Real Madrid 3 – 1 Atlético Madrid: Spillervurderinger

Oppladningen til rivaloppgjøret var preget av ufyselige supporter-scener, men under kampen var det storebror som trakk det lengste strået!

Real Madrid går inn i en tøff periode, med et tettpakket program, den neste tiden. For å sparke det hele i gang var det byrival Atlético Madrid som sto på den andre banehalvdelen, og mange hadde nok håpet å se et Real Madrid-lag i 100 som entret matta. I forkant av kampen hadde det vært mye snakk om det motbydelige påfunnet, angivelig av Atletí-fans, å henge en dukke med Vinicius-drakt fra en motorveibro i Madrid. Akkurat det er det lite kongeklubben kunne gjøre noe med, men de kunne i hvert fall gi lillebror litt bank ute på banen (hint)!

Innledningsvis var Real Madrid gode, hadde godt tempo og skapte sjanser. Likevel var det de røde og hvite som fikk ballen i målet først. Koke fant Nahuel Molina med en flott chip, som igjen fant tidligere Real Madrid-spiller Alvaro Morata. Han kunne enkelt sette ballen inn bak en utspilt Courtois. 1-0 til gjestene fra andre siden av byen, og en dårlig start for de hvite.

Vondt skulle bli til verre bare minutter senere, da Ferland Mendy ble skadet, og ikke klarte å fortsette. Et tynnslitt Real Madrid ble dermed tvunget til å sette Camavinga ned på venstrebacken, mens Ceballos kom inn i hans fravær på midten. Atleticos ledelse holdt inn til pause, og spillet vitnet om at det skulle en liten jobb til for å snu det i andre omgang.

Og det så i hvert fall lysere ut fra start av. Real Madrid kom ut i hundre, og kjørte over Atlético Madrid innlednigsvis i andre omgang. Både Nacho og Viní hadde noen kjempesjanser de første ti, men klarte ikke få ballen i mål. Atlético så stadig mer oppgitte ut, og dro i kjent stil på seg kort i hytt og pine. Andre omgang var halvspilt, men det lå en Real Madrid-skåring i luften på Santiago Bernabéu.

GLEDE: Camavinga omfavner Rodrygo etter utlikningen.

Inn kom Rodrygo for Kroos, og jammen trives den unge brassen i Copa del Rey om dagen! I det 79. minutt la han ut på et dribleraid av en annen verden, før han lekkert sendte kula forbi Oblak. 1-1 på Santiago Bernabéu, og lydnivået var av en annen verden! Et herlig mål, og en vitaminboost til spillerne i hvitt. Men godt driv til tross – Atlético klarte å holde unna, og det var duket for ekstraomganger i den spanske hovedstaden.

KLIKK HER FOR Å SE REAKSJONEN PÅ TWITCH DA RODRYGO UTLIKNET

Real Madrid tok med seg driven også inn i ekstraomgangene, og det ble servert show fra unggutta. Vini, Rodrygo og Camavinga danset seg forbi Atlético-spillerne. Det skulle også vise seg å bli skjebnesvangert for Savic, som rett og slett dro på seg to gule på to minutter etter en grisetakling på Camavinga, og fikk dermed en «tidlig» tur i dusjen etter 100 minutter. Real Madrid hadde med det en ekstra mann på banen de siste 20 minuttene.

Den oppmerksomme leseren har kanskje lagt merke til at Karim Benzema ikke er nevnt en eneste gang så langt i dette referatet. For virkeligheten var at han var nærmest usynlig hele kampen. Men så er det en gang sånn at «Big Game Karim» dukker opp når man trenger han som mest. Modric og Asensio drev klikk-klakk-spill på høyresiden før Asensio slo inn i feltet langs bakken. Han traff en litt overrasket Vini som forsøkte et skudd, men som heller ble en pasning til Benzema på bakre, som igjen plasserte ballen på nydelig vis i nærmeste hjørne. 2-1 til Real Madrid, og kampen var snudd!

Gutta feirer målet til Benzema mot Atlético

Atlético var desperate etter en ny skåring, men Real Madrid holdt unna. Ancelotti så muligheten til å sette inn litt ny energi i forsvaret, og byttet inn Álvaro Odriozola, og debutant Mario Martín for Nacho og Rodrygo. Men det var Vinicius som stjal showet til slutt. Som sin landsmann Rodrygo la også han ut på et dribleraid, og tok seg forbi samtlige forsvarsspillere før han enkelt plasserte ballen i målet. En deilig og særs verdig avslutning på dagen for Vini, som i hvert fall fikk en delvis revansj for den hårreisende oppførselen til Atlético-fansen før kamp. Deilig!

