Kristian Schoutes spesialer

Spillerkåringer: 2018/2019-sesongen

Sesongen er over, og i den anledning har vi latt våre medlemmer stemme fram sesongens spillerkåringer.

Real Madrid har nettopp gjennomført en av de dårligste sesongene på svært mange år, og veldig mange sitter igjen med stor skuffelse etter årets sesong. Før fokuset rettes mot neste sesong, skal vi likevel gjennomføre noen spillerkåringer for sesongen 2018/2019. Vi har gitt medlemmene i Peña Madridista Noruega muligheten til å stemme fram vinneren i seks forskjellige kategorier, og resultatet er nå klart. Medlemmene kunne stemme på sesongens skuffelse, sesongens overraskelse, sesongens spiller, sesongens mål, sesongens «cup-spiller» og sesongens høydepunkt. I hver kategori kunne man stemme på tre forskjellige valgmuligheter. Resultatet er gjengitt i prosentandel av totalt antall stemmer.

Sesongens skuffelse

 • Marco Asensio: 50%
 • Gareth Bale: 44,3%
 • Nacho: 5,7%

Vi begynner med den negative kåringen først, og det er altså Marco Asensio som stikker av med «seieren» i kåringen av sesongens skuffelse. Hele 50% av våre medlemmer stemte på den spanske unggutten som sesongens aller største skuffelse, i det som skulle være sesongen hvor Asensio sto fram som en av Real Madrids viktigste spillere. Det har ikke vært tilfellet, og spanjolen står med én fattig ligascoring denne sesongen. Han har likevel vist bedre ting i Copa del Rey, dog mot mye svakere motstand. Asensio har i mange år blitt regnet som en av de aller største talentene i fotballverden, men med en skuffende sesong bak seg blir det spennende å se om unggutten klarer å leve opp til forventningene. Vi må ikke avskrive Asensio helt enda, men det er ingen tvil om at han har vært en stor skuffelse i 2018/2019-sesongen.

Sesongens overraskelse

 • Vinícius Júnior: 54,3%
 • Sergio Reguilón: 42,9%
 • Marcos Llorente: 2,9%

Årets sesong har vært preget av få oppturer, men det er likevel mange som ser positivt på hvordan flere av de unge spillerne i troppen har prestert. De rutinerte og eldre spillerne har slitt med å holde det nivået vi er vant til å se fra dem, hvilket har gitt muligheter til flere andre spillere i Real Madrid-troppen. Blant disse er Vinícius Jr. og Sergio Reguilón, som begge har levert flere strålende kamper gjennom hele sesongen. Vinícius stikker av med seieren for sesongens overraskelse, men det er ingen tvil om at Reguilón også er svært populær blant våre medlemmer. Det var stilt store forventninger til Vinícius da han kom til Real Madrid i sommer, men at han skulle bli en av Real Madrids viktigste spillere allerede i første sesong var det nok få som forventet. Spesielt kampene mot Barcelona står fram som noen av de beste Vinícius har spilt denne sesongen, og han lekte seg til tider med Barcelona-forsvaret. Fullt fortjent blir Vinícius Jr. sesongens overraskelse.

Sesongens spiller

 • Karim Benzema: 75,7%
 • Vinícius Júnior: 24,3%
 • Luka Modric: 0%

I kåringene av sesongens spiller er våre medlemmer svært tydelige i sitt valg. Karim Benzema stemmes fram som sesongens spiller, i en sesong hvor han scorer hele 30 mål i alle turneringer. Mange var i tvil om hvem som skulle erstatte alle målene til Cristiano Ronaldo i sommer, og selv om Karim Benzema aldri kommer til å kunne kopiere portugiseren, så er det ingen tvil om at franskmannen har gjort et hederlig forsøk. Karim Benzema har allerede mottatt en rekke utmerkelser for årets sesong. Han har blant annet blitt kåret til sesongens beste franske spiller som spiller utenfor Frankrike av det franske fotballforbundet. Mahou Cinco Estrellas, én av Real Madrids hovedsponsorer, kåret også Benzema til sesongens Real Madrid-spiller. Det er selvsagt vanskelig å være uenig i en slike utmerkelser når franskmannen har vært involvert i om lag 40 mål denne sesongen. Karim Benzema er Peña Madridista Noruegas sesongens spiller.

