Michael Tholstrups spesialer Spesialer

Spillerkåringer: 2019/2020-sesongen

Sesongen er mer eller mindre over, og det er kort tid før den neste sparkes i gang. Det er derfor på tide at vi tar en titt på sesongens kåringer. Real Madrid Norge sine medlemmer har avgitt sine stemmer og her kommer resultatene.

Los Blancos har denne sesongen klart noe få ville trodd på forhånd, nemlig å sikre seg et trofé. Ikke bare har de sikret seg et trofé, de har sikret seg to. I januar vant de Supercopa de España etter å ha smadret Valencia i semifinalen, og deretter seiret de i finalen mot Atlético Madrid etter straffesparkkonkurranse. Det andre troféet som ble sikret var LaLiga Santander, hvilket var første gang siden sesongen 2016/17. Som supporter sitter man derfor igjen med en helt annerledes følelse etter denne sesongen enn det var etter den foregående sesongen. Sist var det skuffelse, mens det nå er både glede og en følelse av overraskelse med tanke på resultatene fra fjoråret.

Ettersom sesongen mer eller mindre er over så er det igjen tid for kåringer, og som forrige sesong så har vi gitt Real Madrid Norge sine medlemmer muligheten til å komme med sin mening. En rekke ulike kåringer skal gjennomføres, og medlemmene har hatt mulighet til å avgi sin stemme på hver og en av de. Det har kun vært mulig å gi et svar på hver av de ulike kåringene, og antall svaralternativer varierer fra kåring til kåring. Resultatet er gjengitt i prosentandel av totalt antall stemmer på hver enkelt kåring.

Sesongens skuffelse

 • Gareth Bale: 47.9%
 • Luka Jovic: 39.4%
 • James Rodríguez: 11.7%
 • Lucas Vázquez: 1.1%

Som i fjor så begynner vi med det negative, og det er vell ingen overraskelse at det er Gareth Bale som stikker av med denne kåringen. Waliseren har vært på banen tjue ganger denne sesongen, hvor han kun har notert seg for fem målpoeng. Tre ganger har han satt ballen i nettet, og to ganger har han spilt den målgivende pasningen. Etter at Cristiano Ronaldo forlot Real Madrid for to sesonger siden så skulle Bale stige frem som den ledende spilleren offensivt for Los Blancos, men dette har han ikke klart. Han har ikke virket interessert i det hele tatt, og mot slutten av sesongen så vi han til og med bakoverlent med ansiktsmasken over øynene på benken. Det virker til å være en isfront mellom Bale og Zidane, og muligens har han spilt sin siste sesong for de hvitkledde fra den spanske hovedstaden.

Sesongens overraskelse

 • Federico Valverde: 79.8%
 • Thibaut Courtois: 14.9%
 • Rodrygo Goes: 5.3%
Federico Valverde
GLAD FOR SCORING: Valverde viser hjerte til supporterne etter å ha scoret

Ikke overraskende så er det Federico Valverde som stikker av med denne kåringen. Han gikk fra å spille drøyt tusen minutter fordelt på 25 opptredener forrige sesong til å spille 2700 minutter fordelt på 43 opptredener denne sesongen. Ikke bare har han vært en bauta defensivt, hvor han har skapt stabilitet og trygghet på midtbanen, men han har også scoret to ganger og spilt fem målgivende pasninger. Viktigst av alt er muligens hans involvering i finalen av Supercopa de España hvor han tok en for laget, og taklet Morata som var på full fart alene gjennom. Den unge spilleren fra Uruguay har virkelig tatt steg, og har overrasket mest av alle denne sesongen.

Sesongens mest undervurderte

 • Carlos Casemiro: 41.9%
 • Thibaut Courtois: 20.4%
 • Federico Valverde: 20.4%
 • Dani Carvajal: 17.3%
Casemiro med to scoringer
DOBBEL: Casemiro viser ydmykt frem to fingre for å markere scoringene sine

Dette var en kategori som føltes noe mer åpen enn mange av de andre ettersom flere av disse spillerne ikke mottar rosen de fortjener så ofte. Med tanke på prestasjoner så var det ikke uventet at Carlos Casemiro var spilleren som stakk av med denne kåringen. Brasilianeren noterte seg for snaut 4000 minutter på banen fordelt på 45 kamper. I tillegg til dette noterte han seg for fem scoringer og fem målgivende pasninger samtidig som han spilte til en tier på børsen i El Clásico 1.mars. Han har blitt en av, om ikke den beste i sin posisjon i hele verden og en av de første Zidane velger i de viktige oppgjørene.

