Spillervurderinger: Manchester City (H)

Los Blancos har sendt ut Paris Saint-Germain, Chelsea, og nå Manchester City av Champions League denne sesongen, og er klare for finale i Paris 28.mai!!

Real Madrid 3-1 Manchester City e.e.o (6-5)

3-1 Karim Benzema 95′) – [Straffespark]

Det var Real Madrid som måtte opp, og frem i denne kampen, og de kom seg til sjanser i begynnelsen av kampen. Karim Benzema hadde to store, og Vinícius Júnior hadde en god sjanse, men alle endte over mål. Vi må et godt stykke ut i andre omgang før kampens første scoring kom, og det var selvfølgelig mot spillets gang, gjestene fra Manchester som scoret. Bernardo Silva stormet fremover, og spilte en fantastisk pasning til Mahrez som klemte kula i mål til 0-1. Real Madrid så litt medtatt ut etter scoringen, men så snudde det brått.

Et minutt på overtid kom Real Madrid frem på siden, og Benzema fant innbytter Rodrygo i boksen som enkelte satte inn utlikningen. En scoring var omsider ikke nok, men kun et minutt etter den første scoringen så lå ballen i mål på ny. Carvajal svingte inn i boksen hvor Asensio stusset videre til Rodrygo som stanget inn sitt andre for kvelden. Nok en remontada!! I første ekstra omgang fortsatte Real Madrid å presse på, og fem minutter ut i omgangen ble Benzema lagt i bakken av Ruben Diáz. Dommer Orsata var sikker i sin sak da han pekte på krittmerket. Karim Benzema gjorde seg klar, og sendte iskaldt ballen i motsatt hjørne av Ederson til 3-1.

Real Madrid gjorde det nok en gang. Vinnerviljen, kamplysten, og evnen til å stå frem når det gjelder som mest ble fremvist nok en gang. Rodrygo Goes på 21 år scoret altså to mål mot Manchester City på to minutter for å ta lagene til ekstra omganger før Karim Benzema var iskald fra krittmerket. Los Blancos skal til Paris 28.mai for å spille finale i Champions League mot Liverpool, igjen!

Thibaut Courtois (8): Har flere gode redninger i onsdagens kamp, og er på mange måter sentral i jakten på en ny finale. Redder langskudd, redder headinger, og får en svært viktig skotupp på et skudd fra Grealish. Kunne muligens spådd at skuddet til Mahrez kom til å ende i korthjørnet, men det er knallhardt og fra kloss hold, så belgieren klandres ikke for det.

Dani Carvajal (8): Har full kontroll på Foden i starten av kampen, og det nærmeste den unge briten kommer en sjanse er skudd fra tjue meter. Viser seg fra en annen side defensivt enn tidligere i sesongen, hvor han er trygg, og meget stabil. Involverer seg også en god del offensivt, spesielt mot slutten når Real Madrid trenger mål, hvor han er tredje sist på den andre scoringen til Rodrygo.

Eder Militão (7): Jobber som en helt defensivt sammen med Nacho, og står nesten imot hele kampen. Slipper til et par store sjanser rundt fem minutter før slutt, men mye av dette er grunnet at Real Madrid flytter frem mange spillere. Har flere gode involveringer i egen boks, spesielt på dødballer, hvor han stanger unna en rekke baller. Viser frem tempo, og styrke ved flere anledninger, og gjør en god kamp.

Nacho Fernández (9): Hva skal man si om denne karen da? Forsvareren som har vært i Real Madrid hele 21 år, og som er lojal ut av en annen verden. Kommer inn for Alaba, og leverer en helt enorm prestasjon. Klemmer til i duellene, sikrer når han må, og smadrer motspillerne i løpsdueller. I tillegg til alt det nevnte er han trygg i pasningsspillet, og gjør en helt formidabel kamp!

Ferland Mendy (8): Har stort sett kontroll på Mahrez gjennom oppgjøret, og selv om det er nettopp Mahrez som scorer City sitt eneste mål, så gjør han en god jobb. Klemmer til i duellene, takler godt, og er delaktig begge veier. Offensivt hjelper han Vinícius Júnior, og er et pasnings-alternativ ved behov, samtidig som han får av enkelte innlegg. Solid kamp fra backen.

