Athletic Club 0 – 2 Real Madrid: Spillervurderinger

Real Madrid viste gode takter i bortekampen mot Athletic Club på San Mamés søndag kveld.

Athletic Club 0 – 2 Real Madrid
San Mamés, Bilbao
LaLiga, runde 18
Søndag 22. januar, kl: 21.00

Real Madrid hadde en etterlengtet opptur mot Villarreal i cupen på torsdag da de snudde 2-0 til 2-3 og tok seg videre i turneringen. Søndag kveld var det en ny tøff oppgave som sto for tur da Athletic Club skulle temmes på San Mamés – en oppgave de fikset særdeles godt.

Det startet jevnt i Bilbao, og tidlig i kampen fikk vertene en kjempesjanse signert Aitor Paredes, men Courtois var godt plassert, og den belgiske «blekkspruten» fikk dyttet ballen unna. Benzema har fått mye tyn for prestasjonene sine i det siste, men etter 25 minutter spilt viste han hvorfor han ble kåret til verdens beste fotballspiller i 2022. Valverde lempet en ball inn i feltet som Asensio fikk hodet på, og headingen fant Benzema som på helvolley dunket ballen inn i målet. 1-0 til gjestene fra Madrid, og på dette tidspunktet hadde de hvitkledde god kontroll over kampen. Inn mot pause spilte Real Madrid solid forsvarsspill, og de store sjansene uteble.

Andre omgang fortsatte der den første slapp, og Real Madrid var ghode bakover, spesielt anført av Rüdiger og Camavinga. Athletic Club skapte fint lite, selv om de fikk en mulighet i ny og ne. Real Madrid derimot pøste fremover, og hadde mange gode kombinasjoner på siste tredel. Kun centimeterne sto i veien for at Asensio kunne sette inn 2-0 kvarteret inn i andre omgang. Men Athletic Club kranglet seg mer inn i kampen, og etter 77 minutter var det nok mange som satt med hjertet i halsen da Iñaki Williams satt inn utlikningen. Heldighvis for Real Madrid var det offside, og de hvite var fortsatt i ledelsen.

Etter sjansen hadde Athletic virkelig fått blod på tann, og trykket vedvarte! De siste ti minuttene handlet det mer om å knipe igjen bakover enn å skape noe fremover for Real Madrid. Selv om de røde og hvite kjørte på fremover klarte de ikke skape det største. Og den desperate jakten på utlikningen gjorde at det åpnet seg kontringsrom for Real Madrid, og som de selvfølgelig utnyttet. Innbytter Toni Kroos fikk æren av å sette spikeren i kista etter 90 minutter da han limte ballen nede i hjørnet etter en overgang, og med det var egentlig kampen så godt som over.

Real Madrid er på ingen måte friskmeldt, og har fortsatt en vei å gå for å komme tilbake til toppnivået, men det er et sunnhetstegn at de skaper mer framover, og klarer å ro i land et resultat når presset imot er høyt. De tar dessuten tre særdeles viktige poeng i ligaen før de beveger seg inn i en knalltøff periode fremover, som de sparker i gang med El Madrileño allerede på torsdag!

Spillervurderinger:

Thibaut Courtois (7): Hadde en god dag på jobb som vanlig. Vartet opp med en megaredning i første omgang, og hadde jevnt over god kontroll under kampen. En av få spillere som har levert stabilt godt etter VM.

Nacho Fernández (7): Gjorde en god figur på høyrebacken. Slår seg opp som et godt alternativ til Carvajal, og er kanskje den beste vi har i den posisjonen for øyeblikket. Løper mye og spiller hardt.

Éder Militão (9) BB: Militão hadde en veldig god kamp. En pasningsprosent på 93 og 100%  vinner av bakkeduellene sier sitt. Han hadde stålkontroll i forsvar i dag, og var en viktig brikke når Real Madrid ble presset ned i banen periodevis.

Antonio Rüdiger (7): Har hatt en litt tøff periode i det siste, og overbevist få med prestasjonene sine. I kveld var han derimot med for fullt! Sammen med Militão ryddet han unna og vant alt av hodedueller. Gode tegn inn mot den tøffe perioden klubben går inn i sportslig.

Ferland Mendy (6): Hadde en helt grei dag på jobb. Skilte seg ikke ut hverken positivt eller negativt og leverte en solid kamp på venstrebacken.

Dani Ceballos (6): Etter den praktfulle prestasjonen mot Villarreal fikk han endelig sjansen fra start, og jeg synes ikke han gjorde seg bort i kveld, heller! Strødde rundt seg med lekre pasninger, og jobbet godt defensivt. Ikke like stor prestasjon som mot Villarreal på torsdag, men absolutt en godkjent kamp av spanjolen.

Eduardo Camavinga (8): Har vært mye snakket om i det siste, spesielt som resultat av at han ofte byttes ut til pause av Ancelotti. Han er helt klart et bedre alternativ i ankerposisjonen enn Kroos når Tchouaméni er ute. Bidro både defensivt og offensivt. I dag fikk jeg tidvis flashbacks til Casemiro – en meget god prestasjon av den franske unggutten, altså!

Federico Valverde (6): Løp som alltid mye men fikk ikke til all verden offensivt i dag. Er riktignok tredje sist på begge skåringene, men ellers var det en helt grei kamp av uruguayaneren.

Marco Asensio (6): Fikk sjansen fra start, men hadde ikke den mest innholdsrike kampen. Fikk en assist på målet til Benzema, og hadde en stor sjanse til å øke ledelsen til 2-0, men skuddet ble noen centimetre for upresis. Som både Mendy og Asensio – en helt grei kamp.

Karim Benzema (7): Har fått mye tyn de siste ukene for formen etter VM, og har vært mye usynlig under kampene. Var ikke veldig framtredende i dag heller, men skåringen var det klasse over. Har også funnet igjen flyten med Vini, og haddenoen fine kombinasjoner med brassen. Lovende takter i dag.

Vinícius Jr. (6): Synes han prøvde mye, men ble ofte litt for forutsigbart. Har ikke klart å dominere like mye denne sesongen som forrige, men hadde som sagt fine kombinasjoner med Benzema, og er alltid en trussel i bakrom.

Innbytterne:

Luka Modric: Kom inn for Asensio etter 70 minutter og hadde egentlig en relativt kjedelig dag på jobben. Ble mange minutter uten ball i laget, og da trives ikke Modric særlig godt. Sto riktignok godt imot, men endret ikke kampsituasjonen noe særlig etter han kom inn.

Rodygo (N/A): Spiller for kort til å få vurdering

Toni Kroos (N/A): Spiller for kort til å få vurdering