Kamprapporter

Villarreal 2-3 Real Madrid: Spillervurderinger

Real Madrid sikret seg kvartfinalebillett i Copa del Rey etter en fantastisk snuoperasjon mot Villarreal.

Villarreal 2 – 3 Real Madrid
Estadio La Cerámica, Villarreal
Copa del Rey, åttendelsfinale
Onsdag 19. januar, kl: 21.00

Etter et skuffende tap i Supercup-finalen mot Barcelona på søndag skulle Real Madrid få muligheten til å slå tilbake i kveld. Likevel var det en tøff oppgave Ancelotti og hans mannskap sto ovenfor, med Villarreal på Estadio La Cerámica i åttendelsfinalen av Copa del Rey. Troppen var litt preget av skadeproblemene laget har hatt i det siste, men det er ingen tvil om at Real Madrid stilte med en sterk startellever.

Det som skulle bli Real Madrids mulighet til å ta revansje startet på verst tenkelig måte. Etter knappe fem minutter spilt gjorde Gerard Moreno et flott forarbeid innenfor Real Madrids sekstenmeter med Rüdiger i ryggen, før han fant Capoue med en fin pasning. Franskmannen banket inn 1-0. Begge lag skapte gode sjanser i løpet av den første omgangen, men de aller største var det hjemmelaget som sto for. Dette fikk de gulkledde til slutt betaling for da Gerard Moreno nok en gang fant en lagkamerat innenfor Real Madrids sekstenmeter med en drømmepasning. Denne gangen var det Chukwueze som iskaldt satte inn 2-0. Dermed ledet Villarreal til pause og virket å cruise til avansement i cupen.

Det skulle likevel ikke bli så lett for de gulkledde som det virket i førsteomgang. Ti minutter inn i andre omgang gjorde Ancelotti to bytter, og det ga umiddelbare resultater. Dani Ceballos spilte en flott gjennombruddspasning til Vinícius Jr., som iskaldt satte inn 2-1 på La Cerámica. Drøye ti minutter senere sto Militão på rett sted til rett tid etter at en Benzema-heading ble reddet mesterlig av Jörgensen. Brasilianeren tuppet inn 2-2.

Fem minutter før slutt fullførte Real Madrid snuoperasjonen, og det var overraskende nok Dani Ceballos som satte inn 2-3 med en flott avslutning. Spanjolen ble altså helt avgjørende med en scoring og målgivende pasning! Dermed sikret Real Madrid avansement til kvartfinalen av Copa del Rey, og så får vi håpe at laget nå har klart å snu den dårlige trenden.

Saken fortsetter under bildet

MÅLSCORER: Éder Militão feirer etter å ha utliknet til 2-2 mot Villarreal i cupen.

Spillervurderinger:

Thibaut Courtois (5): Courtois gjorde så godt han kunne i kveld, men belgieren får lite hjelp av rekkene foran seg om dagen. Det var lite han kunne gjøre med scoringene og han tok det han kunne.

Nacho Fernández (5): Hadde en svært viktig blokk etter en halvtime spilt, som nok reddet Real Madrid fra scoring imot. Eller ble han alt for treg i duellene med Jeremy Pino og bidro heller ikke med noe som helst offensivt.

Éder Militão (6): Den beste av de to midtstopperne i kveld, uten tvil. Han hadde et par nøkkelinvolveringer som hindret farlige muligheter, men det er generelt dårlig forsvarsspill over hele linja fra Real Madrid om dagen. Likevel bidro han med en viktig 2-2-scoring i andre enden av banen!

Antonio Rüdiger (4): Rüdiger har fått mye kritikk i det siste, og det blir nok neppe mindre etter denne kampen. På Villarreals andre scoring Rüdiger det fullstendig til med offsidelinjen, og det er ikke en underdrivelse å si at han lå omtrent tre meter for langt inne. Det er nok litt hardt å klandre ham for mye for hjemmelagets første scoring, men han ble litt rundingsbøye for Moreno. Nok en skuffende kamp fra tyskeren.

Ferland Mendy (6): Etter flere skuffende kamper den siste tiden klarte Mendy seg noe bedre i kveld. Ettersom det var Nacho som spilte på motsatt back fikk franskmannen litt mer frihet til å trekke fremover i banen, noe han taklet veldig fint. Kunne fort endt opp med både målgivende og scoring. En god kamp av Mendy!

Toni Kroos (4): Kroos forsøkte som alltid å kontrollere spillet fra sin dype posisjon på midten, men på lik linje med resten av laget sitter ikke ting like godt som de pleier. Presisjonen er fortsatt gøy, men løpene og alternativene er ikke der. I kveldens kamp ble han også litt svak i duellene med Capoue. Tyskeren ble byttet ut like før timen spilt.

Eduardo Camavinga (6): Selv om Camavinga slet litt fysisk i duellene med Capoue gjorde han likevel en solid defensiv jobb. Han hindret et par kontringer imot i første omgang og fikk vist frem sin taklingsstyrke. Det har stormet litt rundt Camavinga i det siste, så det var godt å se han levere en god prestasjon på en tøff arena!

Federico Valverde (4): Valverde har ikke vært på samme nivå etter VM-pausen som det han var før, og heller ikke i kveld klarte han å sette noe særlig preg på matchen. Han løp som alltid utrettelig, men generelt sett ble midtbanen for tynn i duell med de gulkledde. Burde nok også satt utlikningen i første omgang, men avslutningsforsøket oppsummerer vel Fedes formdupp greit nok.

Rodrygo (4): Det ble mye defensivt arbeid for Rodrygo i denne kampen, og han både løp og jaget så lenge han var. I tillegg var han god til å involvere seg i sentrale posisjoner, men det ble bare nesten litt for ofte. I tillegg burde han nok ha utliknet etter en drøy halvtime. Han ble byttet ut like før timen spilt til fordel for Marco Asensio.

Karim Benzema (3): Med unntak av en smart pasning til Mendy innenfor Villarreals sekstenmenter var Benzema knapt involvert i første omgang. Heller ikke i andre omgang bidro han særlig mye i spillet, men han ble avgjørende på Real Madrids andre scoring da han fremprovoserte en retur fra Villarreal-keeperen etter et solid hodestøt.

Vinícius Jr. (5): Det stemmer ikke helt for Vinícius om dagen og man kan se at han blir mer og mer frustrert. I førsteomgang gjorde han knapt noe annet å gi bort ballen, spille feilpasninger og klage på dommeren. Heldigvis våknet han til liv da laget trengte han som mest. En iskald avslutning etter en god Ceballos-pasning sikret 2-1-reduseringen, og han hevet seg ganske mye mot slutten.

Innbytterne:

Dani Ceballos (9): For et innhopp av Dani Ceballos! Han snudde egenhendig denne kampen med en flott målgivende pasning og en klassescoring i sluttminuttene. Real Madrids midtbane har blitt tynnet ut med skader den siste tiden, men Ceballos beviste definitivt at han er en verdifull spiller å ha i troppen. Soleklart Real Madrids beste i kveld!

Marco Asensio (7): Det var Dani Ceballos som stjal showet i kveld, men også Marco Asensio tilførte laget ny energi og nye initiativ da han ble byttet innpå. Han klarte å involvere seg langt mer enn Rodrygo gjorde tidligere i kampen, og han kronet et flott innhopp med den avgjørende målgivende pasningen til Ceballos. Strålende prestasjon fra Asensio!

Legg inn en kommentar