Sesongens signering

 • Ferland Mendy: 88.3%
 • Rodrygo Goes: 10.6%
 • Eder Militão: 1.1%
Mendy scoring
JUBELRUS: Den franske ny-signeringen jubler for sin første scoring som Real Madrid-spiller

Som forventet så var det den franske ny-signeringen som stakk av med seieren i denne kåringen. Allerede i sin første sesong spilte han over 2300 minutter, og han gjorde dette fordelt på 31 oppgjør. I tillegg til å notere seg for fem målpoeng i form av en scoring og fire målgivende pasninger, så har han tilført en ny dimensjon til forsvaret i Real Madrid. Zidane har nå muligheten til å velge en spiller som er bunnsolid defensivt, hvilket må sies å være motsetningen til Marcelo. Franskmannen har fortsatt mye å gå på fremover i banen, men desto lenger ut i sesongen vi kom desto mer bidro han også fremover i banen.

Sesongens leiesoldat

 • Achraf Hakimi: 63.8%
 • Martin Ødegaard: 30.9%
 • Takefusa Kubo: 4.3%
 • Dani Ceballos: 1%
Achraf Hakimi
FEIRER: Achraf Hakimi feirer scoring fra sin tid i Real Madrid

Denne kåringen må sies å være noe dyster med tanke på at vinneren allerede har blitt solgt videre. Achraf Hakimi har i to sesonger vært på utlån hos Borussia Dortmund hvor han har levert strålene i sin posisjon som høyre ving-back. Han spilte drøyt 3500 minutter denne sesongen fordelt på 45 oppgjør, og han noterte seg for hele 19 målpoeng. Ni ganger satte han ballen i nettet, og ti ganger spilte han den målgivende pasningen. Hans enorme tempo, og gode løp fremover gjorde han til en ettertraktet mann, og Real Madrid har allerede blitt enige med Inter om et salg av backen. De hvitkledde mottar et sted rundt €45 millioner for unggutten som forhåpentligvis returnerer en gang i fremtiden.

Sesongens Cup-spiller

 • Karim Benzema: 33.3%
 • Vinícius Júnior: 30.1%
 • Toni Kroos: 22.6%
 • Rodrygo Goes: 10.8%
 • Isco Alarcón: 3.2%
CHAMPIONS LEAGUE: Benzema feirer etter scoring mot Paris Saint-Germain

Dette blir ikke siste gang vi ser den franske angriperen i løpet av disse kåringene, det kan med sikkerhet sies. Ti ganger var han på banen i ulike cup’er denne sesongen, hvor fasiten viser til fem scoringer og tre målgivende pasninger. Syv av kampene kom i Champions League, og tre av kampene kom i Copa del Rey. To ganger scoret han to mål, både mot Galatasaray i nedsablingen på Estadio Santiago Bernabéu, og i 2-2-oppgjøret mot Paris Saint-Germain på den samme arenaen. Han har uten tvil vært viktig i de ulike cupene, til tross for sitt skadeavbrekk i Supercopa de España.

Sesongens «team-player moment»

 • Federico Valverde sin takling på Morata i ekstraomgangene av finalen i Supercopa de España: 78.5%
 • Marcelo sin takling på Messi i 2-0-seieren over Barcelona på Santiago Bernabéu: 12.9%
 • Thibaut Courtois sin involvering på corner som ledet til en avgjørende scoring: 8.6%
Federico Valverde - Atlético Madrid
HARD KAMP: Federico Valverde i duell med to Atlético Madrid-spillere

Her er det ingenting som er mer riktig enn noe annet, alle er gode involveringer, eller bragder på sin egen måte. Personlig var jeg ikke i tvil om hva jeg mente var det absolutt beste øyeblikket, og det gjorde de fleste av medlemmene også. Med snaut fem minutter igjen av ekstraomgangene mot Atlético Madrid i Supercopa de España kom tidligere Real Madrid-spiller Álvaro Morata alene gjennom, hvor Federico Valverde la ut i fullt sprang etter han og klemte ned angriperen tjue meter fra mål. Unggutten fra Uruguay ble tildelt et soleklart rødt kort, men kan også ha vært mannen som gjorde det mulig å vinne troféet. Enormt stort øyeblikk fra en spiller med så lite erfaring som Fede.

Sesongens høydepunkt

 • 2-0-seieren over Barcelona på Santiago Bernabéu, hvor Vinícius Júnior og Mariano scoret: 94.6%
 • Seieren mot Atlético Madrid på Santiago Bernabéu for første gang på syv år: 3.2%
 • At Real Madrid løftet troféet i Supercopa de España: 2.2%
Mariano
EL CLASICO: Mariano feirer etter å ha scoret i El Clásico i mars 2020, i det som var hans første LaLiga-kamp for sesongen.