Sesongens mål

 • Brahim Díaz mot Real Sociedad: 50%
 • Casemiro mot Sevilla: 31,4%
 • Karim Benzema mot Celta Vigo: 18,6%

Sesongens mål går, ganske overbevisende, til Brahim Díaz og hans drømmemål fra bortekampen mot Real Sociedad. Halvparten av medlemmene stemte fram dette målet som sesongens mål, og det er svært vanskelig å være uenig i den kåringen. Brahim Díaz scoret sitt første mål for Real Madrid da han driblet halve Real Sociedad, la to spillere på bakken bak seg, og lurte ballen inn ved nærmeste stolpe. Brahim har hatt et vanskelig første halvår i Real Madrid, men etter at Zidane kom inn som hovedtrener har den spanske unggutten fått mer spilletid. Det har lønnet seg for både Zidane og Brahim, ettersom kantspilleren virkelig har vist seg fram til tider. Han byr på lekre tekniske detaljer, og han er aldri redd for å gå i angrep. Dette var også svært tydelig på Brahim Díaz sitt mål mot Real Sociedad, som er sesongens mål.

Sesongens «cup-spiller»

 • Vinícius Júnior: 61,8%
 • Álvaro Odriozola: 35,3%
 • Marco Asensio: 2,9%

Vi ønsket også å trekke fram en spiller som har gjort bra i andre turneringen enn La Liga, ettersom det ofte har vært forskjellige spillere som har spilt i de forskjellige turneringene. Derfor har vi inkludert nominasjonen for sesongens «cup-spiller», hvor vinneren har vært Real Madrids beste spiller i Champions League, klubb-VM og Copa del Rey. Real Madrid kom helt til semifinale i Copa del Rey, og det er også tydelig med tanke på hvordan medlemmene våre har stemt. Vinícius Jr. ble stemt fram som sesongens «cup-spiller», hovedsaklig for hans gode prestasjoner i Copa del Rey. Brasilianeren leverte hele seks målgivende pasninger i alle cupturneringene, mens han også fant nettmaskene to ganger. Vinícius leverte også det fantastiske soloraidet i forkant av Real Madrids 0-1-scoring mot Ajax i Champions League. Álvaro Odriozola var også populær blant medlemmene, men det var altså Vinícius Jr. som ble stemt fram som sesongens «cup-spiller».

Sesongens høydepunkt

 • 1-3-seier mot Atlético Madrid på Wanda Metropolitano: 48,6%
 • Ansettelsen av Zidane: 38,6%
 • Seieren i klubb-VM: 12,9%

Det har ikke vært mange høydepunkt i årets sesong, men Real Madrid har likevel noen positiv ting å se tilbake på. Real Madrid vant tross alt klubb-VM i desember, selv om det er et trofé av svært liten betydning. Utover det var det jevnt i avstemningen, men medlemmene våre har altså stemt fram 1-3-seieren mot Atlético Madrid i El Derbi Madrileño som sesongens høydepunkt. Dette ble stemt fram med kun ti prosentpoeng mer enn ansettelsen av Zinédine Zidane. Real Madrid var inne i en svært god periode da de besøkte Wanda Metropolitano i begynnelsen av februar. Vinícius Jr. spilte nok en svært god kamp for Real Madrid, og den brasilianske unggutten lekte seg til tider med Atlético-forsvaret. Casemiro scoret på brassespark, Ramos satte inn straffespark, mens Gareth Bale fastsatte resultatet til 1-3 i sluttminuttene. En svært god kamp av Real Madrid, og vårt sesongens høydepunkt.

Legg inn en kommentar