Shayan Jalilians spesialer

Manchester City – Real Madrid: Kombinert ellever

Det er kun et par dager igjen til Champions League-oppgjøret mellom Manchester City og Real Madrid braker løs, og i den anledning skal vi ta en titt på hva som er den beste kombinerte elleveren denne sesongen.

Den lange ventetiden er snart over, og om kort tid skal det bli avgjort. Blir det endelig Pep Guardiolas tur til å gå hele veien i Europa med Manchester City? Eller er det Champions League-eksperten Zinedine Zidane som på ny skal føre Los Blancos hele veien? Det er uansett flere kamper som må spilles på veien til en finale, men fredagens kamp vil endelig avgjøre om det blir Manchester City eller Real Madrid som vil sikre seg kvartfinale-billetten.

Manchester City klarte ikke å hamle opp med Liverpool i hjemlig serie denne sesongen, men har virket meget gode etter korona-pausen og har sprudlet slik vi er vant til å se de fra tidligere sesonger. Real Madrid på sin side har vært bunnsolide hele sesongen, og har vunnet samtlige kamper etter pausen på grunn av COVID-19-pandemien.

Det er med andre ord to lag i ypperste verdensklasse som skal kjempe om avansement, og i den anledning skal vi ta en gjennomgang av den beste kombinerte elleveren. I elleveren vil man ikke finne Agüero og Ramos, da førstnevnte sliter med en skade mens Real Madrid-kapteinen er suspendert.

(4-3-3):

Målvakt: Thibaut Courtois

Manchester City har en god keeper i Ederson, men Courtois har vært den beste av de to denne sesongen. Den belgiske 28-åringen har vært en av Real Madrids viktigste spillere denne sesongen, og skal ha mye av æren for at Los Blancos kun slapp inn 20 mål i ligaen denne sesongen – færrest av samtlige lag i de største ligaene i Europa. Courtois vant også Zamora-trofeet, som den keeperne i LaLiga med flest clean sheets denne sesongen (18).

Høyreback: Dani Carvajal

Dani Carvajal strekker det lengste strået i kampen mot Kyle Walker om høyreback-plassen. Den spanske 28-åringen har hatt fast plass i laget i syv sesonger, og verken Danilo, Odriozola eller Hakimi har klart å få Zidane til å endre mening om det. Har denne sesongen vært bunnsolid defensivt sammen med sine lagkamerater, og står også med ni målpoeng på 41 kamper. Carvajal er en back som kan spille gode offensive kamper, men som også er bunnsolid defensivt når han er påskrudd. Blir viktig med tanke på avansement for Real Madrid.

Midtstopper: Raphaël Varane

Den franske 27-åringen har virkelig vært god denne sesongen, og har sammen med makker Ramos vært det beste stopperparet i Europa. En midtstopper som har alt. Lynrask, god til å lese spillet, sterk i lufta og en smart spiller som stort sett tar de riktige valgene. Får en nøkkelrolle i denne kampen, og må vise hvilken leder han er i fraværet av Ramos.

Midtstopper: Aymeric Laporte

I Manchester City spiller det også en fantastisk stopper med fransk pass. Mye av sesongen har blitt spolert for 26-åringen grunnet problemer med kneet, men han er frisk og i god form og kommer trolig til å starte ved siden av Fernandinho i midtforsvaret. En spiller med god kjennskap til Real Madrid, siden han spilte i Athletic Club i en årrekke. Blir av mange ansett som den beste stopperen i Premier League bak Virgil van Dijk.

Venstreback: Ferland Mendy

Ferland Mendy har vist seg å være den beste signeringen Real Madrid gjorde i forkant av årets sesong. 25-åringen har etter hvert blitt bedre og bedre offensivt med sine lange klyv og hurtige rykk, men er primært en bunnsolid forsvarsspiller. Et fysisk beist som det er umulig å komme forbi. Får en nøkkelrolle med å stoppe kantspillerne til City.

Indreløper: Kevin de Bruyne

Verdens beste midtbanespiller er selvskreven på dette laget. Har hatt en helt fantastisk sesong med smått utrolige 13 mål og 20 målgivende pasninger på 35 Premier League-kamper. Er den som får dette City-laget til å tikke, og har alt av kvaliteter man ser etter i en midtbanespiller. Kan avgjøre en kamp på egenhånd når han har dagen.

Defensiv midtbanespiller: Casemiro

Casemiro virker å være bedre enn noensinne før. Har vært en av lagets viktigste brikker denne sesongen, og får en viktig rolle med å stoppe angrepene og kontringene til Manchester City fredag kveld. Mareritt å spille mot Casemiro, men et privilegium å ha han på samme lag.

Indreløper: Toni Kroos

Etter å ha levert en skuffende 18/19-sesong har virkelig Zidane fått det beste ut av Kroos denne sesongen. Har spilt alt av kamper denne sesongen, og virker pigg og i god form. Det er Toni Kroos som dikterer tempoet i Real Madrid-laget, og dersom Real Madrid skal klare å komme med et comeback mot Manchester City er man avhengige av å få en Kroos i toppslag.

Høyrekant: Raheem Sterling

Pep Guardiola har virkelig klart å utvikle Sterling til å bli et monster. Tidligere var han en spiller som ble latterliggjort på grunn av sine ofte komiske bom på store sjanser, men nå har han blitt en ekspert på å omsette sjanser til mål. Blir Citys farligste angrepsvåpen, og står med 30 mål og ni målgivende pasninger på 50 kamper denne sesongen. Blir svært viktig å få stoppet 25-åringen.

Spiss: Karim Benzema

Real Madrids beste spiller denne sesongen har vært Karim Benzema. 32-åringen ble toppscorer i LaLiga bak Lionel Messi med sine 21 nettkjenninger. Har også fire mål på syv kamper i Champions League. En fantastisk spiss som også er en fantastisk tilrettelegger og en drøm å spille med. Trenger definitivt mål av han på fredag.

Venstrekant: Eden Hazard

Det har vært en skuffende sesong for Eden Hazard, men han må likevel med på laget her. Har trent bra de siste ukene og virker frisk og lett i steget. Kjenner til Premier League-motstand, og har noen unike ferdigheter som ikke mange andre har. Har et press på seg til å levere, og det blir spennende å se om han klarer å gjøre nettopp det!

 

 

Legg inn en kommentar