Kamprapporter

Spillervurderinger: Chelsea (B)

Etter en jevn åpning på kampen var det Real Madrid som gikk opp i føringen ved Karim Benzema etter halvspilt første omgang. Kort tid senere doblet samme mann ledelsen, før Havertz reduserte like før pause. Reduseringen betød omsider ikke mye for like etter hvilen så fikk Karim Benzema sitt hat-trick da han satte kula i det toppet buret bak Mendy.

Chelsea 1-3 Real Madrid
Champions League, kvartfinale (1/2)
Stamford Bridge, London
Onsdag 6.april, kl:21.00

0-1 Karim Benzema (21′) – Assist: Vinícius Júnior
0-2 Karim Benzema (24′) – Assist: Luka Modric
1-2 Kai Havertz (40′) – Assist: Jorginho
1-3 Karim Benzema (47′)

Det ble en relativt jevn åpning på oppgjøret onsdag kveld, før Real Madrid tok over kontrollen etter kvarteret. Drøyt tjue minutter ut i oppgjøret kom kampens første scoringen, og det var selvfølgelig duoen bestående av Vinícius Júnior, og Karim Benzema som kombinerte for målgivende pasning, og scoring. Brassen fant franskmannen i feltet, som vakkert headet inn 0-1. Kun noen få minutter senere var det Luka Modric sin tur til å finne Benzema i feltet, og igjen headet franskmannen i mål til 0-2.

Chelsea var omsider ikke helt tannløse, og like før hvilen fikk de en viktig redusering da Jorginho sendte inn i boksen mot Havertz, og tyskeren headet inn 1-2. Dette ga vertene et lite håp, men kun et par minutter ut i den andre omgangen så gjorde Mendy en kjempetabbe før Benzema snappet opp ballen, og satte inn 1-3 i tomt mål. Flere scoringer ble det ikke, og Real Madrid sikret seg et kjempegodt utgangspunkt før returoppgjøret på Santiago Bernabéu førstkommende tirsdag.

Spillervurderinger:

Thibaut Courtois (9): Har noen helt enorme redninger i løpet av kampen, og er en stor del av grunnen til at Real Madrid ikke slipper inn mer enn et mål. Særdeles god på skudd, spesielt fra 12 meter og ut, hvor han får en hånd på kula hver gang. Er nesten på headingen som ender i mål, og står alt i alt en meget god kamp. Viste Mendy hvem som faktisk er den beste burvokteren i verden.

Dani Carvajal (8): Spiller nesten en perfekt kamp onsdag kveld, og spesielt er han solid defensivt. Slipper omtrent ikke til en eneste spiller, selv om han må gi tapt på scoringen for Havertz. Viser også hvor trygg, og god han er med ballen i beina hver gang Real Madrid spiller seg ut bakfra. Blir med fremover tidvis, men kan til fordel delta enda litt oftere.

Eder Militão (8): Spiller en bunnsolid kamp den tiden han er på banen, og dette til tross for at han blir litt vell het i enkelte situasjoner. Takler hardt, bryter baller, og smeller til i duellene. Pådrar seg dog et tidlig gult kort, og må derfor stå over returoppgjøret. Må etterhvert forlate banen med en skade, men tross dette så spilte han særdeles godt den tiden han var på banen.

David Alaba (8): Styrer forsvaret særdeles godt, og er spesielt flink til å sørge for at offside-fella forblir inntakt. Veldig ofte involvert når Real Madrid spiller seg ut, og når Real Madrid vender spillet bakerst i banen. Gjør omtrent ingen feil defensivt hele oppgjøret, og skal ha ros for at han tilpasser seg godt selv om makkeren endrer seg.

Ferland Mendy (8): Spiller en svært god kamp, og er utrolig aktiv i begynnelsen av kampen, spesielt fremover i banen. Ettersom oppgjøret utvikler seg så blir han noe mer defensivt orientert, men er samtidig svært viktig i fasen hvor Real Madrid gjenvinner ballen, og spiller seg ut. Har blitt utrolig viktig på den venstre backen.

Luka Modric (8): Gjør svært mye riktig i denne kampen, og viser nok en gang hvor god han, og de to andre på midtbanen er. Jobber iherdig uansett om Chelsea angriper, eller om Real Madrid angriper. God med ballen i beina, god i press-fasen, og viser nok en gang klasse med sin målgivende pasning. Svært viktig for Real Madrid, spesielt med tanke på tempoet i spillet, og endring av tempoet.

Carlos Casemiro (9): Spiller mot det mange mener er verdens beste defensive midtbanespiller i Kanté, og leverer en oppvisning som er helt enorm. Stabiliserer midten slik kun han kan, og varierer mellom å falle inn mellom stopperne, og flyte foran de. Gjenvinner mange baller, og gjør mye bra med den når han først får tak i den. Blir kanskje litt nonchalant i andre omgang, men spiller alt i alt en ekstremt god kamp.

Toni Kroos (7): Den dårligste av de på midten, og det sier vell sitt ettersom tyskeren leverte en god prestasjon. Styrer spillet, dikterer tempo, og presser ofte svært god, og aggressivt. Spesielt god når Real Madrid vender spillet, og når Real Madrid skal angripe i lengderetning. Byttes ut til fordel for Camavinga med et kvarter igjen å spille.

Federico Valverde (9): Den prestasjonen Valverde gjør onsdag kveld viser hvorfor Ancelotti stolte på han i nettopp dette oppgjøret. Spiller høyre ving, høyre midtbane, og høyre back samtidig. Jobber utrettelig, gjenvinner baller, og gjør det nesten umulig for vertene å angripe på sin venstre side. Har også noen svært gode løp, og noen bunnsolide gjenvinninger. Herlig kamp av Valverde.

Karim Benzema (10 BB): Hva skal man si om franskmannen? Er han verdens beste fotballspiller per dags dato? Scorer to mål med hodet, og begge er særdeles vakre headinger. I andre omgang sikrer han hat-tricket sitt da han stjeler ballen fra Mendy, og setter kula i åpent mål. Utrolig mye involvert, og kunne fort endt opp med både fire og fem scoringer onsdag kveld. Uten tvil banens beste!

Vinícius Júnior (8): Er veldig delaktig i begynnelsen av oppgjøret, hvor han blant annet smeller et skudd i tverrliggeren. Er også involvert i den første scoringen, hvor han slår den målgivende pasningen til Benzema med et flott innlegg. Blir passet godt på, men viser tidvis klasse, og gjør en god kamp.

Innbytterne: 

Nacho Fernández (7): Den anvendelige forsvareren kom inn for Militão, og løste oppgavene sine svært godt. Holder en god linje sammen med Alaba, og varierer mellom å bruke aggresjon, og smartness. Viser at han tar nivået, og at han alltid er klar for å steppe inn.

Eduardo Camavinga (6): Tilfører energi med en gang han entrer banen, og har noen svært gode gjenvinninger, hvor han takler hardt og godt. Offensivt involverer han seg ikke spesielt mye, og blir kanskje litt for sidelengs i tankegangen.

Dani Ceballos (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering. Jobber knallhardt den tiden han er på banen, og løser oppgaven om å ta over for Valverde svært godt.

Gareth Bale (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering. Om han fortsetter å få sjanser mot slutten av sesongen så vil han helt sikkert være en viktig spillere i laget.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.