Nyheter

Chelsea – Real Madrid: forventet lagoppstilling

I kveld er det duket for den første kvartfinalekampen i Champions League mot Chelsea på Stamford Bridge. Hvilken startellever kommer vi til å se fra Ancelotti i kveld?

I kveld er det endelig duket for det første kvartfinaleoppgjøret i Champions League mellom Chelsea og Real Madrid. London-klubben slo ut Real Madrid av turneringen forrige sesong på overbevisende måte, og det er bare å håpe på at Ancelotti og co har gjort grundige forberedelser til kveldens kamp. Det første oppgjøret spilles på Stamford Bridge i kveld, mens returoppgjøret finner sted på mektige Santiago Bernabéu neste tirsdag. Skal Real Madrid klare å ta seg forbi Chelsea i år, slik de ikke klarte i fjor?

I denne artikkelen skal vi se litt nærmere på hva vi kan forvente oss av Real Madrid i kveldens kamp, de store spørsmålene om lagoppstillingen, og til slutt forsøke å komme med en forventet lagoppstilling.

Det store midtbanespørsmålet

Et av de aller største spørsmålene man sitter med inn til kveldens kamp på Stamford Bridge dreier seg om midtbanen. Real Madrid har en trio på midten som har vunnet alt som er å vinne og fortsatt holder et skyhøyt nivå, men i fjorårets oppgjør mot Chelsea ble de løpt i senk. De har ikke helt den samme løpskapasiteten som de hadde tidligere, og mange ønsker nok å se en litt mer energisk midtbanekonstelasjon i møtet med Mason Mount, N’Golo Kanté, Jorginho og Kovacic.

Det er umiddelbart to navn som dukker opp hvis man ønsker mer fysikk, mobilitet og løpskraft på midten, og det er Federico Valverde og Eduardo Camavinga. Begge har hatt begrenset med minutter på banen i år – den faste trioen har vært så godt som urørlig i store deler av sesongen. Men kamper som dette, hvor det løpes, kjempes og takles, er det Valverde lever for. Camavinga har også vist gode tendenser de siste gangene han har spilt, og han er både ekstremt taklingssterk og løpsvillig.

Saken fortsetter under bildet

FRA START: Burde Camavinga få muligheten fra start mot Chelsea i kveld?

Det virker usannsynlig at Ancelotti kommer til å gå for noe annet en den klassiske midtbanetrioen, og det er lett å forstå hvorfor. Sammen har de spilt kamper som dette utallige ganger, og de vet hva de kreves å vinne slike viktige kamper i Champions League. I tillegg mister man mye kreativitet fra midtbanen dersom man tar ut Modric og Kroos fra laget. På en annen side har mangelen på løpskraft og fysikk kostet Real Madrid i enkelte kamper denne sesongen. Det blir spennende å se hvilken midtbane Carlo Ancelotti velger å gå for i kveldens storkamp på Stamford Bridge.

Hvem startet på høyresiden?

Et annet spørsmål før kveldens kamp dreier som Real Madrids høyre flanke. Carvajal har vært fast inventar på høyreback når han har vært frisk, men prestasjonene hans den siste måneden har vært langt i fra gode nok. Han har virket treg i duellene med Ferran Torres og Kylian Mbappé, og pasningpresisjonen har vært langt under pari. Derfor er det mange som mener at Lucas Vázquez burde starte mot Chelsea i kveld. Tuchels mannskap er et lag som gjerne presser høyt de gangene de har mulighet til det, og en stresset Carvajal med ball i beina høres ut som en dårlig oppskrift. Antakeligvis blir Carvajal Real Madrids høyreback i kveld, men det er definitivt store spørsmålstegn knyttet til den spanske landslagsbacken.

Og så har man kommet til høyrekanten. Det har stort sett vært Asensio og Rodrygo som har byttet på å være den siste i angrepsrekken denne sesongen, og de har vekslet litt på å være førstevalg. Nå kan det virke som at Rodrygo har et lite forsprang etter det gode innhoppet mot Celta, og han vil også gi laget mer bredde mot et tettpakket og kompakt Chelsea-lag. Med en av verdens beste ballspillende midtstoppere i David Alaba som venstre midtstopper, kan diagonalballer i bakrommet bak Chelseas angrepsvillige venstre vingback være et farlig angrepsvåpen, og der vil Rodrygo tilby langt mer enn venstrebente Asensio. I tillegg bidrar Rodrygo langt mer defensivt, noe som vil være svært viktig for å demme opp for det som antageligvis blir Marcos Alonso på Chelseas venstreback.

Et siste alternativ på høyrekant er noe vi ikke har sett så mye av fra Ancelotti, men som Zidane var glad i å gjøre. Det er å spille Fede Valverde på høyresiden. Det vil gi laget enda mer styrke og fysikk på høyrekanten og det kan bidra til å demme opp defensivt for en offensiv vingback hos Chelsea. Med sin voldsomme fart og eksplosivitet er Valverde også en av lagets beste spiller på å avansere med ball og bryte gjennom pressledd, noe som kan skape farlige overganger mot et høytpressende Chelsea-lag. Ancelotti har likevel ikke  brukt dette alternativet så mye denne sesongen i forhold til Zidane forrige sesong, så det er antakeligvis én av Rodrygo eller Asensio som får sjansen.

Saken fortsetter under bildet

HØYREKANT: Kan Fede Valverde bli et godt alternativ på høyrekant mot Chelsea i kveld?

Forventet lagoppstilling:

 

Real Madrid (4-3-3): Courtois – Carvajal, Militão, Alaba, Mendy – Modric, Casemiro, Kroos – Rodrygo, Benzema, Vinícius Jr.

Chelsea (3-4-2-1): Mendy – James, Azpilicueta, Silva, Rüdiger, Alonso – Kanté, Jorginho – Mount, Havertz, Pulisic

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.