Thibaut Courtois (6): Som vanlig hadde belgieren en god dag på jobben. Vartet opp med noen gode redninger, og sto solid i målet. Lite han kunne gjort på de to målene imot.

Ferland Mendy (5): Det ble en kort dag på jobben for Mendy som skadet seg og ble byttet ut allerede etter 40 minutter. Hadde heller ingen spesielt god dag på jobben frem til da.

Éder Milião (8 BB): Militão strålte på stopperplassen søndag kveld! Kampen mot Atlético er en av de bedre prestasjonene han har hatt i Real Madrid-drakten. Bunnsolid i det defensive, og tar flere ganger med seg ballen på løp framover, som resulterer i sjanser skapt offensivt også. Utrolig lovende takter fra stopperbautaen! Belønnes med banens beste i dag.

Antonio Rüdiger: Ikke like solid kamp som stoppermakkeren, men gjorde seg ikke bort. Ble derimot satt litt i skyggen av Militão, som ryddet opp det meste. Pasningsfoten til tyskeren var veldig solid i dag!

Nacho Fernández (6): Gjøre en god figur i dag også, og er en viktig brikke i det defensive. Er litt ute og kjøre i første omgang da både han og back-kollega Mendy ble trukket litt for langt inn i banen, som resulterte i muligheter og mål til Atlético. Er også litt for svak offensiv til å være en reel erstatning for Carvajal.

Eduardo Camavinga (8): Fikk prøve seg både på midten og på venstrebacken, og løste begge oppgaver særs bra! Når han måtte gå ut på venstrebacken så han ut som han aldri hadde gjort annet! En kjempekamp av franskmannen, som viser bredde og kynisme når han blir utfordret og må gå ned og bekle backrollen.

Toni Kroos (5): Har ingen god periode om dagen, Kroos. Skaper lite offensivt, og sliter voldsomt defensivt. Ble igjen spillende dypt når Camavinga gikk ned i forsvar, og har ikke overbevist noen som helst med prestasjonene der.

Luka Modric (7): En bedre kamp enn på lenge for kroaten. Har kanskje hatt godt av en liten pause, og var frisk offensivt i dag. Er presis med pasningene, og noterer seg for en assist på målet til Rodrygo. Lovende.

Vinicius Jr. (6): Virket tydelig preget av bråket rundt kampen, og ville skape mye – dessverre uten hell. Ble litt for forutsigbart, men fikk en litt heldig assist på målet til Benzema. Dessuten satte han inn spikeren i kista helt på tampen, som var en verdig avslutning og tilbakesvar for hans egen del!

Federico Valverde (4): Valverde har slitt etter VM, og fant heller ikke formen i dag. Han løper som alltid mye, men sammen med Nacho på høyresiden skapes det imponerende lite om dagen. Skuddfoten må også stilles inn, for han var aldri i nærheten med skuddene sine.

Karim Benzema (5):  Benzema var som sagt veldig usynlig, og hadde ingen god dag på jobb. Likevel dukket han opp når man trengte han som mest, og det var han som satt inn ledermålet i første ekstraomgang. Noe særlig mer enn det kan man vel egentlig ikke be om? 🙂

Dani Ceballos (7): Kom inn i første omgang og igjen gjorde han seg ikke bort. Leverte en god kamp på midten, løp mye og var med i det offensive. Det var mer snakk om at han gjorde få feil enn at han skapte det helt store.

Rodrygo (7): Kom inn etter 70 minutter og var et friskt pust. Utlikningen var helt fenomenal – rett og slett litt magi fra brassen. Han skapte mye og løp runder rundt Atlético-forsvarerne. Blir nok vanskelig for Valverde å holde på høyrevingen med den formen Rodrygo er i om dagen.

Marco Asensio (5): Kom inn etter 74 minutter, og gjorde egentlig ikke så mye av seg. Litt upresis i noen situasjoner, men endrer ikke kampbildet i særlig grad bortsett fra hockey-assisten på 2-1.

Álvaro Odriozola (N/A): Spilte for kort for vurdering.

Mario Martín (N/A): Spilte for kort for vurdering, men kult at han får debuten på A-laget!