Kamprapporter

Spillerbørsen: Celta Vigo (H)

Real Madrid tok alle tre poengene mot Celta Vigo i kveld. Her kommer spillerbørsen, som denne gangen er stemt frem av medlemmene i supporterklubben.

Real Madrid 2–0 Celta Vigo
Estadio Alfredo Di Stéfano, Madrid
LaLiga Santander, runde 17
Lørdag 2. januar, kl: 21.00

1-0 Lucas Vázquez (8′) – Assist: Marco Asensio
2-0 Marco Asensio (53′) – Assist: Lucas Vázquez

Lørdag kveld var det duket for Real Madrids aller første kamp i 2021, og mange forventet at Zidane og hans mannskap skulle slå tilbake etter uavgjortresultat mot Elche. Laget på motsatt banehalvdel var formlaget Celta Vigo, som virkelig har fått fart på ting etter flere skuffende sesonger. Laget sto med fem seire på de siste seks kampene, og med seier i kveldens kamp ville de klatre helt opp sjetteplass, foran Barcelona.

Real Madrid klarte å ta de tre poengene, til tross for Celta Vigo sin gode formkurve. Bortelaget viste allikevel at de kunne spille fotball, og faktisk hadde de lyseblå nesten 60% ballbesittelse da kampen var over. Tidlig i første omgang fikk Celtas stjernespiller Iago Aspas en kjempemulighet da han ble spilt alene med keeper, men en viktig involvering av Nacho hindret scoring. Klareringen endte til slutt opp hos Asensio, som løp rett i angrep og sendte et flott innlegg mot Lucas Vázquez, og plutselig stod det 1-0 til Real Madrid. Hjemmelaget hadde god kontroll i store deler av kamper, og tidlig i andre omgang økte Los Blancos ledelsen da Marco Asensio satte ballen i mål. Kampen endte til slutt 2-0, og Real Madrid inntar derfor tabelltopp med tre kamper mer spilt enn Atlético Madrid.

Spillerbørsen:

Thibaut Courtois (6): Det ble en svært rolig aften for Real Madrids langstrakte keeper i kveld, men han holdt i hvert fall et rent bur. Han registrerte faktisk ikke en eneste redning i denne kampen, men belgieren var ganske trygg med ballen i beina. En god kamp av Courtois.

Dani Carvajal (6): Real Madrids solide høyreback spilte en god kamp i kveld etter kritikken han fikk i etterkant av Elche-kampen. Han var bunnsolid i pasningspillet på egen banehalvdel og han hadde god kontroll på Nolito. Backen var som alltid svært villig til å bli med fremover, og han var faktisk veldig nære ved å øke ledelsen til 2-0 da han satte en volley en halvmeter utenfor like før pause. Nok en godkjent kamp av Carvajal.

Raphaël Varane (7): Raphaël Varane har blitt mye kritisert denne sesongen, men i kveld spilte franskmannen en svært god kamp. Han hadde sammen med Casemiro og Nacho svært god kontroll på LaLigas toppscorer, Iago Aspas. Han virket mer trygg med ball enn han har gjort så langt denne sesongen, og han hadde bra kontroll de få gangene han ble utfordret. En god kamp av Varane.

Nacho Fernández (7): Nacho gikk inn på stopperplass i Sergio Ramos sitt fravær, og han gjorde jobben sin svært godt. Spanjolen hadde blant annet en enormt viktig klarering tidlig i første omgang da Aspas holdt på å sende gjestene i føringen. Klareringen var faktisk så god at den igangsatte angrepet som førte til 1-0-scoringen. Nacho hadde ellers god kontroll og fungerte godt sammen med Varane og Casemiro. En svært god kamp av Real Madrids lojale midtstopper!

Ferland Mendy (6): Mendy var tilbake i startoppstillingen etter å ha vært på benken mot Elche, og Real Madrid virket umiddelbart mer solide bakover på banen. Franskmannen hadde svært god kontroll på Méndez, og det var svært lite som ble skapt langs hans venstreside. Det var allikevel særdeles svakt fremover på banen, hvor det ofte ender med en feilpasning eller dårligskuddforsøk i avgjørende posisjoner.  Allikevel en godkjent kamp av Ferland Mendy, og Real Madrid er fortsatt ubeseiret i LaLiga med franskmannen fra start.

