos i boksen til Atlético. Det gjorde han absolutt da han stanget inn 2-2 mot slutten av kampen.

Dani Ceballos (N/A): Spiller for kort for vurdering

Fran García (N/A): Spiller for kort for vurdering