Nyheter

Bare halvfullt Santiago Bernabeu

Kun 50 284 tilskuere møtte opp på Santiago Bernabeu i lørdagens kamp mot Eibar.

På Real Madrids egen storstue Estadio Santiago Bernabeu, som rommer 81 044 tilskuere,  er det for tiden langt fra fullt. I lørdagens kamp mot Eibar var stadion bare halvfull, og man kunne se mange tomme blå seter, som ikke ble okkupert av Real Madrid-tilskuere. Det offisielle tilskuertallet mot Eibar var 50 284 tilskuere, noe som faktisk ikke er det laveste tilskuertallet denne sesongen. Denne sesongens laveste tilskuertall kom i Copa del Rey-kampen mot Leganes i januar, hvor bare 44 231 tilskuere møtte opp for å se Los Blancos. I sesongens første La Liga-kamp og Julen Lopeteguis debut som trener for Real Madrid, var det bare 48 346 tilskuere som så kampen mot Getafe.

Fullt til tider

Forrige søndags seier over Huesca var det heller ikke et oppmøte å skryte av, med bare 49 293 tilskuere på Santiago Bernabeu. Likevel har det vært noen ganger denne sesongen det har vært så og si fullt på Bernabeu. I Copa del Rey-semifinalens returoppgjør mot Barcelona var det 80 472 tilskuere tilstede, som er det høyeste tilskuertallet denne sesongen. Også i La Liga-oppgjøret mot Barcelona og i El Derbi Madrileño var det bra oppmøte, med rundt 78 000 tilskuere på begge kampene.

Har sunket i flere år

Denne sesongen ligger snittet på hjemmekampene på rett over 62 000 tilskuere, noe som er et dropp på 4 prosent sammenlignet med i fjor. Barcelona ligger øverst med et gjennomsnitt på 74 000 tilskuere, mens Atletico Madrid ligger på tredjeplass bak Real Madrid med nesten 57 000 tilskuere i gjennomsnitt på hjemmekampene. Over de siste årene har gjennomsnittet på tilskuere på Santiago Bernabeu sunket med over 10 000 tilskuere. I 2014/2015-sesongen var gjennomsnittet på Santiago Bernabeu på over 73 000 tilskuere, og det tallet har sunket for vært år som har gått.

Legg inn en kommentar