Dette er den kåringen som flest av våre medlemmer var enige om svaret på. Nesten 95% av medlemmene mente at seieren mot Barcelona på Estadio Santiago Bernabéu var høydepunktet denne sesongen. Selv om Real Madrid løftet to troféer denne sesongen så må vi være ærlige nok til å innrømme at det ikke var flust av høydepunkter, spesielt med tanke på resultater. Mange av oppgjørene endte med et-måls seier eller to-måls seier uten at spillet var særdeles imponerende, men grunnet effektivitet fremover og stabilitet bakover så endte ting godt. Det er derfor ikke uventet at seieren over Barcelona på Santiago Bernabéu ble stemt frem som sesongen høydepunkt, hvor Real Madrid vant 2-0 etter scoringer av Vinícius Júnior og Mariao Díaz.

Sesongens prestasjon

 • Carlos Casemiro som spilte til 10’er på børsen mot Barcelona: 57.6%
 • Rodrygo sitt hat-trick i Champions League mot Galatasaray: 21.7%
 • Asensio som scoret med første touch på ballen etter sitt langvarige skadeavbrekk: 20.7%
 • Raphaël Varane som spilte til 10’er på børsen mot Getafe: 0%

Det brasilianske midtbane-ankeret nevnes for andre gang i løpet av disse kåringene, og med god grunn. Han leverte omtrent ikke en eneste svak prestasjon i løpet av hele sesongen, men oppgjøret som må trekkes frem er hjemmekampen mot Barcelona. For Casemiro er målet å ødelegge så mye som mulig for motstanderne samtidig som han får fordelt ballene til de som er bedre egnet til spillet fremover på banen. Akkurat dette må det sies at brassen gjorde med glans mot Barcelona. Motstanderne fra Catalonia hadde omtrent ikke en eneste farlig sjanse, og spesielt spillet som gikk gjennom midten ble jevnlig brutt av Casemiro. En enorm kamp som ble kronet med en tier på børsen!

Sesongens beste mål

 • Benzema sitt mesterverk mot Valencia i runde 29 av LaLiga Santander: 44.1%
 • Toni Kroos sin ekstremt frekke corner-scoring mot Valencia i Supercopa de España: 28%
 • Toni Kroos sin kanonkule mot Celta Vigo i runde 1 av LaLiga Santander: 14%
 • Sergio Ramos sitt frispark-mål mot Mallorca i runde 31 av LaLiga Santander: 12.9%
 • Eden Hazard sin lobb mot Granada i runde 8 av LaLiga Santander: 1%
 • Vinícius Júnior sin chip mot Real Zaragoza i 8.delsfinalen av Copa del Rey: 0%
Benzema - sesongens mål
MESTERSTYKKE: Karim Benzema i ferd med å skape kunst mot Valencia

Det var ikke ekstremt mye å velge fra i løpet av denne sesongen, men tross dette så skal det også sies at noen har blitt utelatt. For eksempel har den frekke hæl-pasningen til Benzema som ledet til mål blitt utelatt, men tross dette så endte franskmannen opp som vinner også av denne kåringen. Det er selvfølgelig mesterverket han skapte mot Valencia i runde 29 av LaLiga Santander det er snakk om. Benzema mottok en vanskelig ball fra Asensio på 16-meteren, og trikset den med seg forbi en forsvarer før han klemte den i mål på volley med venstre fot via tverrliggeren. Prestasjonen var enorm, og avslutningen var utakbar. En scoring verdig som vinner av kåringen sesongens beste mål.

Sesongens beste spiller

 • Sergio Ramos: 58.5%
 • Karim Benzema: 24.5%
 • Carlos Casemiro: 8.5%
 • Thibaut Courtois: 5.3%
 • Raphaël Varane: 3.2%
EL CAPITANO: Ramos løfter pokalen etter å ha vunnet LaLiga Santander

Vi kommer jo ikke unna en oppsummering av sesongens kåringer uten å nevne Sergio Ramos. Ikke bare nevnes han, men han er også kåret til sesongens beste spiller av Real Madrid Norge sine medlemmer. El Capitano har igjen vært en sentral brikke gjennom hele sesongen, hvor han har spilt 3800 minutter fordelt på 44 opptredener. Hele 21 ganger har han vært med på å holde buret rent, og han har sammen med Varane, og Courtois vært bunnsolid defensivt. Ikke bare har han vært en bauta bakover på banen, han har også notert seg for tretten scoringer og en målgivende pasning. Vanvittige tall fra en midtstopper, og ikke bare har han scoret fra krittmerket, han har også begynt å score på frispark. En meget, meget god sesong fra kapteinen som har lagt inn en meget solid søknad om fornyet kontrakt.

Hva er dine tanker om sesongens kåringer? 

Legg inn en kommentar