Kamprapporter

Spillervurderinger: Atlético Madrid (B)

Det endte med tap for Real Madrid i et svært sjansefattig, og relativt kjedelig El Derbi.

Atlético Madrid 1-0 Real Madrid
Estadio Wanda Metropolitano, Madrid
LaLiga Santander, runde 35
Søndag 8.mai, kl:21.00

1-0 Yannick Carrasco (40′) – [Straffespark]

Det var en utrolig laber første omgang på Wanda Metropolitano sett med Real Madrid-øyne, hvor vertene styrte mesteparten av spillet. Ikke bare styrte de spillet, men de skapte også flest sjanser, hvor stenger, blokkeringer, og Lunin stod i veien for scoringer. Fem minutter før hvilen fikk omsider Atlético Madrid en stor mulighet da Matheus Cunha gikk ned i boksen, og dommeren etterhvert pekte på krittmerket etter hjelp fra VAR. Yannick Carrasco gjorde seg klar, og var iskald fra krittmerket til 1-0.

I andre omgang kom Real Madrid mer og mer inn i oppgjøret, hvor byttene de gjorde påvirket kampbildet i stor grad. Spesielt Federico Valverde markerte seg med en rekke avslutninger på mål. Mot slutten kom den ene halv-sjansen etter den andre, men det ville seg ikke for Real Madrid, og det ble dermed tap i El Derbi for første gang på mange år.

Spillervurderinger:

Andriy Lunin (6): Det går et stykke tid før ukraineren får en avslutning på seg, men når han først gjør så redder han. Har et par gode involveringer i den første omgangen, og kan ikke klandres for scoringen. I andre omgang blir det en god del roligere for Lunin, selv om han har et par redninger her og der, og presser et par avslutninger utenfor.

Lucas Vázquez (6): Involverer seg en god del offensivt med løp, og kombinasjoner. Har et par innlegg, og noen pasninger i siste fase, men det leder dessverre ikke til spesielt mye. Defensivt jobber han godt, og er svært viktig ved et par anledninger hvor han presser avslutninger utenfor, og takler med god timing.

Eder Militão (5): Blir en kamp helt på det jevne for brassen. Har enkelte gode brudd, og taklinger hvor han gjenvinner ball eller avverger farlige situasjoner, men roter også litt. Spiller med litt for stor ro ved enkelte anledninger, og det skaper litt trøbbel for forsvaret. Støter også litt vell aggressivt i perioder.

Jesús Vallejo (4): Gjør egentlig en helt grei jobb, spesielt når ballen kommer i lufta, og han kan bruke duell-styrken sin. Dog så blir han kamp-avgjørende med negativt fortegn da han lager straffesparket som leder til kampens eneste mål imot. Gjør en grei jobb i pasningsspillet, men sliter litt når han skal slå langt.

Nacho Fernández (7 BB): Ganske reservert start for Nacho, hvor han har full kontroll defensivt, men sliter med å involvere seg offensivt. Pasningene sitter ikke helt, og han bruker litt tid på å våkne. Når han først våkner så involverer han seg ofte. Tar med seg ballen fremover, dribler, og skaper sjanser. Flyttes etterhvert inn som stopper i andre omgang, og der har han full kontroll. Banens beste for Real Madrid.

Eduardo Camavinga (4): Spiller en svak kamp, og virker irriterende nonchalant i spillestilen sin i første omgang. Bruker lang tid med ballen, mister den for ofte, og klarer ikke å tilføre noe fremover i banen, selv om han har en mer offensiv rolle enn tidligere kamper. Hever seg noe i andre omgang når han flyttes til dypet på midten.

Carlos Casemiro (5): Blir en ganske anonym kamp for Casemiro. Har et par avslutninger fremover i banen, og har et par brudd defensivt, men stort mer blir det ikke. Flink til å flyte ned mellom stopperne når det er behov for det.

Toni Kroos (5): Føler det er litt som med Camavinga, at han er nonchalant med ballen, og bruker for lang tid. Fører til enkelte balltap. Har også noen gode driv med ball, og pasninger fremover i banen, men det blir litt anonymt fra tyskeren.

Marco Asensio (5): Tidvis involvert, og tidvis usynlig. Har en god avslutning etter et frispark som tas kort, men uten om dette har han ikke mye som går i retning mål. Trygg med ballen i beina, men sliter litt med å komme seg forbi forsvareren på sin side. Virker litt tempo-svak.

Luka Jovic (3): Fikk muligheten fra start da Mariano hadde en muskelskade, og tok absolutt ikke vare på sjansen. Bommer med timingen, utretter omtrent ingenting, og virker ikke på i det hele tatt. Får to gode muligheter, men begge reddes av Oblak. Bør finne seg en ny klubb i sommer.

Rodrygo Goes (6): Den av de i angrepet som skaper mest, og involverer seg mest. Fungerer godt som kant, og skaper det meste av det han gjør som kant. Flyttes inn mer sentralt når Vinícius Júnior entrer banen, og der forsvinner han litt i mengden. Viser at han tidvis har positive ting å tilføre dette laget.

Innbytterne: 

Federico Valverde (7): Kommer inn ved timen, og tilfører laget noe umiddelbart. Tempo, innsats, og driv med ball er noe han gjør ekstremt bra. Har en rekke avslutninger, og to som virkelig tester Oblak. Viser at han gir alt uansett om ligaen er vunnet eller ikke. Godt innhopp.

Vinícius Júnior (6): Kommer inn, og setter litt fart på Real Madrid-laget. Stormer opp langs siden, og skaper noen halv-sjanser her og der. Sliter dog med å skape det helt store, og det blir et helt greit innhopp.

Luka Modric (5): Tilfører trygghet, og bevegelse på midten. God til å fordele ballen videre, men klarer ikke å involvere seg nevneverdig i forbindelse med skaping av sjanser. Helt greit innhopp.

Ferland Mendy (5): Kommer inn, og stabiliserer forsvaret. Omtrent ingenting slipper til på hans side defensivt. Offensivt involverer han seg noe, men det blir litt for ofte stein-touch på franskmannen, og innleggene sitter ikke helt.

Legg inn en kommentar