Luka Modric (7): Driver på, jobber knallhardt, og involverer seg en god del i spillet – dog uten suksess. Strør mange gode pasninger, skaper brudd, og er trygg med ballen i beina, men det siste lille mangler fra kroaten. Byttes etterhvert ut til fordel for en spiller med friske bein.

Carlos Casemiro (9): Spiller en helt strålende kamp, og sniker seg som vanlig unna kort. Er helt enorm i duellspillet, hvor han vinner omtrent hver eneste duell, og med det gjenvinner ballen svært ofte. Deltar også offensivt med et par kombinasjoner her og der, og har blant annet en utsøkt pasning gjennom til Vinícius Júnior. Byttes ut til fordel for en mer offensiv rettet spiller.

Toni Kroos (7): Jobber knallhardt, har et par gode dødballer, og er som vanlig tryggheten selv med ballen i beina. Har en god pasning som leder til sjanse for Benzema, men uten om dette så blir det litt for få involveringer offensivt. Presser dog godt, og gjør alt i alt en godkjent kamp før han byttes ut.

Federico Valverde (8): Hva er denne mannen laget av? Jobber, løper, og faktisk sprinter gjennom samtlige 120 minutter pluss tilleggstid. Setter press på Ederson ved et par anledninger, og setter ekstremt press på ballfører hos City. Har noen gode brudd, og flere gode løp, både som kant, og som midtbanespiller. Jobber fra første sekund til siste spark på ballen, og nedlegger en helt enorm innsats nok en gang. For en maskin han har.

Karim Benzema (7): Brenner et par gode muligheter i første omgang, og det virker etterhvor som om franskmannen er sliten. Mot slutten av kampen våkner han omsider til live igjen, og får med seg en målgivende pasning i ordinær tid før han setter punktum for kampen ved å både skaffe straffesparket, og omsette det til scoring. Står nå med vanvittige 15 scoringer i Champions League denne sesongen på elleve kamper.

Vinícius Júnior (8): Den unge brassen setter et enormt press på Kyle Walker gjennom samtlige minutter backen er på banen. Stikker i bakrom, utfordrer med ball, og gjør det hele til et mareritt for den engelske backen. Får en stor sjanse, og er involvert i et par store nesten-sjanser. Svært viktig i fasen hvor Real Madrid skaper rom, og sjanser, hvilket setter press på gjestene.

Rodrygo Goes (10 BB!!!): Innhoppet begynner relativt rolig, hvor han jobber knallhardt begge veier, men ikke får utrettet spesielt mye fremover. Etter scoringen våkner han omsider mer til live, hvor han har flere god løp, og skaffer flere frispark med gode driblinger. Dukker opp to ganger på to minutter på overtid hvor han scorer begge ganger. Først scorer han med beina, og deretter med hodet, hvilket er helt avgjørende for at Real Madrid tar kampen til overtid. Får banens beste for sine to enormt viktige scoringer.

Eduardo Camavinga (9): Tilfører laget mer tempo, og mer råskap. Klemmer til i duellene, og lever hele tiden på kanten av kort med taklingene sine. Det var gamling av Ancelotti å sette inn den unge franskmannen, men du verden hvor han leverer. Spiller med noe større risiko enn de eldre på midten, og det viser seg å være bra. Har et enormt bra løp i forkant av situasjonen som skaffer straffesparket, og viser nok en gang at han kan være en viktig brikke for Real Madrid.

Marco Asensio (5): På mange måter et ganske anonymt innhopp av spanjolen hvor han flyter litt mellom en kantposisjon, og en posisjon som indreløper. Får ikke utrettet det helt store, men er trygg med ballen, og jobber enormt hardt begge veier.

Dani Ceballos (6): Kommer inn mot slutten av kampen for å stabilisere midtbanen litt, og leverer en relativt god prestasjon på den korte tiden. Vinner flere dueller, skaffer innkast, og får ballen unna farlige områder. Er en klegg defensivt, og trygg i ballbehandlingen. Nok en gang viser han at han kan regnes med.

Jesús Vallejo (N/A): Spiller for kort tid til få noen vurdering.

Lucas Vázquez (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.