Luka Modric (8): Modric fortsatte sin gode form mot Celta Vigo i kveld. Kroaten leverte som alltid noen flotte tekniske detaljer og pasninger, og det er fortsatt like umulig å ta fra ham ballen som det var for ti år siden. Selv om han kanskje ikke dominerte like mye som han har gjort de siste kampene, leverte han nok en gang en solid kamp. Han hadde også en viktig involvering da han snappet ballen i forkant av 2-0-scoringen. Nok en fantastisk kamp av Luka Modric, som tilsynelatende bare blir bedre og bedre!

Carlos Casemiro (7): Casemiro spilte en stor kamp på midtbanen for Real Madrid i kveld. Brasilianeren fungerte som en mur foran de to stopperne, og Aspas fikk på ingen måte utnytte mellomrommet slik han ønsker. I tillegg hadde Casemiro flere strålende pasningsbrudd og taklinger som både hindret kontring i mot og satte i gang et Real Madrid-angrep. Stor kamp av midtbanekrigeren!

Toni Kroos (7): Toni Kroos scorer «alltid» mot Celta Vigo, men denne gangen klarte han ikke å skrive seg på scoringslisten. Han spilte allikevel en særdeles god kamp. Tyskeren var som alltid trygg med ballen i bena, han slo flere flotte crosspasninger og han burde fått en målgivende da han spilte Benzema alene med keeper. Kroos traff på 94% av pasningene sine, noe som er vanvittig høyt, men også normalt for han sin del. Solid kamp av Kroos!

Lucas Vázquez (8) : Lucas startet sin niende LaLiga-kamp på rad for Real Madrid i kveld, og høyrekanten viste nok en gang hvorfor han til stadighet får fornyet tillit. Han scoret blant annet 1-0-scoringen, Real Madrids første i 2021, med et flott hodestøt. Han var også svært god til å bli med hjemover da Celtas offensive venstreback ble med frem. Faktisk lå han nesten som en ekstra høyreback til tider. I tillegg leverte Lucas en flott målgivende pasning til Asensio i andre omgang. Nok en strålende kamp av Vázquez.

Karim Benzema (6): Karim Benzema var kaptein i kveldens kamp, men han leverte dessverre ikke sin beste kamp. Ballberøringene, pasningene og skuddene satt ikke slik de pleier, og han var generelt også langt mindre involvert enn i tidligere i kamper. Franskmannen burde nok ha skrevet seg på scoringslisten da han ble spilt fri alene med keeper, men avslutningen gikk like utenfor. På overtid fikk spissen en ny mulighet, men heller ikke den gangen klarte han å finne nettmaskene.

Marco Asensio (8 BB): Asensio fikk fornyet tillit på venstrekanten etter et par brukbare kamper de siste ukene. Han startet kampen svært godt da slo en flott målgivende pasning til Vázquez på 1-0-scoringen, men han forsvant litt ut av kampen mot slutten av omgangen. I andre omgang la Asensio på til 2-0 med en iskald avslutning fra 12 meter. Det kan altså virke som at Asensio begynner å finne formen, og i dag ble han stemt frem som banens beste!

Innbyttere: 

Eden Hazard (N/A): Spiller for kort for vurdering. Belgieren kommer inn med femten minutter igjen, og han involverer seg knapt i det hele tatt. Det er allikevel positivt å se at blir flere og flere minutter på Hazard, som forhåpentligvis kan komme seg i toppform.

Federico Valverde (N/A): Spiller for kort for vurdering.

Martin Ødegaard (N/A): Spiller for kort for vurdering.

Vinícius Jr. (N/A): Spiller for kort for vurdering.

Mariano Díaz (N/A): Spiller for kort for vurdering. Mariano kom innpå for de tre overtidsminuttene mens Luka Jovic ble sittende på benken. Spissen utrettet ingenting på den korte tiden, men Jovic er neppe fornøyd med å være bak Mariano i køen.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.