Kristian Schoutes spesialer

Real Madrid – Manchester City: forventet lagoppstilling

Real Madrid tar imot Manchester City til nok en magisk Champions League-aften på Santiago Bernabéu. Her kommer noen mulige lagoppstillinger!

Real Madrid tar imot Manchester City på Santiago Bernabéu i kveld, i det som har alle ingrediensene for nok en magisk Champions League-kveld på verdens mektigste fotballstadion. To av verdens beste fotballag skal kjempe til siste sekund i håp om å sikre seg den siste finalebilletten i turneringen.

Real Madrid har bevist tidligere at de kan slå hvem som helst i denne turneringen, og at ingenting er avgjort før sluttsignalet er gått. Manchester City på sin side ønsker å avslutte sesongen på best mulig måte med Premier League-trofeet og sin andre Champions League-finale på rad. Fest setebeltene, for det det blir garantert en fartsfylt kamp på Santiago Bernabéu.

Begge lag har slitt litt med skadeproblemer de siste ukene, og det betyr at det er noen stjerner som ikke spiller kampen i kveld. I denne artikkelen spekulerer vi litt i hvilke startellevere vi kan få se fra de to lagene i kveld og diskuterer hvilke posisjoner det har vært knyttet usikkerhet til inn mot kampen.

Real Madrid:

For Real Madrid sin del blir det nok ikke noen store overraskelser i kveld. Ancelotti har stort sett holdt seg til samme gruppe på rundt 13-14 spillere i de største kampene denne sesongen, og det aller meste tyder på at det blir det samme i kveld. Alaba er med i troppen i håp om et mirakel, men han spiller nok ikke kampen i kveld. Ancelotti bekreftet på pressekonferansen i går at det er Nacho som tar plassen hans i midtforsvaret.

Den andre usikkerheten i laget finner man på høyrekant. Rodrygo har vært i fantastisk form de siste ukene og har vist at han kan være avgjørende i de store øyeblikkene, mens Valverde også har levert i de aller største kampene. Vi har valgt å gå for Valverde i startelleveren i kveld. Casemiro er tilbake fra skade og kommer til å okkupere en plass på midten, mens de to andre midtbanespillerne er så godt som uerstattelige. Dermed er det bare én plass igjen for Valverde, og det er høyrekant. I tillegg spilte Rodrygo 75 minutter mot Espanyol på lørdag, mens Valverde fikk hvile hele kampen.

Saken fortsetter under bildet

Valverde
ARBEIDSJERN: Fede Valverde er en mann for de store anledninger med sin vanvittige arbeidskapasitet, og vi ser for oss at han startet som høyrekant mot Manchester City.

Wild Card: Dersom Ancelotti virkelig ønsker å være kreativ og uforutsigbar kan han forsøke å få Camavinga inn i elleveren på en eller annen måte. Det kan være i form av å benke Kroos eller å flytte Casemiro ned som midtstopper. Dette virker likevel svært usannsynlig.

Forventet lagoppstilling:

Courtois – Carvajal, Militão, Nacho, Mendy – Modric, Casemiro, Kroos – Valverde, Benzema, Vinícius Jr.

Manchester City:

En av de vanskeligste tingene i verden å gjette riktig er Manchester City sine startellevere fra kamp til kamp. De har så mange muligheter, spesielt i angrep, at det er ekstremt vanskelig å forutse hvilken konstellasjon Pep går for. Det som likevel virker mest sannsynlig er at han går for den samme angrepstrioen som fungerte godt på Etihad i forrige uke, nemlig Mahrez, Jesus og Foden.

I forsvar har City fått tilbake João Cancelo, noe som vil bli ekstremt viktig for de blåkledde. Cancelo er et av lagets viktigste angrepsvåpen, og han er også god å ha med farten sin når motstanderne finner overgangsmuligheter. Det virkelig likevel ikke som at Walker rekker kampen og Stones er også utelukket. Dermed får vi nok se Cancelo som høyreback, noe som antakeligvis også vil være Pep sitt forsøk på å kontrollere Vinícius på Real Madrids venstrekant. Venstreback kan bli bade Aké og Zinchenko, men vi har valgt å gå for sistnevnte etter den gode prestasjonen på Etihad i forrige uke.

Wild Card: Å sette inn Aké over Zinchenko vil gi City muligheten til å gå over i en trebakslinje når de angriper og dermed frigjøre João Cancelo mer fremover i banen. Dette er det definitivt et alternativ Pep har vurdert, men det virker samtidig litt skummelt for City sin del å sette Aké i for mange løpsdueller med Valverde. Sterling kan også snike seg inn i startelleveren, men det er vanskelig å se for seg hvem av de tre han eventuelt skal danke ut.

Forventet lagoppstilling:

Ederson – J. Cancelo, Dias, Laporte, Zinchenko – De Bruyne, Rodri, B. Silva – Mahrez, Jesus, Foden

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.