1-0 Ferland Mendy (13´) – Assist: Luka Modric
2-0 Karim Benzema (19´) – Assist: Viní JR.
3-0 Rodrygo Goes (34´) – Assist: Luka Modric
4-0 Viní JR. (45´) – Assist Luka Modric
5-0 Viní JR. (68´) – Assist: Karim Benzema
6-0 Viní JR. (83´) – Assist: Luka Jovic

Torsdagskamp i hovedstaden i det vi nærmer oss slutten av La Liga-sesongen 21/22. Real Madrid er allerede seriemestere og har ikke all verden å spille for utover heder og ære, mens gjestene Levante fortsatt griper fast i håpet om å sikre seg en ny sesong på det øverste nivået i Spania.

Men det blir tidlig klart at dette er en kamp mellom topp mot bunn. Det er åpenbart et Real Madrid-lag med et ønske om å heve prestasjonene etter helgens 1-0 tap mot byrival Atlético Madrid. Real Madrid tar føringen tidlig ved Ferland Mendy og ser seg aldri tilbake. De hvitkledde fra Madrid gir seg ikke før det står 4-0 på poengtavla etter første omgang.

I andre omgang peiser Real Madrid på videre, og Viní noterer seg blant annet for hans første hat-trick for Real Madrid! Resultatet blir til slutt hele 6-0 til hovedstadslaget, og Levante reiser slukøret hjem til Valencia uten poeng og ett skritt nærmere nedrykk.

HOVEDPERSONER: To av dagens hovedpersoner. Viní skåret sitt første hat-trick for klubben!

Carlo Ancelotti (6): Det var nok ikke så farlig hva Ancelotti hadde sagt i garderoben før kampen, for dette Levante-laget var aldri påskrudd. Ren lekestue for spillerne på matta som så ut som de brukte anledningen til å ta seg en treningsøkt. 🤨

Thibaut Courtois (5): Noterer seg for sin første (og eneste) redning først etter det er spilt 73 minutter på Bernabéu – og det er ikke fordi Mendy har stått på strek og reddet resten! En utrolig lite innholdsrik kamp for belgieren.

Ferland Mendy (7): Mendy fyker i angrep på venstresiden gang etter gang. I det 13. spilleminutt skrur franskmannen på turboen og setter fart mot målet. Tres vakkert igjennom av Modrić og er iskald når han kommer alene med keeper. Spiller ellers en helt grei kamp, og bidrar godt i det offensive spillet.

Nacho Fernández (7): Nacho var banens beste spiller mot Atletico sist helg, og følger opp med nok en bunnsolid prestasjon i dag. Har ikke all verden å gjøre men når han først blir satt på prøve gjør han alt riktig! Utrolig god defensiv og skaper en ro og trygghet i forsvarsrekken.

Jesus Vallejo (6): Vallejo får nok en gang sjansen fra start. Som alltid utrolig sterk i luften, men det blir åpenbart at han ikke har spilt mange minutter denne sesongen. Er også litt for ofte på etterskudd og ikke helt stødig i det etablerte forsvarsspillet. Gir bort en farlig frisparkmulighet tildig i kampen, men gjør opp for det med noen gode defensive involveringer senere i kampen.

Lucas Vazquez (5): Har en stille dag på jobben. Gjør en solid kamp på høyrebacken og slipper i liten grad Levante til. Slår noen fine pasninger, inkludert noen fine vendinger, men blir litt usynlig i denne kampen.

Eduardo Camaviga (7): Bunnsolid i første omgang. Vinner baller og sprer pasninger fra ankerposisjonen. Noterer seg riktignok for sesongens åttende gule kort. Fortsetter det gode spillet i andre omgang, men er til tider litt slurvete i pasningsspillet. Har virkelig kvaliteter, men behøver å luke bort småfeilene før han kan bli fast inventar i startelleveren.

Luka Modrić (9): Kroaten er som alltid i festhumør! En vanvittig god jobb på 1-0 der han først på lekkert vis drar av en Levante-spiller, før han trer gjennom Ferland Mendy med en perfekt pasning. Så er han der igjen på 3-0 med nok en strøken pasning som finner Rodrygo foran mål. Spaserer inn til pause med TRE målgivende i sekken etter første omgang. Fortsetter det gode spillet i andre omgang, og byttes ut etter 74 minutter etter nok en fabelaktig kamp!

Federico Valverde (8): Starter på midten denne kampen, etter en rekke kamper på høyrekanten. Løper som alltid som en rabiat hund, både offensivt og defensivt, og blir belønnet med flere gode muligheter. Treffer stolpe på stolpe på stolpe, og det er kun marginer som står i veien for uruguayanerens første La Liga-mål denne sesongen. En veldig god kamp!

Rodrygo Goes (8): Får fullt fortjent sjansen fra start og tar vare på sjansen når han fortsetter å pøse inn målpoeng. Flott involvering når hand rar seg inn i feltet og dytter ballen ut til Modrić som med en strøken pasning finner tilbake til brasilianeren som så godt som spaserer ballen inn i mål. Har virkelig begynt å ta nivået mot slutten av denne sesongen, Rodrygo!

Karim Benzema (9): Full av energi fra start i dag, etter å ha startet på benken sist kamp. Nede i banen som et bindeledd mellom midtbanen og angrepet. Selvfølgelig noterer han seg for mål i dag også, etter innlegg fra Vini Jr. Så er rollene snudd etter at Benzema kjører en beinparade foran Levante-keeperen, sender ham i pølseboden for å hente en wiener i både brød og lompe, med sprøstekt løk, ketchup, sennep og en dæsj med dressing før han spiller ballen inn til Viní som kan sette den inn i det åpne målet. Forlater banen i det 75. minutt etter nok en solid kamp.

Vinícius JR (10 BB): Også Viní er full av energi i dag (som alltid). Noterer seg for en vakker assist når han finner pannebrasken til Benzema på 2-0. Leker seg til tider med Miramon og Rober på høyresiden til Levante. Som sine to angrepsmakkere noterer han seg også for mål i dag. Spiller vegg med Modrić og finner en åpning i det lengste hjørnet. Får også lov til å spille ballen inn i åpent mål på 5-0 før han like så godt dunker inn sitt første hat-trick for Real Madrid i det 83. minutt. En strålende kamp av juvelen vår!

Mariano Diaz (5): Kommer inn for Rodrygo i det 62. minutt. Blir ganske usynlig og får ikke til særlig mye. Men han prøver og jobber hardt både med og uten ball. Har ett godt skudd som tvinger frem en redning av Levante-keeper Cárdenas.

Toni Kroos (5): Kommer inn for Modrić i det 75. minutt. Får lite å gjøre på de 15 minuttene han er på banen. Spiller noen korte pasninger og det er egentlig det.

Luka Jović (6): Kommer inn for Benzema i det 75. minutt. Har et ganske godt innhopp. Gir assist til Vini på 6-0 og kommer til en god sjanse på hodet også. Ellers er han ikke så mye involvert.

Peter González (): Endelig får Peter sin etterlengtede debut når han byttes inn for Valverde i det 75. minutt! 2002-modellen er ikke mye involvert, men spiller trygge pasninger og vinner tilbake ballen ved to anledninger. Får ikke vist seg fram ordentlig i denne kampen, men har hatt en strålende sesong for Castilla og belønnes altså med et innhopp for A-laget på slutten av sesongen.

Mario Gila (N/A): Kommer inn for Nacho etter 81 minutter. Spiller ikke nok til å få en vurdering.